accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mit várunk el ma egy okostelefontól, ami a gyártó zászlóshajója?

utazomajom /

A mai okostelefon-piacon számos új készülék jelenik meg évről évre. Természetesen ki kell szolgálni minden igényt, így a gyártók a középkategória, de a magasabb szintek szerelmeseire is gondolnak.

Szükség van még zászlóshajókra is, melyek az adott gyártó csúcsmobiljai. De mit várunk el egy ilyen készüléktől? Lássuk!

Zászlóshajó több kivitelben?

Ma már ha azt mondjuk egy gyártó készülékére, hogy az a zászlóshajója, akkor igazából nem is biztos, hogy egyetlen okostelefonra gondolunk. Inkább egy olyan típusra, melynek egyszerre akár több változatát is elérhetővé teszik számunkra. De ezek között is mindig van egy, ami a legnagyobb, legerősebb, legjobb, szóval a legek legje.

Kiváló példa erre a Xiaomi 12 Pro, melyet 2022 tavaszán dobott piacra a gyártó. Ez az okostelefon a 12-es széria legnagyobb, legjobb paraméterekkel rendelkező darabja. De a másik két darabja – a Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X – is komoly erőt képvisel.

Mit kell tudnia egy zászlóshajó okostelefonnak?

Az alábbiakban összeszedtük, hogy milyen területeken kell mindenképp helytállnia egy kiváló csúcstelefonnak a mai piacon.

  1. Legyen szép! Az, hogy egy okostelefontól elvárás, hogy esztétikus legyen, már nem újdonság. A gyártók pedig igyekeznek megfelelni ennek. Olykor nagy sikerrel, olykor kevésbé naggyal. De a leginkább bevált designelemeit minden gyártó igyekszik megtartani a legújabb csúcstelefonjaik esetében is.
  2. Legyen jó nézni a képernyőjét! A mai csúcstelefonok már jellemzően 120 Hz-es OLED kijelzőkkel készülnek, kiváló kontrasztaránnyal, nagy fényerővel, mint ahogy a már említett Xiaomi 12 Pro is. Ráadásul nem maradhat el a megfelelő védelem sem, így ezeket a kijelzőket jellemzően már beépített Gorilla Glass biztonsági üveggel védik.
  3. Legyen gyors! Nagyon fontos kritérium, hogy egy zászlóshajónak szánt okostelefon egyszerűen nem akadozhat, bármennyire is próbálják feszegetni a határait. Épp ezért található bennük rengeteg RAM, 8-10 vagy akár 12 GB is, ahogy a fent említett 12 Pro esetén is. Emellé pedig villámgyors, 3 GHz körüli, 8 magos processzorok kerülnek.
  4. Bírja sokáig! Az akkumulátorméretek jellemzően 4000 mAh felett vannak, nem ritka az akár 5000 mAh-s energiaforrás sem. Emellett a villámgyors töltés is elvárás, nem csoda, hogy a Xiaomi 12 Pro például már-már hihetetlen, 120 W-os gyorstöltésre képes, és vezeték nélkül is tud 50 W-ot. Így garantáltan nem lesz bajunk az akkumulátor időtartamával.
  5. Kell egy kiváló kamera! Sőt, az sem baj, ha ez több objektív közös munkáját jelenti. Jellemzően ma már 3 egység található a csúcskészülékek hátoldalán. Ezek közül legalább az egyik több tíz megapixeles, és optikai zoomra is képes kell legyen a készülék.

A Xiaomi 12 Pro-t választva nem csalódhatunk!

Nem véletlen, hogy egyre többen figyelnek fel a gyártók legújabb zászlóshajóira. Ezek prémium minőséget ígérnek, és be is bizonyítják ezt! Ha most váltanál csúcskészülékre, készülj fel a szintlépésre és egy teljesen új élményre!

Ajánlatok