accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mit kell tudni az Enter Hungary felületéről?

utazomajom /

A külföldi munkavállalók alkalmazása ma Magyarországon egyre népszerűbb alternatívaként jelentkezik a munkaerőhiány megoldására. Hazánkban az üres pozíciók száma továbbra is növekszik, hazai forrásból pedig igazi kihívás megoldani a feltöltést. A külföldiek jelentik a megoldást, az alkalmazásuk egyre egyszerűbb az adminisztráció csökkentésének (is) köszönhetően.

Egyáltalán mi az az Enter Hungary oldal?

Még mielőtt belevágunk az adminisztráció és bürokrácia útvesztőjébe (ami szerencsére mára egyre kevésbé hasonlít egy labirintusra), érdemes pár szót ejteni a külföldi munkavállalók alkalmazásáról. Ahhoz, hogy egy cég elkerülje a teljesítménystagnálást vagy -csökkenést, szükség van munkaerőre. Külföldi forrásból a “beszerzés” nagy kihívás tud lenni, itt lépnek képbe az olyan profik, mint amilyen a TERENDO munkaerő-szakértő is.

Az Enter Hungary felület kezelésében is tudnak segíteni, ami egy olyan hivatalos oldal, ahol többek között a külföldi munkavállalók magyarországi munkavállalásához szükséges dokumentumokat lehet beküldeni. Tulajdonképpen ez az idegenrendészet online kérelemleadási platformja, ahol többféle tartózkodási engedély kérelem is elérhető. Könnyedén elintézhető az ideiglenes vagy egyszerű tartózkodási engedély, letelepedési engedély, de egyéb szándék miatt Magyarországra érkező külföldi állampolgárok számára is lehet itt ügyeket intézni. Erről részletesen érdemes a weboldalon is tájékozódni, hisz ahány eset, annyiféle megoldással találkozhatunk sokszor.

A munkavállalás szempontjából az a leglényegesebb, hogy itt hivatalos úton lehet beküldeni a Bevándorlási Hivatalba a munkavállaláshoz szükséges iratokat, okmányokat.

Miért jobb ez a megoldás a hagyományossal szemben?

2023-ban az online felületek hatalmas segítséget jelentenek abban, hogy az egyes folyamatok gyorsabbak és hatékonyabbak legyenek. Nincs szükség arra, hogy személyesen fáradjunk be valamelyik hivatalba, mivel ez is ugyanolyan hivatalos csatornának számít.

Az újonnan érkező munkavállalók így legálisan jöhetnek be országunkba, valamint a már itt élő külföldi munkások könnyebben tudják meghosszabbítani az itt tartózkodást, vagy éppen megváltoztatni a lakcímüket. Mivel online felületről beszélünk, időpontfoglalásra sincs szükség, így bárhol, bármikor elkezdhetjük a műveletet.

Mit kell tudni a rendszer működéséről?

Eljárhatunk magánszemélyként, saját ügyben vagy munkáltatóként a cég képviseletében, de ügyvédként is mint felhatalmazott. Természetesen jó pár tényezőre oda kell figyelni, hisz több probléma is felmerülhet. Például, ha munkavállalási célú tartózkodási engedélyre van szükség, de nem kiemelt foglalkoztatóként nyújtjuk be a kérelmet, valamint a munkavállaló nem tartózkodik Magyarországon, akkor elutasításra fog kerülni az ügy.

Ezért is érdemes profik segítségét igénybe venni, mivel az adminisztráció kritikus pontja a külföldi munkavállalók alkalmazásának. A helytelen eljárás akár hetekkel is elcsúsztathatja az egész projektet.

Ajánlatok