Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

A Qatar Airways augusztustól szélestörzsű, A330-as géppel is repül Budapestről

2018. január 09. kedd, 18:54 - lanymajom
Légitársaság Qatar Airways Hírek

Az Airbus A330-as géptípus menetrendbe állítása több mint 53 %-os kapacitásnövekedést jelent a jelenlegi napi két A320-as járat kapacitásához viszonyítva.

A Qatar Airways 2018 augusztusától szélestörzsű géppel is üzemel a Budapest-Doha útvonalon, ami jelentős szolgáltatásbővítést jelent. Ezt az útvonalat jelenleg napi két Airbus A320 géppel üzemelteti.

Az országba irányuló és onnan induló utazások iránti kereslet növekedése, valamint a légitársaság magyar piac iránti elkötelezettsége eredménye, hogy a napi két járat egyikeként a 272 üléses repülőgép teljesít majd szolgálatot Budapest és Doha között.

Az Airbus A330-as géptípus bevezetésével ezen a desztináción majdnem megkétszereződik a jelenlegi kapacitás, hiszen az Airbus A320 gép 144 ülése helyett már 272 férőhelyet tud kínálni a légitársaság. További jó hír, hogy már áprilistól a második gépet A320-ról A321-re cserélik, köszönhetően a megnövekedett igényeknek.

„Örömmel mutatjuk be a Qatar Airways Airbus A330-as géptípusát Budapesten, amely nemcsak növeli a kapacitást az útvonalon, hanem újradefiniálja azt a repülési élményt is, amit a Dohába, illetve azon túli pontokra utazó utasainknak nyújtunk.” – mondta Grisha Jenkov, a Qatar Airways közép-kelet európai igazgatója.

Az A330-as Business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét, illetve hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal friss, modern stílusban szolgálják az utasok kényelmét. Az ülések PC-teljesítményt, USB-portokat és intelligens eszközök csatlakoztatását is kínálják. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányító készülékek is rendelkezésre állnak, és több mint 3000 féle szórakozási program nyújt szórakozási lehetőséget a repülés időtartama alatt. Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására. Ezek a funkciók összhangban vannak a Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépeinek komfortjával.

A turista osztályú ülőhelyek nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, és minden ülés rendelkezik beépített 27 cm-es monitorral ás távirányítóval.

A Budapestről induló napi járatok a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtéren keresztül kényelmes, akár pár órás átszállási idővel kapcsolódnak a Qatar Airways globális hálózatának kedvelt üzleti és szabadidős célállomásaihoz.

A Hamad Nemzetközi Repülőtéren az átszállási idő alatt számos szolgáltatás – ingyenes wifi, játszótér a gyerekeknek, több pihenőzóna, duty-free és étkezési lehetőség – várja az utasokat.

A Qatar Airways – a katari állam nemzeti fuvarozója – a világ egyik leggyorsabban növekvő légitársasága és a világ egyik legfiatalabb flottájával rendelkezik. Az idén 20 éves légitársaság modern flottája 209 gépével több mint 150 üzleti és szabadidős célállomásra üzemel. Az évek során számos díjat nyert, többek között 2017. júniusban az utasok immár  4. alkalommal az Év légitársaságának választották a Skytrax díjkiosztón.

Talán ez is érdekelhet