accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Négy ok az indukciós főzőlapok mellett

Katya /

Annak érdekében, hogy az ételeinket kifogástalan minőségben tudjuk elkészíteni, jól gépesített konyhára van szükségünk. Az egyik legfontosabb kiegészítője a főzőhelyiségnek a tűzhely, ahol szívünket-lelkünket belefőzzük az ételekbe.

A gáztűzhelyek mellett már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek az elektromos, kerámia főzőlapok. Ezen tűzhelyek innovatív rokonai az elektromágneses indukció segítségével működő indukciós főzőlapok. Nem mindig könnyű a választás a tűzhelyek között, ezért az alábbiakban megpróbálunk segíteni.

Az idő a konyhában is számít

Mind a kerámia főzőlapok, mind az indukciós tűzhelyek elektromos árammal működnek. Azonban nagy előnye az indukciós lapoknak, hogy jóval rövidebb idő alatt elkészülhetnek vele a fogások.

Az elektromágnes azonnal magas hőmérsékletet produkál, amelyet továbbad a ráhelyezett fazéknak. Ennek köszönhetően akár egy-két perc alatt felforralhatjuk a vizet, vagy felemlegíthetjük az ételeket. Fontos azonban, hogy csupán az arra alkalmas edényekkel használható az indukciós lap.

Energiatakarékos működtetés

Ahogy már említettük, mind az indukciós, mind a kerámialap az áramot alakítja hőenergiává. Jelentős különbség azonban, hogy az indukciós főzőlap jóval kevesebb villamos energiát használ a melegítéshez.

Éppen ezért környezetvédelmi szempontból is ajánlott az indukciós főzőlapok vásárlása. Hosszú távon jelentősen csökkenthetjük az áramfogyasztásunkat egy kerámialaphoz képest. Ez pedig hamar meg fog látszani a villanyszámlánkon is. Az onlineMárkaboltok kínálatában számos indukciós modell megtalálható.

Fő a biztonság

A főzés és a sütés a felhasznált hő miatt egyébként is fokozottan balesetveszélyes tevékenység, főleg, ha gyermek van a családban. Épp ezért egyáltalán mindegy, hogy az általunk használt elektronikai cikkek milyen biztonsági kockázatot jelentenek. Igaz ugyan, hogy sem az indukciós, sem a kerámia főzőlap nem alkalmaz nyílt lángot.

Mégis azt kell mondanunk, hogy az előbbi típusba tartozó készülékek biztonságosabban működnek. Ugyanis az indukciós lapoknak nem csupán a felmelegedése villámgyors. Amint elmozdítjuk a lábast a főzőzónáról, azonnal megkezdődik a lehűlés. Így pedig pillanatról pillantra csökken az égés veszélye is egy esetleges kontakt esetén.

Könnyen takaríthatóak az indukciós főzőlapok

Amikor főzünk, a leggondosabb mozdulatok mellett is kifröccsenhet az étel a tűzhelyre. Ha nem távolítjuk el rögtön a szennyeződéseket, akkor az nagy eséllyel ráég főzőfelületre.

A kerámialapok és az indukciós lapok kialakításuk miatt könnyen tisztán tarthatóak. Azonban azzal, hogy az indukciós lapok rögtön hűlni kezdenek, amint lehúzzuk a zónáról az edényt, megelőzhető az ételek ráégése. Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a sík főzőlapoknak a felülete különleges tisztítást igényel. Mindig csak a kifejezetten ehhez a típushoz gyártott tisztítószert használjuk.

Ajánlatok