accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Örök emlékeket nyújtó hegyek – Felejthetetlen téli időtöltés a Magas-Tátrában

selyemmajom /

A hegycsúcsok és az ég csodálatos találkozása. Kalandos síelés, gyönyörű panoráma, kiváló éttermek és szállodák, jégszobor, változatos programok. Néhány példa a Magas-Tátra kínálatából. 

Felidéztem a gyerekkori emlékeket, mikor itt szánkóztunk és kirándultunk. Elfogott a nosztalgia, és elhatároztam, hogy a családommal visszatérek a Magas-Tátrába. Nem számítottam arra, ami várt ránk.

csaladdalsieles

Új arc

Azonnal észrevettem, hogy a legjobb értelemben minden megváltozott. Ótátrafüreden, a híres Grandhotelben vettünk ki egy gyönyörűen felújított lakosztályt, ahol a szálláson kívül a vacsora is első osztályú volt. A történelem és a kortárs stílus remekül kiegészíti egymást. Alig vártuk a másnapi síelést, de nehezünkre esett kiválasztani, hogy hova menjünk először. Nem emlékeztem, hogy ennyi csodálatos lehetőség kínálkozik.

grandhotel

A Gopass megkönnyíti az utazást

A gopass.sk weboldal megszünteti a síbérletre való hosszú várakozást, hiszen a honlapon keresztül előre, olcsóbban tudunk mindent lefoglalni és megvásárolni. A napi 18 Eurós síjegy kiváló ár a Magas-Tátra csúcskategóriás szolgáltatásaihoz képest. A Gopass kártya pontokat ír jóvá a megtett síutak, a fogyasztások és vásárlások után, amiket később kedvezményekre válthatunk.

A „Gerinctől” fel a Lomnici-csúcsig

A Tátralomnic sípályái alatti ingyenes parkolóban hagytuk az autónkat, ahol szemünk elé tárult a modern libegők, a rendezett sípályák és a kabinos sífelvonók látványa. Mindent ki akartunk próbálni, fel is mentünk a 2190 méter magasban lévő kiinduló ponthoz. A Lomnici gerinc nyújtotta panoráma semmihez sem fogható.  De maga a síelés is magával ragadott, ahogy a szinte függőleges pályán száguldoztam. A széles pályán a modern hóágyúk és a műholdas technológia biztosítja a havat mintegy féléven keresztül. De a 6,5 km hosszú pályán meg is pihenhetünk, kiváló hütték és éttermek várnak, hogy felfrissülhessünk.

sifelvono

Téli kényeztetés

De nem csupán egy pálya van Tátralomnicon. Az egymáshoz kapcsolódó pályák közül Lomnické sedlo valódi ínyencség az igényes síelők és snowboardosok számára. Az összes nehézségi szintű pálya megközelíthető felvonóval vagy libegővel. A Lomnici-nyereg is extázis élményét garantálja a belevaló síelőknek, ahol a vad, de egyúttal biztonságos kanyarokat maximális sebességgel lehet bevenni. Az igen aktív nap után nagyon jól esett a hotelben a szauna, a medence és a masszázs. Alig vártam a másnapot.

sielocsalad

Jégvarázs Tarajkán

Ami mindenkinek eszébe jut Tarajkáról, nem más, mint a jégből készült templom, amely a római Szent Péter Bazilika mása. Az öt országból érkező jégszobrászok alkotta remekmű hangulatát emelik a fényjátékok és hangversenyek. Kényelmes kötélpályán érkeztünk, így már hiányzott a fizikai aktivitás. Remek ötletünk támadt, és leszánkóztunk Felsőtátrafüredig. Elképesztő élmény volt! A Tátra mindig a felejthetetlen emlékekről szólt, ami örökre így is marad.

sieles_gyermek

 


szponzorált tartalom.

 

Ajánlatok