accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Működő vs. jogtiszta szoftver: óriási a különbség!

utazomajom /

Manapság nagyon sokakat érdekel a biztonság a szoftverek területén, és úgy általában az informatikában. Nem véletlen, ugyanis már most is nagyon sok káros vírus és kémszoftver van, és a számuk napról napra csak nő. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk ellenünk védekezni, nem csak megfelelő vírusírtókra és tűzfalakra van szükségünk, de jogtiszta szoftverekre is! Nézzük meg, hogy miért!

A működőképes kulcs és a jogtiszta szoftver nem ugyanaz!

Ma már nem kell fizikai boltba bemennünk és leemelnünk a polcról a telepítő CD-t ahhoz, hogy egy jogtiszta szoftvert megszerezzünk. Elég, ha megnézzük például a PC Aréna jogtiszta szoftvereit, melyeket online is megvásárolhatunk.

Sajnos azonban a mai napig sem tudja mindenki, hogy mi a különbség aközött, hogy megvásárolunk egy jogtiszta szoftvert, és hogy szerzünk valahonnan egy feltört változatot vagy egy aktiváló kulcsot.

Pedig hatalmas különbség van a kettő között! A legtöbb esetben sokkal többe kerül az, ha valaki nem akar fizetni, mintha megvenné teljes áron a programot.

Mikor legális egy szoftver?

Azzal, ha egy alapvetően fizetős szoftvert online letöltünk ingyenesen, bűncselekményt követünk el. Nem sok különbség van eközött és a bolti lopás között, vagy ha fizetés nélkül próbálunk meg távozni az étteremből vagy a benzinkútról.

Sajnos sokan gondolják még mindig úgy, hogy egy megfelelő kulcsot használva máris semmissé tették a lopást. Pedig ez nem így van. Bár ezzel az alapvető funkciók valóban elérhetőek lesznek fizetés nélkül is, de bizonyos nagyon fontos funkciókhoz nem lesz hozzáférésünk továbbra sem.

Mik a jogtiszta szoftver előnyei?

Már csak annyival is előrébb vagyunk, ha emellett döntünk, hogy nem követünk el bűncselekményt, mivel kifizettük a program árát.

Emellett azonban fontos megemlíteni a biztonságot is. Ugyanis számos esetben találkoztunk már olyannal, hogy valaki feltört és elérhetővé tett egy fizetős szoftvert, azonban elhelyezett benne egy kártékony saját kódot, mely segítségével aztán kémkedett a felhasználók után, és személyes adatokat szerzett meg tőlük.

Szintén fontos, hogy egy feltört verzió esetén nem lesznek meg a frissítések, így nem lesz megfelelően optimalizálva a program, és a felfedezett biztonsági rések sem lesznek betömve, ami óriási veszélyforrást jelent!

Ott van példának a Windows 10, melynek legfontosabb frissítései csak a jogtiszta szoftverekhez érkeznek meg. Márpedig a számítógép működése szempontjából egy nélkülözhetetlen dologról beszélünk, melyet illene a lehető legjobban megvédeni a lehetséges külső támadásoktól. Ez a mi érdekünk is!

Használt gépekre is érdemes jogtiszta szoftvert vásárolni

Vannak olyan cégek, mint a PC Aréna, melyeknél nemcsak felújítják a használt készülékeket, de ha kérjük, akár jogtiszta Windowst is telepítenek rájuk. Ráadásul töredék áron! Ezt megtehetik, mi pedig élhetünk a lehetőséggel, mert szerződött partnerei a Microsoftnak.

Nem érdemes kihagyni egy ilyen kiváló lehetőséget, éljünk hát vele, ha használt gépet vásárolunk!

Ajánlatok