accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Miként okosítható manapság a horgászfelszerelés?

utazomajom /

Van-e arra mód a modern technikával, hogy a horgászbot vagy a komplett horgászfelszerelés okosítható legyen? Amennyiben a válasz igen a kérdésre, akkor milyen úton és módon kell elképzelni magát a megvalósítást?

Ezek a kérdések adják majd a bejegyzés központi magját. Vagyis annak fogunk részletesen utánajárni, hogy miként lehet okosabbá formálni a horgászfelszerelést, nagyban elősegítve ezáltal a horgászatunk eredményességét, vagyis a halfogást.

Tényleg van arra mód, hogy a horgászfelszerelés okosan funkcionáljon?

A válasz egyértelműen igen. Méghozzá olyan formában, hogy peca közben mindvégig transzparensen pásztázni tudjuk az előttünk elterülő vízterületet. Nemcsak azt, ami a felszínen szabad szemmel is látszik. Hanem a mélységben lévő történéseket is.

Hasonlít ez a fajta funkcionalitás kicsit arra, ami például a Cheapfishing webáruház etetőhajó kínálatából beszerezhető modellek segítségével megvalósítható. Azzal a nagy különbséggel, hogy máshol és másként dolgozik maga az eszköz.

Ugyanis a szonár a zsinórunkon kap helyet, ennek köszönhetően több tízméteres vízréteget képes előttünk szemügyre venni. Ami pedig a kijelzőt illeti, az közben akár a karunkon is lehet, gyakorlatilag úgy, mintha egy nagyobb kijelzővel ellátott okosórát viselnénk horgászat közben.

Milyen horgászatoknál jelenthet előnyt ez az okos megoldás?

Leginkább a nagyobb kiterjedésű vizeken jelentkezhet ennek a hozzáadott értéke. Pláne abban az esetben, ha kevésbé ismerjük az előttünk elterülő víz jellemzőit. Például folyóvízi horgászatokon, nagyobb tavakon, illetve csónakból horgászva.

Akár a bojlis, a feeder vagy a rablóhalas, sőt, a pergető horgászatok is szóba jöhetnek, mint a hasznosítás lehetséges területei. Ami a legfontosabb előnyt jelentheti ennek kapcsán, hogy ilyen formában részletgazdagon térképezhető fel maga a víz.

Nem csak azt lehet így megtekinteni, hogy vannak-e előttünk halak, illetve nagyobb példányokat is találhatunk-e. Talán ennél is fontosabb azt megtudni, hogy milyen vízmélységgel van dolgunk, mi jellemzi a mederviszonyokat, illetve van-e olyan törés a mederben, amit meg tudunk horgászni.

Ami további hozzáadott értékkel bírhat a hasznosítás kapcsán

Ami szintén a nagyobb vizeken adhat kiemelt pluszt, az a feljegyzések lehetősége. Magyarul meg tudjuk azt tenni, hogy egy-egy kapás vagy sikeres halfogás után megjelöljük magát a helyet.

Képzeljük el például, hogy egy nagyobb folyón pergetünk, és sikerrel járunk. Ezután a következő alkalommal már sokkal könnyebben juthatunk vissza a már bevált helyre, hiszen a készülék GPS-ként vezet minket oda.

Vagyis az okos technikával ellátott horgászbot és horgászfelszerelés legfontosabb előnye az, hogy elképesztő módon képes megnövelni a horgászat hatékonyságának és sikerének a valószínűségét.

Ajánlatok