accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Pedálos szemetes és a kevés hulladék a fenntarthatóság kulcsa

utazomajom /

Vannak olyan dolgok, amelyek nélkülözhetetlenek az otthonokból. A bútorok, a konyhai eszközök és egy-két személyes holmi, illetve a pedálos szemetes is ezek közé tartozik. El sem tudnánk képzelni az életünket a lakásunk adta kényelem nélkül. 

Az otthon varázsa

Az otthon mindenki számára az a hely, ahol kikapcsolódhat, megnyugodhat. Szerencsés esetben itt töltjük el a legtöbb időt, és a legtöbben a felnőtt életünk teljes hosszát is egy házban éljük le. Rengeteg tevékenység kapcsolódik egy olyan helyhez, ahol ilyen sokat tartózkodunk. Ennek az a velejárója, hogy viszonylag sok szemetet is termelünk. 

Már a nap indításakor, a reggeli elfogyasztásához köthetően is termelődik egy-egy darab hulladék, mint például a joghurtos doboz vagy a pékárú zacskója. Később az ebédnél és a vacsoránál is ez a helyzet áll fenn, de elég, ha arra gondolunk, hogy amikor elfogyasztunk egy kis nasit, a csomagolás máris a kukában landol. Elkerülhetetlen tehát, hogy az otthonunkban való tartózkodásunk alatt ne termeljünk szemetet, arra azonban nagyon is oda tudunk figyelni, hogy mekkora mennyiség kerül ki a kezünk közül!

A pedálos szemetes segít fenntartani a rendet

A Szemetesek.hu webáruház pedálos szemetes kínálatával abszolút kordában tudjuk tartani a lakásunkban termelődött szemetet. Amellett, hogy figyelemmel kísérjük a hulladék mennyiségét, mindenképpen fontos, hogy megfelelően kezeljük azt. 

A legjobb, ha szelektíven gyűjtjük a feleslegessé vált műanyag csomagolóanyagot, a papírt, a különböző alumínium termékeket, hiszen a legtöbb településen elérhető a szelektív hulladékszállítás, s így terheljük a legkevésbé a környezetünket. A kuka megfelelő használatával nem mellesleg nem csak az ökoszisztémáért teszünk, hanem a saját közvetlen környezetünket is rendben tarthatjuk. Nincs szükség másra, csak egy kis önfegyelemre, és az otthonunk mindig tiszta és ragyogó lehet.

Minden korosztálynak kötelessége a környezet védelme

A környezeti szempontokon túl a pedálos szemetes további előnye az egyszerű használhatósága. A gyerekek kedvelik a kezelését, mivel a pedál lenyomásával felnyíló fedőt mókásnak tartják, így a használatába nem nehéz bevonni őket. Ugyanez igaz az idősekre is, akik abból profitálnak egy ilyen kiegészítő kapcsán, hogy nem kell lehajolniuk azért, hogy megbillentség a kuka tetejét. Összességében elmondhatjuk tehát, hogy minden korosztály számára gyerekjáték a használata. 

Lényeges kiemelnünk, hogy a szemetes a jól záródó fedőnek köszönhetően nem engedi ki a kellemetlen szagokat, így nem szennyezi feleslegesen az otthonunk levegőjét, ami szintén a közvetlen környezetünket teszi harmonikusabbá, és egy nagyon kellemetlen stressz hatástól óv meg minket. 

Mindig törekedjünk arra, hogy csak az életvitelünkhöz legszükségesebb termékeket vásároljuk meg a boltban, így a képződő hulladék mennyisége is kevés lesz. Közös feladatunk a bolygónk állapotának megóvása, és fenntarthatóvá tétele.

Ajánlatok