accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Nem bírja a Heathrow: a BA felfüggeszti a jegyértékesítést a rövid távú járatokra

utazomajom /

Az Utazómajom facebook csoportjába naponta több elkeseredett, reptéren ragadt olvasónk osztja meg történetét. A koronavírus után azonnal óriási érdeklődés mutatkozott a repülés iránt. A legoptimistább becsléseket is túlszárnyalta a foglalások száma. Sajnos ezzel egyidőben a személyzet pótlása nem történt meg, ezért szinte minden repülőtéren kisebb nagyobb fennakadásokat okoz a munkaerőhiány. Korábban a KLM döntött úgy, hogy egy ideig szünetelteti a jegyeladásokat, ami utólag úgy tűnik, hogy jó ötlet volt: újra profitot termel a vállalat és sokkal kevesebbet kellett törölniük.

Jelenleg a London Heathrow repülőtéren vannak a legnagyobb fennakadások, éppen ezért a British Airways úgy döntött, hogy legalább augusztus 9-ig kivétel nélkül minden rövid távú járatára megszünteti a jegyértékesítést. Ezek az útvonalak már ki is kerültek a rendszerből, a budapesti járatokkal együtt.

A cég azt nyilatkozta, hogy ezt a felelősségteljes döntést meg kellett hozniuk, hiszen ezzel terhet vesznek le a reptérről illetve a többi utas utazási élményét javítják.

Néhány hete azzal próbálkoztak, hogy irreálisan magasan árazzák be ezeket a járatokat, ezzel is elrettentve az utasokat a repüléstől. Maga a cég is meglepődött, hogy ez sem volt elég, az emberek még így is lefoglalták a repülőjegyeket. Példaként említeném, hogy egy retúr Budapest – London járat közel fél millió forintba került, ami fapadossal már 15-20 ezer forint alatt foglalható.

A kínálat további csökkenése nagyon jó hír a fapadosoknak, akik ezáltal tovább tudják emelni a jegyárakat.

A British Airways októberig több, mint 10 ezer járatot tervez törölni ami összesen egy millió utast érint.

Ajánlatok