accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Miért a bérelt webshopmotor a legjobb választás?

utazomajom /

A pandémia óta az e-kereskedelem meredeken ível felfelé, egyre többen vásárolnak online különféle ruházati, műszaki, sport és más cikkeket, könyvet, játékot, szinte bármit, így ma már minden kereskedőnek szüksége van webáruházra.

Nem kétséges tehát, hogy az online jelenlét egy szükséges alap az e-commerce világában tevékenykedőknek, azonban a sikerhez egy jól működő e-kereskedelmi platformra is szükség van. Hogy milyen egy jól működő webáruház? Azonfelül, hogy versenyképes, eladható termékeket árul, gyors betöltődésű és megfelelően keresőoptimalizált. Ahogy az sem lényegtelen, hogy milyen webshopmotor hajtja. Milyen lehetőségek vannak? Miért a webáruház bérlés nyújthatja a legjobb megoldást?

Milyen webáruházam legyen?

Többféle lehetőség közül választhat az, aki ki akar lépni az e-kereskedelem színterére, lehet saját, illetve bérelt webáruháza. Egy nagy tapasztalattal rendelkező webfejlesztő sokat kér a munkájáért, amit egy kezdő vállalkozásnak probléma lehet fizetni, ezért sokan maguk próbálják összerakni a különféle ingyenes tartalomszerkesztő rendszerek segítségével. Ezzel azonban hozzáértés hiányában a jövőjüket kockáztatják. A webáruház bérlés ellenben költséghatékony és magas funkcionalitású webshopot biztosít, bármi is legyen a termékpaletta.

A bérelt webáruházak számtalan funkcióval rendelkeznek, a fejlesztés, az online marketing, a SEO egy része esetükben az üzemeltető cég feladata, így aki emellett teszi le a voksát, nem kevés hozzáértést igénylő feladat alól mentesül. 

A bérelt webshop előnyei

A webáruház bérléssel számos előnyt szerezhet:

  • Nincsenek előzetes költségek: Induló vállalkozások számára komoly előnyt jelent a bérlés, hiszen így kezdetben jelentős költséget takaríthatnak meg, emellett a havi költségek is általában alacsonyabbak.
  • Nincs szükség átfogó informatikai és marketingismeretekre: A weboldalakat bérlő cégeknek nem kell tudniuk semmit a SEO beállításokról, a tárhelyről, a kódolásról, stb., azt ugyanis a bérbeadó cég oldja meg a havi díjért cserébe.
  • Elállási lehetőség: Amennyiben az üzleti lehetőség nem hoz eleget a konyhára, vagy valami okból meghiúsul, a cég könnyen kiléphet, ha nem fizeti tovább a bérleti díjat.

Ugyanakkor érdemes tisztában lenni a hátrányokkal is. Mivel a webáruház tulajdonjoga a bérbeadóé, így egy nagyobb arányú áremelés érzékenyen érintheti a bérlőt, és ha nem fizet, a webáruházát, piaci előnyét is elveszítheti. Ugyanakkor ezek a problémák kivédhetők, ha megbízható céget választ. 

Hogyan viheti sikerre bérelt a webshopmotoron működő webáruházát?

Amennyiben megfelelően választ szolgáltatót és előfizetési csomagot, rengeteg funkció birtokába kerülhet, így minél inkább személyre szabhatja a webáruházát, és jobb célzással több ügyfelet szerezhet. 

Számtalan beépített funkció és integráció segíti, hogy a webáruház a lehető legjobbat nyújtsa vásárlóinak, és mindezekért a bérlőnek csupán a csekély havi bérleti díjat kell fizetnie, így a termékek beszerzésére, a marketingre több marad. 

Ajánlatok