accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Foglalj szállást akár 50% kedvezménnyel Budapesten egy apró trükk segítségével! Bónuszban ingyenes tömegközlekedés és egyéb nyalánkságok!

utazomajom /

Amikor először megláttam a Restart Budapest Kátyáról szóló sajtóközleményt, csak legyintettem egyet, hogy biztosan ez is csak egy a sok használhatatlan kártya közül. Eltelt egy kis idő, majd újra szembe jött, ekkor gondoltam, adok neki egy esélyt és megnézem közelebbről. Még szerencse, mutatom, hogy miért.

Mi ez a kártya?

Restart Budapest Kártya egy olyan kedvezménykártya, amely a főváros járvány utáni újraindítását segíti mind a szolgáltatók, mind a belföldi vendégek számára az aktiválástól számított 48 órán belül.

Fotó: Bódis Krisztián

Mire tudom használni?

Elég széles a kínálat, de ami miatt engem érdekelt, az a budapesti hotelekbe való kedvezmény. Ezt mindjárt kifejtem, de előtte jöjjön még néhány figyelemreméltó extra program a teljesség igénye nélkül:

 • Ingyenes belépés a kezdeményezésben résztvevő 6 strandfürdő egyikébe (Paskál, Palatinus, Római stb.,  akár 3.600 Ft értékű)
 • Ingyenes belépés a kezdeményezésben résztvevő 5 történelmi gyógyfürdő egyikébe (Széchenyi, Rudas, Lukács, Gellért stb., akár 6.200 Ft értékű)
 • Ingyenes belépés több, mint 20 múzeumba, köztük:
  • a Kiscelli Múzeumba Óbudán (1.600 Ft értékű)
  • a Magyar Nemzeti Múzeumba (2.600 Ft értékű)
  • a Szépművészeti Múzeumba (3.200 Ft értékű)
 • Ingyenes budai, pesti vezetett városnézés (7.000 Ft értékű)
 • Ingyenes belépés a Csodák Palotájába (3.900 Ft értékű)
 • Ingyenes Zugligeti Libegő (1.600 Ft értékű)
 • Ingyenes látogatás a Pál-völgyi-barlangba (2.300 Ft értékű)
 • Ingyenes kisbusz a Budai Várba (2.700 Ft értékű)
 • Korlátlan ingyenes utazás 48 órán keresztül a villamoson, trolibuszon, metrón, kisföldalattin, fogaskerekűn, autóbuszon, hajón, valamint a HÉV-en Budapest közigazgatási határáig, illetve a 200E busszal a repülőtéri terminálokig. (kb. 3.200 Ft értékű)

Ezen kívül még számos ingyenes és kedvezményes lehetőség elérhető, de már eddig is spóroltunk 37.900 Ft-ot a kártyával. A Restart Budapest Kártya ára 11.490 Ft.

Utazómajom exkluzív: kapj 15% kedvezményt a Restart Budapest Kártya árából. Fizetésnél használd az Utazomajom2021 kódot, így 11.490 Ft helyett még kedvezőbben, 9800 Ft alatt fedezheted fel Budapestet!

De most jön a lényeg! Minimum két éjszakás foglalás esetén a kiírás szerint hotelek brutális, 2+1 akciót kínálnak, tehát 2 éjszaka foglalás után a 3. ingyen van. Azért írtam, hogy a kiírás szerint, mert egy tudatos utazó az aktuálisan elérhető másik legolcsóbb árhoz viszonyítja. Így történhet meg, hogy van, ahol a kedvezmény elenyésző, de olyan is, ahol 50% feletti kedvezményről beszélhetünk! A programban számos budapesti hotel vesz részt, azonban előzetesen egyeztetni kell minden esetben a hotellel.

Fotó: Bódis Krisztián

Teszteltük

Felvettük a hotelekkel a kapcsolatot és ajánlatot kértünk egy tetszőleges időpontra. Ekkor lepődtünk csak meg igazán, hiszen volt olyan hotel, ami a legolcsóbb közvetítő oldal árának a felénél is olcsóbban adta a szobát a kártyával. A legtöbb esetben a hotelek megengedőek, a 2+1 akciót 4+2 arányban is ki lehet használni.

Fotó: Bódis Krisztián

Jöjjön néhány hotel konkrét kedvezménnyel

Courtyard by Marriott esetében a hotel weboldalán kell kikeresni a számunkra szimpatikus időpontot, majd jelezni a hotelnek, akik hozzáadják a 3. éjszakát ingyenesen a foglaláshoz.

Bo33 Hotel Family & Suites 20% kedvezményt kínált a booking.com-os árakhoz képest, amiért már megéri lehajolni. A hotel egyébként tetőtéri wellnessel is rendelkezik.

A Hotel Nemzeti Mgallery jelentős, 55%-os kedvezményt biztosított a kinézett dátumokra más oldalakhoz képest. Igazán jó fogás!

Az Ibis Castle Hill hotelbe 22% kedvezménnyel tudtunk volna foglalni. Accor All pontgyűjtési lehetőség!

Az Andrássy úti Hotel Moments közel 50%-os kedvezményt biztosított a kiszemelt dátumra. A jó ér-érték arányú hotelben wellness, ingyenes kávé, tea, ásványvíz egész nap elérhető a vendégek számára.

A La Prima Fashion Hotel 35% kedvezménnyel foglalható.

Aquincum Hotel 25% kedvezményt adott volna a teszt időpontunkra.

Az akcióban részt vevő szállodák listáját ezen a linken találod. Jelenleg a beutazási nehézségek miatt Budapesten kevés a külföldi turista, így olyan arcát mutatja a város amit soha máskor. Kényelmesen meg tudod nézni a számodra kedves nevezetességeket, lökdösődés nélkül. Remek áron próbálhatsz ki olyan központi helyen lévő boutique hoteleket, amelyekre egyébként sajnáltad volna a pénzt. Ez egy nagyon jó lehetőség, tényleg érdemes élni vele!

A partner szállodákban 2022. január 31-ig lehet foglalni kedvezményes áron a Restart Budapest Kártyával, de vannak kizárt napok is. Nézzétek meg ezt a videós ajánlót, amiben Miller Dávid az X faktor új műsorvezetője járja be a Fővárost a Restart Budapest Kártyával.

szponzorált tartalom

Ajánlatok