accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Neked is kihívást jelent a fürdőszobai szerelvények kiválasztása?

utazomajom /

A fürdőszoba felújítása során olyan eszközök beszerzéséről is döntened kell, mint például a fürdőszobai szerelvények. A misztikusan hangzó gyűjtőszó nem jelent mást, mint a fürdőszobában található csaptelepek, zuhanytálca, wc-kagyló és egyéb kiegészítők összefoglalását.

A lámpatesteken és bútorokon kívül szinte valamennyi fürdőszobai szerelvényt is nekünk kell kiválasztanunk, amikor berendezzük a helyiséget. A számtalan anyagú, formájú kiegészítő megválasztása nem könnyű feladat, így adunk néhány tanácsot az induláshoz.

Útmutató a fürdőszobai szerelvények választásához

Elmondhatjuk, hogy a fürdőszoba tervezésekor a mesterek segítségünkre vannak abban, hogy igényeinkhez igazítva előre megmondják, mennyi szerelvényre van szükségünk. A választás azonban ránk hárul, mivel a szerelvények nagy kínálatából nekünk kell ízlésünk és pénztárcánk alapján választani.

A mömax a fürdőszobabútorok és kiegészítők mellett számtalan fürdőszobai szerelvényt is forgalmaz, így a fürdőszoba teljes egészének felszerelését be tudjuk egy helyen szerezni. Ennek előnye, hogy az általunk megálmodott dizájnhoz egyszerre megvásárolhatjuk az összes elemet.

A csaptelepekről

Szinte minden vizes blokkban találunk legalább egy csaptelepet. A vízelzárást biztosító eszköz az egyik legfontosabb eleme a vizes helyiségeknek. A csaptelep kiválasztásánál az elsődleges szempont a minőség legyen, hiszen a beépítést követően nagy macerával járhat a csere, emellett ennek költsége sem elhanyagolható tétel.

A modern csaptelepek víztakarékos megoldásokkal készülnek, könnyen szabályozhatóak. A vízhőmérséklet és a vízfolyás üteme elforgatható gombokkal vagy karokkal megoldott. A csaptelepek választásakor vegyük figyelembe, hogy milyen eszközhöz csatlakoztatjuk. A mosdókagyló csapjához a rövid csövű változatot válasszuk, mert különben kifolyik a víz a kagylóból.

Zuhanyfejek a kényelemért

Fontos az igényeinknek megfelelő zuhanyfej kiválasztása, hiszen ezen keresztül éri testünket a víz fürdéskor. A túl kicsi fej zavaró lehet, mert nem tud elég erős vízsugarat kilövellni magából, míg a nagy zuhanyfej kényelmetlen a gyerkőcök fürdetésénél.

Már rengeteg változatban kaphatóak zuhanyfejek, az ízlésünknek, a pénztárcánknak és fürdési szokásainknak megfelelő darabot könnyen találunk a boltok kínálatában. A többfunkciós zuhanyfejek esetében állítható a vízsugár erőssége, egyes modellek pedig még LED világítással is kiegészülhetnek. Vegyük figyelembe, hogy milyen súlya van egy-egy zuhanyfejnek, mert bizony kényelmetlenné válhat a fürdés, ha nehéz zuhanyrózsával próbáljuk lemosni magunkat.

Az új generációs zuhanyfejek használata vízfogyasztásunk csökkenését is eredményezheti, hiszen szűrőik segítségével levegővel dúsítják a vizet, ezáltal úgy érezzük, hogy a víz erősen áramlik, mégis kevesebb vizet használunk el. A fürdőszobai szerelvények választásakor az esztétikai szempontok mellett vegyük figyelembe az egyes eszközök funkcionalitását is.

Ajánlatok