accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

12 napos csoportos testi-lelki utazás Srí Lankára szuper programokkal remek áron!

utazomajom /

Nevezhették Lankának vagy Taprobane-nak, Serendib-nek vagy Ceylonnak. A brit kolonialisták ezt a trópusi szigetet legtöbbször mégis inkább úgy emlegették: „A Kelet Gyöngyszeme”.

A Srí Lanka elnevezés szingaléz nyelven azt jelenti: Fenséges sziget. Az óceán fodrozta homokos partszakaszok, a sziget egyharmadát kitevő hegyvidék és trópusi vadon gazdag állat és növényvilága, a hatalmas teaültetvények pazar látványa, az illatozó fűszerkertek, nemzeti parkok, a 2500 év történelmi és kulturális hagyatéka, a dolgos és ügyes kezű kézművesek, nem utolsó sorban a turistákra mindig barátságosan tekintő lakosok — ezek jelentik Srí Lankát.

Srí Lanka, egyben a buddhista hagyomány egyik meghatározó központja. Az évezredek óta fennálló buddhista gyakorlatok és tanítások mélyen gyökereznek itt. Ez a szigetország fontos szerepet játszik a buddhista théraváda hagyomány megőrzésében, és gazdag kulturális öröksége számos szent helyet és templomot rejt.

Kedvet kaptál az utazáshoz? Most kedvezményes áron foglalhatod a 12 napos kikapcsolódást! Részletek: spiriutak.hu

Ebbe az országba és ebbe a világba csöppenhetsz de nemcsak fizikai, hanem egy olyan spirituális utazásra is, mely során megismerheted a bensődben zajló tudati és testi folyamatokat és ezáltal feltárhatod a kibillentség alapvető okait. Ennek eszközei lesznek a légző-és mozgásgyakorlatok, buddhista meditációs technikák, melyeket bárki világnézetétől függetlenül elsajátíthat és gyakorolhat. Ezek segítségedre lesznek az egyensúlyod megtalálásában és megtartásában, az út során és ha akarod, a továbbiakban is életed során.

A meditáció segítségével a belső valóság objektív szemlélésének útján haladva fokozatosan megszabadulhatsz belső feszültségeidtől, félelmeidtől, így egyre boldogabb és békésebb életet élhetsz – magad és mások javára.

Teheted mindezeket most olyan történelmi helyszíneken (ősi romok, buddhista kolostorok), melyeket szentként tisztelnek az ott élők és az oda látogatók egyaránt, és teheted a természet alkotta gyönyörű környezetben.

Ez egy meditációs-és jógaelvonulás, ahol az otthontalanságba távozva járod a lemondás és nem-ártás ösvényét…

Kedvet kaptál az utazáshoz? Most kedvezményes áron foglalhatod a 12 napos kikapcsolódást! Részletek: spiriutak.hu

Egy olyan külső és belső utazás ez, ahol megtapasztalhatod a misztikus kelet időtlen bölcsességét. Ebben segít neked utunk buddhista tanítója, aki betekintést enged Srí Lanka vallási hagyományába és praxisaiba. Rövid elmélyüléseinken – mely szabadon választható – tehát ismerkedhetünk a meditáció, a jóga hagyományával és a kelet szemléletével (Buddha tanításának lényege: Olyannak látni a dolgokat, amilyenek azok valójában, nem pedig olyannak, amilyennek látszanak. )

Végül tekintsd át a körutazás állomásait, melyek jórésze egyben időutazásnak számít: Dambulla egy varázslatos hely Srí Lanka középső részén, amely híres az ősi, sziklába vájt templomegyütteséről. Sigiriya oroszlán-sziklája az ország egyik legismertebb és leglátványosabb célpontja. Anuradhapura többezer éves főváros sok látnivalója közül kiemelném a Sri Maha Bodhi fát. Annak a fának a hajtását hozta Asóka indiai király lánya a szigetre Kr. e. 246-ban, mely alatt Buddha Bodhgájá-ban megvilágosodott. Te is megpihenhetsz az árnyékában. Kandy, az utolsó királyi főváros, ma is az ország kulturális központja. Az impozáns Peradeniya Botanikus Kert, melynek létrejötte, mint az akkori uralkodó pihenőhelye a 14.századra tehető, ma Ázsia leghíresebbjei között tartják számon. Ella egy békés hegyvidéki városka, környéke teaültetvényeiről és vízeséseiről is híres. Little Adam’s Peak – Srí Lanka varázslatos kilátópontja. A Yala Nemzeti Park az ország legrégebbi természetvédelmi területe. Sithulpawwa temploma, mely a Srí Lanka-i buddhista kultúra és történelem egyik szent helye. Galle ókori kikötőváros igen jó állapotban fennmaradt, hangulatos óvárosával, jellegzetes, póznán ülő horgászaival. Tengerparti felüdülés Dikwella-ban az Indiai-óceán homokos partján, ahol élvezhetjük a 27C fokos víz hullámait, végül átutazunk Colombo-n, a fővároson is.

Az utazás során élvezheted a szigetország vendégszeretetét, páratlan konyháját és a trópusi gyümölcsök ízeit, a tiszta levegőt és a csodálatos tájakat. Ha így érzel, fedezd fel a meditáció és a jóga pozitív hatását Srí Lankán!

Kedvet kaptál az utazáshoz? Most kedvezményes áron foglalhatod a 12 napos kikapcsolódást! Részletek: spiriutak.hu

szponzorált tartalom

Ajánlatok