accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Nem mindig ad a Wizz Air online beszállókártyát – sokan pórul jártak emiatt

utazomajom /

Nem tartozik a cikkhez, de ha már megnéztem leírom, hogy a pór régiesen azt jelenti, hogy paraszt, vagy szegény ember.

Szóval pórul jártak az utasok, mert azokra a desztinációkra, ahová tesztet, igazolást, nyomtatványt követelnek meg az országok, oda bizony a Wizz Air nem állít ki érvényes online beszállókártyát. Ennek az az oka, hogy az indulás előtt ellenőrizni kell, hogy az utas rendelkezik a megfelelő dokumentumokkal. Ezt a Ryanair a beszállókapunál teszi meg azok esetében, akiknek nincs feladható poggyászuk, tehát egyébként nem kellene a check-in pulthoz menniük. A Wizz Air pedig úgy döntött, hogy mindenkit odaterel a check-in-hez, viszont így ha valaki a másfél két órával az indulás előtt érkezik a reptérre, simán lekésheti a járatot. Nem azért, mert amúgy nehéz ellenőrizni 180 utas adatait, hanem azért, mert biztosan lesz legalább 10 problémás eset, amivel elmegy az idő, a gép pedig nem vár. Visszafelé nincs probléma, mert a magyar utasok Magyarországra bármikor visszatérhetnek, legfeljebb karanténba kell mennie, de ezt már itthon ellenőrzik.

Jó sokan felháborodtak már emiatt, ezért a Wizz Air közleményt adott ki. Íme.

A Wizz Air tájékoztatja utasait, hogy a járatokra történő utasfelvétel folyamata a szigorodó nemzetközi adminisztrációs kötelezettségek miatt a korábban megszokottnál hosszabb időt vehet igénybe.

A légitársaság kéri, hogy utasai legkésőbb az indulás előtt két órával érkezzenek meg a reptérre és abban az esetben is keressék fel a járatuknak megfelelő utasfelvételi pultot, ha online már elvégezték az utasfelvételt, ám úgynevezett „érvénytelen beszállókártyát” kaptak.

Így néz ki az érvénytelen beszállókártya

A Wizz Air értesíti az utazni vágyókat, hogy jelen időszakban az online becsekkoláskor bizonyos esetekben csak „érvénytelen beszállókártyát” ad a rendszer. Az „érvénytelen beszállókártya” bemutatását követően a légitársaság földi kiszolgáló partnerének munkatársai ellenőrzik, hogy az adott utas rendelkezik-e a célországnak megfelelő igazolással, engedéllyel, negatív COVID teszttel, illetve elvégezte a célország által megkövetelt online adatszolgáltatást. Amennyiben a repülőtéren az utasfelvételi pultnál bemutatják a beutazáshoz szükséges, a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a légitársaság díjmentesen kiállít egy új, nyomtatott beszállókártyát, amellyel az utasok fel tudnak szállni a repülőgépre. Amennyiben az utas nem tudja felmutatni a szükséges papírokat, a légitársaság kénytelen megtagadni az utazást, hiszen megfelelő papírok nélkül a fogadó országba nem fogják beengedni az utast, őt vissza kell szállítani Magyarországra és sok esetben mind az utast, mind a légitársaságot komoly büntetéssel sújthatják a helyi hatóságok.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni utazásunk megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül.

Július 1-től az Európai Unió is bevezette a hivatalos, digitális COVID-igazolványát, amely lehetővé teszi, hogy a védőoltással, a negatív PCR-teszteredménnyel rendelkezők vagy a COVID-19 fertőzésből felgyógyultak karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhassanak az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

A Wizz Airnek az utasai és a személyzete egészsége továbbra is a legfontosabb, ezért – bár már több ország is enyhített a maszkviselési szabályokon – a légitársaság továbbra is előírja az orrt és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes egésze alatt.

Ajánlatok