accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Repülj teljesen ingyen egy általad választott délkelet-ázsiai országba az utazómajom és az Emirates közös játékában!

utazomajom /

Olvasd el a cikket, válaszolj két kérdésre, és Tiéd lehet a főnyeremény, a két főre szóló retúr repülőjegy az általad választott választott 5 úti cél egyikére, melyek a következők: Colombo, Denpasar, Hanoi, Phnom Penh, Phuket. A második és a harmadik helyezett értékes Emirates ajándékcsomagot nyer!

Miért az Emirates a világ egyik legjobb légitársasága?

Számos megmérettetésben évről évre az Emirates kapja a legjobb helyezések egyikét. Mivel tud többet, mint egy másik légitársaság? Valóban észrevehető a különbség? Néhány okot megvizsgálunk, amitől kiemelkedőek!

Fedélzeti szolgáltatások

Az ülések háttámlájába épített kijelző mérete 33 centiméter, ami már teljesen élvezhető, ráadásul turista osztályon az egyik legnagyobbnak számít a légitársaságok között. A 2500 csatorna kínálata között olyan magyar filmek is helyet kaptak mint az Aura és az Ernelláék Farkaséknál. Ezeket természetesen eredeti nyelven, magyarul tekinthetjük meg.  A filmes látnivalókon túl folyamatosan frissülő széles zenei kínálat, és az éppen aktuális repülési információk is elérhetőek az “ice” kijelzőjén.

Az A380 és Boeing 777-es gépeken ingyenes Wi-Fi várja az utazni vágyókat, már Budapestről. Véleményem szerint ez az egyik legfontosabb, főleg azoknak, akik üzleti céllal utaznak. Az ülésekbe épített konnektor és USB bemenet segítségével még attól sem kell félnünk, hogy a laptopunk lemerül. Nagyon várom már, hogy minden légitársaság összes gépén elérhető legyen ez a szolgáltatás, főleg azért, hogy 10.000 méter magasról is tudjak nektek ajánlatokat írni! Nyelvtudás hiányában sem kell kétségbe esni, hiszen minden Budapestről induló járaton magyarul beszélő stewardessek várják az utazni vágyókat.

Ételek és italok

A gép indulása előtt a járatszám megadásával tájékozódhatunk a fedélzeten felszolgált ételekről és italokról. A választékot az adott desztináció gasztronómiája alapján választják, tehát egy Sri Lankára induló járaton nagy valószínűséggel valamilyen curry, vagy egyéb indiai ételt fogunk kapni. Érdekesség, hogy a gyerekeknek turista osztályon is lehet díjmentesen külön ételt kérni, amit direkt a fiatalabb korosztály számára készítettek. Italok terén a legismertebb szénsavas és rostos üdítőkön felül többféle bor és sör közül is választhatunk. Tudtátok, hogy a paradicsomlének egészen más íze van 10.000 méter magasan, mint a földön? Az ízlelőbimbóinktól nagyjából a beszállás pillanatában elbúcsúzhatunk, és a nyomás csökkenésével egyre csak rosszabb lesz. Utazómagasságon a levegő páratartalma 12% körüli, ami még a legtöbb sivatagban tapasztalhatónál is szárazabb. Egyes kutatások szerint a száraz levegő és az alacsony nyomás következtében átlagosan 30%-al kevésbé érezzük az édes és a sós ízt.

Emellett nem egyszerű néhány száz embernek 10 kilométer magasan ételt készíteni. A biztonsági előírások miatt kötelező már a földön előre megfőzni az ételt, a gépen csak a gyorshűtött, csomagolt késztermékek melegítésre van lehetőség. Visszakanyarodva, a paradicsomlénél megfigyelték, hogy az ízéből ahelyett hogy veszítene, még intenzívebb lesz, ezáltal sokkal finomabbá válik. Kóstoljátok meg legközelebb!

Utazás gyermekekkel

Az Emirates és a Lonely Planet közösen kifejlesztett csomagjában készségfejlesztő és szórakoztató termékeket találunk, amivel sokkal gyorsabban telik az idő a kicsiknek. Hajtogathatnak állatfigurákat, használhatják a színezőt és a mintás szemfedővel még az alvás is pihentetőbb.

Olyan öt és tizenöt éves gyerekek, akik kísérő nélkül utaznak, igénybe vehetik az Emirates gyerekbarát szolgáltatását egészen a becsekkolástól az úti cél eléréséig, ahol már a szüleikkel találkoznak. Minden esetben a családok, illetve a kísérű nélküli gyerekek léphetnek először a fedélzetre, így kényelmesen elfoglalhatják ülőhelyüket, és a poggyász felhelyezésében is segítséget kapnak. Foglaláskor megadható, hogy a gyermek ablak mellé, vagy esetleg folyóshoz közel szeretne ülni. Ha esetleg épp a szülinapján repül, a légiutaskísérők akár tortával lepik meg amiről Polariod fényképezővel képek is készülnek.

Kérdések

Kérdések

Ajánlatok