accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Webkamera rögzítette, ahogyan leég a Palermo melletti hegyoldal – olvasónk a helyszínen

utazomajom /

A görögországi tüzeket még javában oltják, máris újabb szörnyűségről kell beszámolnunk. A Szicíliát elérő hőhullám következtében már a délelőtti órákban 42 fokot mérni, tegnap délután pedig 47 fok körüli volt a hőmérséklet. Összehasonlításképp a jóval délebben fekvő, minden nyáron forró Dubajban is pontosan ilyen időjárás van jelenleg.

Az éjszaka folyamán Palermo mellett tomboló tüzek elérték a repülőteret, amit emiatt le is kellett zárni. Palermótól északra, Mondelloban tartózkodó olvasónk elmondta, hogy az egész hegy dél óta lángol. A tűz a szállásuk mögötti házakat is elérte. A hatóságok helikopterekkel próbálták megfékezni a tűz terjedését, miközben újabb tüzek keletkeztek.

@utazomajom Olvasónk, Ungvári Szilvia videója a Palermo melletti tűzről. #utazomajom #palermo #fire #sicily #bushfire #bushfires #italy #mondello ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Elég necces éjszakánk volt, nem tudtuk, hogy merjünk-e aludni. Összepakoltunk és a kislányunkat ruhában fektettük le, hogy azonnal indulhassunk szükség esetén. A feljebb fekvő utcákból a hegy felől fejvesztve menekültek az emberek. – osztotta meg történetét Szilvia.

Nagy sokára megjöttek a tűzoltók, de megfékezni nem tudták, csak igyekeztek kordában tartani, így felénk nem terjedt tovább, de a szomszéd utcákban a feljebb lévő házakat elérte. Közben Palermo is 3 helyen lángolt. Iszonyat füst van, nem látni az eget, borzasztó a forróság, még a tegnapinál is jóval melegebb van. A levegő minősége borzasztó, hamu száll a levegőben. – tette hozzá.

Az éjszaka is működő webkamerák teljes egészében rögzítették, ahogyan ég a hegyoldal. A linkre kattintva az utolsó pár másodpercben láthatod.

Ajánlatok