accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Nyereményjáték – SZAVAZÁS

utazomajom /

Nemrégiben kiírtunk egy felhívást facebookra:

???Nem tudunk mindenkinek segíteni. De egy rászoruló családnak szeretnénk az ünnepeket megszépíteni. Sikerült elintéznem, hogy a Hotel Karos Spa**** jóvoltából 3 napos wellnesshétvégét sorsolhassak ki, teljes ellátással. A szálloda kiválasztásánál figyelembe vettem, hogy olyan helyet válasszak, ami a gyerekeknek is nagyon élvezetes! Van játszószoba, X-box, bábszínház, manóbüfé, és természetesen wellness is.

Akkor még nem is gondoltam, hogy mekkora sikere lesz ennek a kezdeményezésnek. Hotelektől és magánszemélyektől is érkeztek felajánlások, melynek egy részét még nem is tudtuk feldolgozni, átbeszélni.

Ami biztos: A Hotel Karos Spa felajánlásán kívül a következőket kaptuk:

 • Tavi Panzió – Veresegyház: 3 nap reggelivel, korlátlan Spa használattal illetve 20% kedvezménnyel az étteremben.
 • Corvin Hotel – Gyula: Magánszemély ajánlotta fel a kuponját, amit a hotel vezetősége kiegészített, így: 3 nap Superior vagy családi szobában, reggelivel és vacsorával, egyszeri várfürdő belépővel, wellness használattal és ingyenes kerékpárhasználattal
 • Magánszemély ajánlotta fel a panzióját, egy hétre, étellel feltöltött hűtővel, Miskolcon. Közelben a Tapolcai barlangfürdő, Lillafüred, Tokaj, Diósgyőri vár
 • Hotel Castello – Siklós: Magánszemély ajánlotta fel a kuponját, amit a hotel vezetősége kiegészített, így:  3 nap két éjszaka, félpanzióval, Thermal Spa fürdő korlátlan használatával, szaunák használata stb.
 • Hotel Napfény – Zalakaros –  Magánszemély ajánlott fel 3 db kupont. A kedvezményes árat a hotel vezetősége és a Morgens Design hotel marketing segítségével kaptuk.  3 család számára 3 nap teljes ellátással, családi szobában wellnesshasználattal.

Elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy ilyen sok felajánlást kaptunk, nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ilyen követőink vannak. Közel 100 üzenetet kaptunk, legtöbben rászoruló ismerősüket nevezték a játékra. A legnehezebb az egész kezdeményezés lebonyolításában a családok kiválasztása volt.

Íme tíz ezek közül, akikre indulhat a szavazás! Az első helyett az első nyolc család utazhat! A vezetékneveket minden esetben kivettem a személyiségi jogok miatt.

 1. Melinda vagyok, 15 éves lány Ófehértóról. Édes apukám tragikus körülmények között meghalt. Ami nagyon megviselte a családom! Édesanyám egyedül nevel fel engem és a kis húgomat. Szűkösen élünk pénzügyi gondunk van sosem voltunk még családi utazáson, mert sokba kerül, számunkra nehéz kimozdulni a faluból, ahol élünk, és nagyon szeretnénk a segítségüket kérni. Minden vágyam Karácsonyra elutazni velük, bárhová és nagyon szeretnénk ezt a nyereményutazást elnyerni.

 2. Örülök hogy te is a jólelkű emberek csoportjához tartozol! A felhívásodra szeretnék neked egy rászoruló családot bemutatni, akik még egészen biztos hogy soha nem voltak még kirándulni sem együtt, pláne nem wellnessezni. Izsákon él a három tagú család. Laci, a családfő és a két gyermeke. Laci egyedül neveli két kiskorú gyermekét, sajnos a felesége pár éve súlyos betegségben meghalt. Laci egyik szemére vak, a másik szemére csak kb.30%-ot lát. A haláleset után, beteg anyósa próbálta pótolni az anya szerepét, de pár hónap múlva (ha jól tudom szív infarktusba) ő is meghalt. Majd, talán egy-másfél évre, Laci apukája is meghalt. A gyerekeket és Lacit is nagyon megviselte ez a sok tragédia. A család most az árva ellátásból és Laci 4-órás fizetéséből, nagyon szűkösen él. (Laci, az izsáki pezsgőüzemben udvar seprő. Az üzem 3 kilométerre van a város határában, ahová rossz látása ellenére kerékpárral jár) A kisfiú, Áron 12 éves, rendkívül tehetségesen focizik az izsáki foci csapatban. A kislány Fanni pedig jól tanul. Én Lacival egy munkahelyen dolgozom, tudom hogy mennyi mindent megtesz azért, hogy a gyerekeinek mindent meg tudjon adni. Laci soha nem kér, ő szégyellné ha segélyből kellene élniük. Alig tudom rábeszélni hogy fogadja el gyerekeim kinőtt ruháit. (Csak barátságból, mondja mindig mosolyogva) Én nagyon szeretném ha ők elmehetnének egyszer együtt egy ilyen szép helyre.

 3. Sok magyar család van, ahol a szülők minden nap erőn felül teljesítenek, hogy gyermekeiknek megadhassák mindazt, amire nekik soha nem volt lehetőségük. A xy család is egyikőjük, azonban ami megkülönbözteti őket másoktól, az az, hogy még soha nem hallottam őket panaszkodni, siránkozni, mást okolni a helyzet miatt. A köztük levő szeretet átsegítette őket olyan embert próbáló helyzeteken, mint harmadik gyermekük vele született rendellenességének és legidősebb fiúk szellemileg visszamaradottságának feldolgozása. Mi sem bizonyítja jobban pozitív, probléma megoldó gondolkodásukat, mint hogy ma már három egészséges fiút nevelnek, akik tisztelet tudók, sosem követelőznek, minden apróság a legnagyobb örömmel tölti el őket és szívesen osztják meg másokkal amilyük van. A szülők és a gyerekek eddigi “nagy” álmaik teljesültek: egyszer sikerült moziba eljutniuk és egy másik alkalommal étterembe, amiknek az emléke a mai napig olyan izgalommal tölti el őket, hogy az bárkit felvillanyozna. Ezzel a kikapcsolódással nem csak a szülők pihenhetnék ki éveken át tartó, szüntelen fáradalmaikat, de a gyerekek előtt egy olyan világ nyílhatna ki, amiről eddig még csak sejtésük sem volt, és meggyőződésem, hogy motiválni fogja őket, hogy merjenek nagyot álmodni.

 4. Ahhoz, hogy ezt a levelet megírjam Nektek be kellett utaznom a munkahelyemre, hogy internet közelbe kerüljek mivel otthon ezt az “extra szolgáltatást” nem tehetjük meg Magunknak. Az Én életem során sosem adatott meg 42 év alatt, hogy elmenjek wellness hétvégére, így a gyermekeim sem voltak sehol. Természetesen rengeteg programra járunk, de csak azokat tudjuk megtenni amik ingyenesek, így például nyáron egy strandot sem tudunk megengedni, marad a kád vagy a lavór! Tisztában vagyunk azzal, hogy meg kell becsülnünk amink van,mert másnak még ennyi sem ezért rendszeresen a kinőtt feleslegessé vált darabot tovább ajándékozzuk mert sosem felejtjük el ‘honnan jöttünk’. 3 gyermekem van 1 nagyobb és két kisebb: Zsuzsi, Bogi és Balázska (Balázska egy enyhébb fokú downkóros betegséggel küzd) ő a szemünk fénye viszont így is 3 gyermeket tartok fent egy fizetésből szegényesen, de élünk: szeretetben, békességben. Van amikor az utolsó falatokról is lemondok, csak hogy a gyermekeimnek legyen Nekem ez lenne a legnagyobb vágyam: hogy egy kis “törődést” kapjanak (teljes ellátás, fürdés és egy kis nyugodtság keretében) ahol nem azon kell idegeskednem, hogy mit miből és hogyan fogunk előteremteni. Tudjuk, hogy bárhova is kerül a legjobb helyre fog menni: köszönjük Mindenki nevében a lehetőséget!

 5. Nagyon örülök és szívből szeretnék gratulálni ahhoz, hogy így szíveteken viselitek azok életét, akik nehezen tehetik meg, hogy elutazzanak az ünnepekre. Nem magam nevében írok, hanem egy nagyon jószívű kolléganőmnek és családjának szeretném felajánlani a lehetőséget. Marika egyedül neveli 3 gyerekét. A legkisebb sajnos sérülten született, így csak segítséggel boldogul. A testvérei és édesanyja amiben csak tudnak segítségére vannak. Rendkívül összetartó család. Sajnos anyagilag segítségre van szükségük. A cégen belül többen is próbálunk nekik segíteni. Ki-ki egy két kinőtt ruhával, cipővel, ki pedig élelmiszerrel, vagy mikor épp mivel. Marika a legjószívűbb és segítőkészebb ember, akit ismerek. Nehéz élete ellenére mindig vidám és bizakodó. Ha megkérdezném nem tudná megmondani, hogy mikor mentek el utoljára a gyerekekkel kirándulni, talán még soha sem. Én nem rég voltam segítségetekkel Krakkóban. Mikor visszajöttem és elmeséltem neki az utat, csillogó szemmel azt mondta, “Hátha egyszer a Jóisten őt is megsegíti, és tud egy kis darabot mutatni a gyerekeinek a világból”. Ezért írok nektek. Mindenható nem vagyok, de reménykedem abban, hogy ezzel a kis levéllel talán szebbé tudom tenni az ő ünnepüket. Köszönöm szépen, hogy elolvastátok a levelem! További sok sikert kívánok a működésetekhez! Egyszerűen zseniálisak vagytok! ?

 6. Tanár vagyok és van egy nagyon kedves, okos és udvarias, 11 éves kislány az egyik osztályban. Már 3 éve tanítom. Van egy húga is, mindkét szülő dolgozik, rendes emberek. A kislány mindig ápolt, rendezettek a dolgai. De tudom, hogy nehéz körülmények között élnek. Táborozni is csak úgy tudott jönni velünk, hogy az iskola alapítványa támogatta.

 7. A kolléganőm családját szeretném benevezni a játékba és, hogy miért pont Őket: nehéz anyagi körülmények között élnek, bármelyik pillanatban elveszíthetik a házukat. Egy tini lányuk van, aki kitűnő tanuló és már most tudja, hogy mi szeretne lenni, hogy ha nagy lesz, elszánt és céltudatos. A édesanya, aki a kolléganőm egy igazán kedves, kitűnő munkaerő és IMÁDJA a családját. Az édesapa súlyos vese beteg nem tud munkát vállalni (dialízisre jár, megoldás a transzplantáció lenne). Tudomásom szerint évek óta nem voltak nyaralni, de igazán rájuk férne egy kis lazítás. Ha csak pár napra is, de ki tudnának szakadni a hétköznapokból és elengedhetnék a gondokat, csak egymásra koncentrálhatnának.

 8. Nagyon szép gondolat, hogy így az ünnepek előtt gondolnak azokra is akik ezeket a napokat is nehezebben élik meg mint az átlagember. A mi történetünk 2014-ben kezdődött az akkor még alig két éves kisfiam leforrázta magát, életveszélyben feküdt a Kórházban, majd 54 nap mélyaltatás után felébresztették. Kiderült hogy nagyfokú halláskárosodása van ami azt jelenti hogy a siketség és a súlyos nagyothallás határán van.A teljes kórházi kezelés időtartama 6 hónap volt. Azt azonban hogy ez veleszületett vagy esetlegesen a számos antibiotikum hatása miatt alakult ki nem lehet tudni, bár teljesen mindegy is a lényegen sajnos nem változtat. Családi kiruccanásokat nem igen engedhetünk meg magunknak, korrekciós műtéten estünk túl a közelmúltban a gyógyulás most is 3-szor annyi ideig tartott mint az egy átlagos esetben szokott. Január végén újra műtét előtt állunk. A nyáron sikerült eljutnunk egy fürdőbe amit a kicsi hihetetlenül élvezett. Hetente hordom szurdopedagógushoz, fejlesztéseket kap az óvodában. A nagy fiam is sérültje ennek a történetnek hiszen 6 hónapig anya nélkül nagyszülői segítséggel sikerült átvészelnie ezt az időszakot. Sok dolgot lehetne még leírnom itt hiszen ez a történetünk dióhéjban… Köszönöm hogy meghallgattak és még egyszer köszönet a jótékony gondolatért.

 9. Én sem magunkat, hanem egy rászoruló családot szeretnék javasolni a nyereményjátékra. Ez a család a xy család, aki most már, néhány hete csak 3 tagból áll, ugyanis nem rég vesztették el 11 éves agydaganatos kislányukat. Igen nehéz időszakon van túl ez a család, pihenésre nem hiszem hogy sok idejük volt mostanában. 14 éves fiúk viszont él…. neki és szüleinek is szüksége lenne a pihenésre! Biztos vagyok benne, hogy nem engedhetik meg maguknak a pihenést, mert a kislányuk kezelésére minden pénzüket rááldozták.
  Tisztelettel: Ildikó (a kislányt többször is vizsgáló MR vizsgálati stáb egy tagja). (megj: a családot nyolcan nevezték, egyet választottunk ki ezek közül.)


 10. Egy ismerősömet és családját ajánlanám, akinek az élete sajnos nehézségekkel teli, nehéz gyermekkoruk volt, szegénységben nőttek fel. Az édesanya rokkantnyugdíjas volt évekig, de ezt elvették tőle, az apa keményen dolgozik egy gyárban. Két kiskorú gyermekük van (1 és 5 évesek). Sajnos rossz környéken laknak, mert nincs módjuk és pénzük jobb helyre költözni (pláne saját lakást venni!), autójuk sincs és biztos vagyok benne, hogy még nem voltak nyaralni, amióta együtt élnek (kb. 10 éve). Rendes, dolgos emberek, akik nem számíthatnak szinte senkire. Nagyon megérdemelnék, hogy elmehessenek nyaralni, pihenni, ha lehetséges Miskolchoz minél közelebbi helyre, hogy az utazási költség ne legyen sok.

  SZAVAZÁS

[poll id=”3″]

Ajánlatok