accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Repülés csak maszkban! Ezeket az intézkedéseket vezeti be a Wizz Air

utazomajom /

A Wizz Air, Európa legzöldebb, valamint Közép- és Kelet-Európa vezető légitársasága május 1-jétől szigorított higiéniai előírásokat vezet be, hogy gondoskodjon utasai és személyzete egészségéről.

A hatósági előírásokkal összhangban bevezetett új egészségvédelmi szabályok célja, hogy elősegítse a fizikai távolságtartást a beszállás során, és biztosítsa az eddiginél is nagyobb tisztaságot a repülőgépek fedélzetén. Az utasokat és a személyzet védelme érdekében hozott intézkedések részeként kérjük a kedves utasokat, hogy az interneten végezzék el az utasfelvételt, illetve online vásárolják meg a kiegészítő szolgáltatásokat, beleértve az extra poggyászt, hogy minimálisra csökkentsék az emberekkel való indokolatlan érintkezést a repülőtéren. Határozottan ajánljuk az önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés igénybevételét azokon a repülőtereken, ahol erre lehetőség van, ezzel is csökkentve az érintkezések számát az utazás, beszállás előtti szakaszában. Az esetleges fertőzések megelőzése érdekében kérjük a kedves utasokat, hogy a be- és kiszállás során is tartsák be az új távolságtartási szabályokat.

Noha a Wizz Air összes repülőgépén alkalmazott HEPA szűrők hatékonyan kiszűrik a vírusok és baktériumok 99,7%-át az utastérből, május 1-jétől a személyzetnek és az utasoknak is kötelező lesz arcmaszkot viselni a repülés teljes időtartama alatt. Utaskísérőink minden utas számára fertőtlenítő törlőkendőt biztosítanak, eltávolítottuk az üléstartókból a fedélzeti magazinokat, és kérjük a kedves utasokat, hogy a fedélzeti vásárlások ellenértékét érintésmentes bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki. Azokon a járatokon, ahol a töltöttség megengedi, személyzetünk az utasok átültetésével is igyekszik majd elősegíteni a távolságtartást.

Megmarad az alapos napi takarítás a Wizz Air teljes üzemelő flottájában; munkatársaink esténként minden repülőgépet az előírásoknak megfelelően fertőtlenítenek. Javasoljuk az újonnan bevezetetett intézkedéseket bemutató videó megtekintését az alábbi linken:

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „Utasaink és személyzetünk biztonsága mindig is a legfontosabb volt a Wizz Air számára. Miközben újra növekszik az utasszám, és fokozatosan bővítjük működésünket, a most bevezetett óvintézkedéseknek köszönhetően a lehető leghigiénikusabb körülményeket tudjuk biztosítani a fedélzeten. Minden kedves utasnak ajánljuk a figyelmébe az új egészségügyi, és biztonsági intézkedéseket összefoglaló videónkat. Bízunk benne, hogy a Wizz Air új egészségügyi szabályzatának ismeretében az utasok nyugodtan utaznak majd repülőgépeink fedélzetén, miközben továbbra is mindent megteszünk, hogy kielégítsük utazás iránti igényeiket, immár fokozott higiéniai intézkedések mellett.”

Wizz Air sajtótájékoztató

Mivel még sok országba belépési korlátozások vannak érvényben, illetve kötelező a két hetes karantén, megkérdeztük a társaságtól, hogy hogyan lehetséges a járatok újraindítása.

A Wizz Air azért jött létre, hogy minél több embernek megfizethető repülést biztosíthasson és ezáltal demokratizálja a repülést. A járvány megfékezése érdekében az elmúlt időszakban nagyon sok állam hozott – többek között a repülést érintő – korlátozó intézkedéseket. Ezek miatt a WIZZ nem sok esetben nem tudta eljuttatni utasait az általuk kiválasztott úti célokra. Szeretnénk eredeti missziónknak megfelelően minél előbb újra lehetőséget biztosítani minél több embernek, hogy repülhessen, utazhasson. A korlátozások feloldása után közvetlenül elsősorban olyan utasokra számítunk, akiknek fontos, hogy repülhessenek (hazatérés, fontos üzleti út, beteg rokon látogatása/ápolása stb.), majd arra számítunk, hogy a kereslet fokozatosan visszaépül. Minden újraindított út esetében – ahogy eddig is – betartjuk az egyes államok, egészségügyi szervezetek által életbe léptetett korlátozásokat, hiszen utasaink és személyzetünk egészsége továbbra is a legfontosabb. Kérjük utasainkat, hogy utazás előtt minden esetben tájékozódjanak az úti céljukon érvényben lévő esetleges beutazási, tartózkodási korlátozásokról, mert szükséges engedélyek hiányában már a repülőtéren megtagadhatják a beszállást, illetve a célállomáson a helyi hatóságok megtagadhatják az országba való belépést.

Ajánlatok