accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Egy férfi Sydney-be indult, de végül mégsem látott kengurut. Tudod miért?

utazomajom /

A New York-i férfi hihetetlenül összezavarodhatott, amikor a montanai Sidney-ben landolt a tervezett ausztráliai Sydney helyett.

Repülőjegy foglalásnál általában odafigyel az ember, így ritkán esik meg, hogy rossz városba, vagy rossz repülőtérre foglal valaki jegyet. Mégis nagyon kellemetlen, ha az ember már csak kiérkezéskor veszi ezt észre.

Egy betűcsere

A New York -i Kingsley Burnett január 26-án indult a New York-i La Guardia repülőtérről és az ausztráliai Sydney-be szeretett volna repülni. Először a gép a Montana-i Billingsben szállt le, de úgy gondolta, hogy ez a kis megálló tervezett egy hosszú út esetében. Ugyanakkor kissé gyanakodni kezdett, hogy valami nincs rendben, amikor meglátta a következő repülőgép méretét, amely őt “Sydney-be” vinné.

Burnett azt nyilatkozta az esetet követően.

“Ekkor tudatosult bennem, hogy a Montana állambeli Billingsből, a szintén ezen államban található Sidney-be megy a gép, ahol nem várják majd kenguruk Mr. Burnett -et.”

A férfi ezután segítséget kapott egy American Airlines jegykezelőtől és egy Billingsben töltött éjszaka után visszautazott New Yorkba.

A nyilvántartás szerint a két város helyesírása csak egy betűben tér el: Sydney a népszerű ausztrál város, míg Sidney Montana északkeleti részén található, alig több, mint 6000 lakossal. A repülőterek IATA -kódjai is hozzájárulhattak a zavarhoz, mivel az ausztrál város kódja SYD, míg a montanai Sidney – Richland Repülőtéré SDY.

Ez a szórakoztató történet csak egy a több olyan eset közül, amikor az utazók egy rendeltetési helyre szándékoznak repülni, de tévesen foglalnak egy útvonalat egy másikra. Korábban a kanadai Sydney, Nova Scotia és a Sydney, Ausztrália közötti zavar sokkal gyakoribb hiba volt.

2002-ben például egy Londoból induló fiatal brit turistacsoport Nova Scotia-ban landolt, nem pedig Ausztráliában, pedig egy utazási irodától vásárolták jegyeiket. 2009 augusztusában a Daily Mail egy holland párról számolt be, aki ugyanígy járt, valamint egy évvel később olasz turistákat is véletlenül Kanadába küldött egy utazási iroda Ausztrália helyett.

Mindig alaposan ellenőrizd le a jegyed!

Vannak nagyon hasonló vagy teljesen egyező településnevek, illetve hasonló reptérkódok. Nagyon fontos, hogy még ha lehet a foglalás előtt alaposan nézzük meg ezeket, hiszen akkor kisebb valószínűséggel kerülünk ilyen bajba.

Több hasonló úti cél van, amelyeket könnyű a foglalásnál elrontani. Íme itt egy felsorolás a teljesség igénye nélkül:

Birmingham, Alabama (BHM) és Birmingham, Egyesült Királyság (BHX)
Grenada a Karib -térségben (GND) és Granada Spanyolországban (GRX)
Portland, Oregon (PDX) és Portland, Maine (PWM)
London, Ontario (YXU) és London, Egyesült Királyság (LHR, LGW stb.)
És Lafayette, Indiana (LAF) és Lafayette, Louisiana (LFT)

Bár nem közlekedik repülőjárat a Minnesota állambeli Balatonhoz, azonban érdemes tudni, hogy nem csak hazánkban van Balaton!

Te ismersz ilyen helyeket? Esetleg esett már meg veled hasonló tévedés?

Ajánlatok