accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Megnyílt a világ leghosszabb túraútvonala

lanymajom /

A Kanadát átszelő, összesen 24.000 km hosszú túraútvonal végre nyitva áll a természetjárás iránt rajonók számára.

A Great Trail-nek nevezett turistaút jelenleg a világ leghosszabb túrája, ami az ország legérdekesebb helyszínein megy keresztül; a vadregényes természet, a tundra, a hatalmas fenyőerdők és a sarkvidéki tájak mellett megismerhetjük a helyiek életét is. A vidéki halászvárosok és kis települések mellett a nagyvárosokba is, például Halifaxba, Montrealba, Ottawaba és Torontoba is elvezet az út.

Az útvonal létrehozásának ötletével három kanadai állampolgár állt elő még 1992-ben és 25 évvel később meg is valósult az álmuk.

Az út során túrázásra, biciklizésre, lovaglásra, téli sportok űzésére és akár kajakozásra is lehetőség van. Sajnos az egészet komoly fizikai erőnlét nélkül egyszerre szinte lehetetlen teljesíteni, viszont a Kanadába látogatóknak érdemes egy kis szeletét kiválasztani a túrának. Ha utána szeretnél járni, hogy melyik lehet a legérdekesebb rész számodra, akkor az alábbi oldalt böngészd át:

https://thegreattrail.ca/explore-the-map/

A látogatóknak néhol óvatosnak kell lenniük, hiszen vannak olyan helyek, ahol autópálya mellett halad az ösvény.


Forrás: http://www.travelandleisure.com/attractions/canada-great-trail-worlds-longest

Borítókép: https://us-keepexploring.canada.travel/things-to-do/13-best-stops-along-great-trail

Ajánlatok