accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Milyen programokat szervezz Mauritiuson?

utazomajom /

Most biztosan azt gondolod, hogy irigyled azt az embert, akinek ez a legfőbb gondja. Mi azonban óva intünk attól, hogy a távolság miatt kiejtsd ezt a pazar úti célt a nyaralási helyszínek közül, mert bár messze van, közel sem megfizethetetlen. Digitális nomádoknak pedig egyenesen a földi paradicsom lehet, ahol a munkát megszakítva csodásabbnál csodásabb kirándulásokkal gazdagíthatja bárki az élményeit.

De lássuk csak, mit kínál ez a mesés sziget az oda tévedőknek?

A fővárost sehol sem szabad kihagyni!

Ahogy más országok esetében, úgy Mauritiuson sem szabad kihagyni a fővárost, ha a Mauritius.hu csapatának programjavaslataira hallgatsz.

Itt nyilvánvalóan nem a természet lesz a domináns szereplő, de a város különféle látnivalóit megtekintve igazán megérezhetjük a sziget ízét.

Port Louis katonai erődítménye, ócenáriuma, piaca, pompás bevásárlóközpontja teljesen lenyűgözi az oda látogatókat, és akkor még nem tettünk említést a sziget legnagyobb, a gyarmati múltat idéző Eureka házáról. Láthatod hát, elég komplex élmény vár rád történelmi ismereteid bővítésétől kezdve az Indiai-óceán élővilágában való elmélyedésen át egészen a szuvenírek vásárlásáig vagy a helyi ízek kipróbálásáig.

Északra vagy délre mennél?

Persze a fenséges természeti látványosságokat sem hagyhatod ki, itt viszont először azt kell eldönteni, hogy észak vagy dél felé szeretnéd venni az irányt.

A sziget déli részén található nemzeti park bővelkedik kincsekben: vulkán, krátertó, vízesés, kilátó és hétszínű föld várja a természet szerelmeseit, akiket nemcsak a táj, hanem a rumgyárban tett kóstolóval egybekötött látogatás is elbódíthat picit.

Északon sem vár rád kevesebb csoda, bár az már jóval közelebb áll a civilizációhoz híresen nagyszerű háttérrel rendelkező templomával, nyüzsgő bazárjával, cukornádgyárával és múzeumával. Ha ezeket mind végigjártad, megpihenhetsz a mesébe illő botanikus kertben, hogy aztán a sziget leghosszabb és egyben leglátványosabb strandján megmártózz a tengerben és onnan élvezd a naplemente szemet gyönyörködtető perceit.

Alaposan tervezz el mindent!

Nem árt elégszer hangsúlyozni, hogy egy-két hét sem elég arra, hogy felfedezd az ország összes csodáját, ám ha okosan szervezkedsz, és a kapacitásodnak, ízlésednek megfelelően intézed a programjaidat, akkor több esélyed lesz arra, hogy a lehető legjobban kihasználd az ott töltött idődet.

Mindenképpen válassz egy szárazföldi és egy vízi programot, valamint vedd figyelembe, hogy mennyire szeretsz aktívan pihenni. Akad, akinek kétnaponta is belefér egy-egy túra, míg másoknak két mozgalmas program bőven elég.

Ha szeretnél eltérni a hagyományos látnivalóktól, esetleg különlegességre vágysz, vagy minél jobban szeretnéd magadra szabni az ott töltött időt, akkor feltétlenül keresd fel a Mauritius.hu csapatát, akik segítenek majd neked megtalálni azokat a lehetőségeket, amivel feledhetetlenné teheted a pihenésedet.

Ajánlatok