accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Sok esetben hasznos a lézeres távolságmérő

utazomajom /

A colstokkal vagy mérőszalaggal végzett mérések az esetek túlnyomó többségében pontatlanok, hiszen az emberi hiba lehetősége fennáll. Ezzel szemben a lézeres távolságmérők minden esetben hibátlan eredményt produkálnak.

A távolságmérő haszna

Azok, akik gyakran végeznek otthoni munkálatokat, vagy szeretnek barkácsolni, tudják, hogy milyen fontosak a szerszámok. Ahogy fejlődik a technológia, úgy kerülnek előtérbe újabb és újabb megoldások egy bizonyos problémára.

A távolságmérést hosszú ideje szalagok, lécek és hasonló, analóg eszközökkel végeztük. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ezek a módszerek különösen pontos eredményeket adnak. Elég, hogy a mérőszalag egy picit is meghajoljon, vagy a távolság legyen nagyobb, mint a mérőeszköz maximális hossza, a végeredmény torzul.

Aki gyakran barkácsol, az tudhatja, hogy egy mérési hiba milyen problémákkal járhat. Azonban van ezeknél az eszközöknél jobb megoldás, ami nem csak tökéletes méréseket végez, de magát a folyamatot is jelentősen leegyszerűsíti. Ez pedig a lézeres távolságmérő.

Ezek a modern Trotec – LPV műszerek egyszerűen, gyorsan és precízen mérnek a távolság mellett területet vagy akár térfogatot is. Könnyű velük lemérni például egy leendő polc helyét vagy azt, hogy mekkora a lebetonozandó terület.

A távolságmérők előnyei

A távolságmérők számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek a te munkádat segítik. Sőt, a rengeteg kényelmi funkció mellett olyan mérésekre is képesek, amelyeket egyébként magadnak kéne kiszámolnod.

Ezek az eszközök rendelkeznek beépített 90°-os dőlésszög-érzékelővel, ami hozzájárul a pontos számításokhoz is. Hatótávolságuk 5 centimétertől egészen 70 méterig terjed, ezáltal igazán nagy távolságokat is képesek mérni.

A lézeres távolságmérő képes a távolság, magasság és részmagasság indirekt módon történő kiszámítására, valamint a felület és térfogat pontos mérésére. A megfelelő képletek használatával elvégzi a matekot helyetted.

Elektronikus vízmértékként is alkalmazható, segít a vízszintesség elérésében. Időzítő funkcióval szintén rendelkezik, valamint többsoros kijelzője világítani is tud, így sötétben is alkalmazható.

A kialakítása igen robusztus, por- és cseppálló. Úgy van tervezve, hogy ne kelljen félteni a sérülésektől. Ha pedig már nincs rá szükséged, az automatikus kikapcsolás gondoskodik arról, hogy ne merüljön le idő előtt.

Kültéri használatnál figyeljünk

Ugyan a lézeres távolságmérő rendkívül sokféle feladatot kiválóan elvégez, egy apró hátulütője mégiscsak van. Ez pedig pontosan abból ered, hogy lézerrel végzi a méréseket.

Ha kültéri használatra szeretnéd alkalmazni, akkor ha a felületen tükröződés, hőhatás vagy hősugárzás van, inkább várj egy kicsit. Ezek a jelenséget torzítják az eredményt, ezért érdemes megvárni amíg beborul, lemegy a nap, illetve hűvösebbre fordul az idő.

Ajánlatok