accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Szellemjárta hotelek, ahol akár Te is megszállhatsz

Katya /

Megmagyarázhatatlan zajok és illatok, furcsa jelenések, hátborzongató történelem – a következő házak és hotelek mindegyikében számoltak be dermesztő jelenségekről. A kísértetjárta szálláshelyek a mai napig fogadnak vendégeket, sőt, némelyikben szellemvadászatra vagy szeánszra is jelentkezhetsz. Te megszállnál valamelyikben?

 

The Stanley Hotel, Estes Park, Colorado

Már annak a gondolatától is végigfut a hideg a hátunkon, hogy Stephen King innen nyerte inspirációját a Ragyogás megírásához, sőt az 1977-es mini tévésorozatot itt is forgatták, azonban a  Stanley Hotel hemzseg a kísértet jelenésektől, megmagyarázhatatlan eseményektől és különös zajoktól, melyek minden éjjel, ugyanakkor szólalnak meg. Számos vendég számolt be arról, hogy gyerek léptek zaját hallották a negyedik emeleti folyosón éjfél után furcsa kuncogás kíséretében, azonban ha kinyitották a szoba ajtót, nem láttak senkit. A fürdőszobai csapok is gyakran nyílnak meg maguktól. Szintén a negyediken van egy szekrényajtó, amelyik magától kinyílik, a zongora pedig gyakran fakad magától játékra…

A beszámolók szerint hajnali háromkor rendszeresen hallják, ahogy egy gyerekhang az anyjáért kiált, de gyakran hallani különféle visszhangokat is, mintha a múltbéli tragédiák hangjait hallanánk. A 217-es szobában, melyben 1973-ben Stephen King is megszállt pedig az öreg házvezetőnő, Elizabeth Wilson szelleme jelenik meg időnként. A hotelben nemcsak megszállni lehet, de éjszakai túrára is be lehet jelentkezni, ahol bemutatják azokat a helyeket, ahol szellem jelenéseket fedeztek fel. Egy történet szerint egy ilyen túra alkalmából egy vendég fotóján feltűnt egy rózsaszín ruhás fiatal lány azonban a túra során egy rózsaszín ruhás lány sem volt… Később a csoport megtudta, hogy régen egy fiatal lány, Lucy engedély nélkül volt a hotelben, azonban miután elkapták kirúgták a hideg éjszakába, ahol halálra fagyott.

Chillingham Castle, Northumberland, Anglia

Az impozáns kastélyt a 12. században építették és az Egyesült Királyság leginkább kísértet járta kastélyának tartják. A látogatók különféle szellem jelenésekről számoltak be, elnyomó, ijesztő érzésről és rosszul működő kamerákról. Az üres kápolnából is többen hallani véltek suttogó beszélgetést, mely vélhetően két férfihez tartozik, azonban nem kivehető miről beszélnek és amint valaki megpróbál közelebb menni, azonnal elhallgatnak.

A kastély börtönében több haláleset is történt, a falban a rabok vésései találhatók, ahogy számolták a napokat, míg egy földbe rejtett csapdaajtó mögött gyerek csontokat is találtak itt az 1920-as években. A látogatók gyakran hallják egy fiatal fiú sikolyait és egy törékeny, vízért könyörgő nő hangját, míg a kertben baljós alakok árnyékát látják éjjelente. A kastélynak van egy valódi kínzókamrája is. A szellem túrák nagyon felkapottak és általában hamar betelnek, de szobát vagy apartmant is lehet foglalni éjszakára, míg a hotel honlapján ajánlja magát családi kikapcsolódáshoz is.

Lizzie Borden Bed and Breakfast, Fall River, Massachusetts

Lizzie Borden története Amerikában jól ismert rémmese, még gyermekmondóka is van róla. Lizzie Borden zsugori apjával és a pénz miatt vele lévő mostohájával élt, 1892-ben pedig fejsze csapásokkal végzett mindkettővel. Hosszú tárgyalások során azonban a közvélemény a lány pártjára állt és végül szabadon távozhatott nem csekély örökségével. Ma a család egykori lakhelyén panzió üzemel, ahol a vendégek megszállhatnak Lizzie szobájában vagy ott is, ahol a mostohaanyja holttestét megtalálták. A házban az eredeti bútorzat és ajtók találhatók. A beszámolók szerint gyakran hallani padlórecsegést, miközben senki sincs az emeleten, az ajtók maguktól zárulnak, hirtelen lesz hideg és előfordul olyan is, hogy virágillatot érezni, amelynek nem tudni a forrását.

A csapat, akik a szállást üzemeltetik több évtizede dolgoznak itt és mindenkinek meg van a maga verziója arról, ártatlan volt-e Lizzie. A szálláshelyen foglaláskor kiválaszthatod, hogy kinek a szobájában szeretnéd tölteni az éjszakát, de akár egy nappali vagy éjszakai túrára is be lehet jelentkezni. Azonban azzal érdemes tisztában lenni, hogy a túra a szobákat is érinti, így a vendégeknek arra a rövid időre be kell engedniük a többi látogatót is.

Crescent Hotel, Eureka Springs, Arkansas

Mintha csak egy horror film leírását olvasnánk: a hotel egykoron egy rákbetegeket gyógyító kórház volt, ahol Dr. Norman Baker kezelte pácienseit, bár sokkal inkább használta őket kísérleti alanyként. A doktor „csoda terápiája” azonban valójában annyiból állt, hogy összetört dinnyemagokat kevert el ásványvízzel, felnyitotta a pácienst és a keveréket követlen a daganatra öntötte. 1940-ben fogták el és négy év börtönre ítélték. Az általa okozott gyötrelem még most is érződik a falak között.

A harmadik emeletet fájdalomszobaként használta, ide hozta pácienseit meghalni. A vendégek ezen az emeleten nyikorgó kerékhangokat hallottak és egy ápolónő szelleme is feltűnt, aki hordágyat tol éjjel a folyosón. Theodora – Baker egy páciense – szellemét gyakran látták a 419-es szobánál, a szoba vendégei pedig azt tapasztalták, hogy elmozdították a holmijukat. A 3500-as szobánál egy viktoriánus hálóruhában feltűnő női kísértetről számoltak be, aki az ágy lábánál nézi az alvó vendégeket.  A 218-as vendégek furcsa zajokról, a tükörből kitörő kezekről számoltak be és hangosan becsapódó ajtókról, mely álmukból rázta fel őket. Ebben a szobában halt meg a hotel egyik építője, egy ír kőműves is 1885-ben. Ha a fentiek nem győztek meg arról, hogy itt töltsd az éjszakát, egy szellem túrára akkor is befizethetsz, mely során a hullaházat is megmutatják, ami még mindig a hotel része.

Marroad International Hotel, Narita, Japan

A Narita Nemzetközi Repülőtértől 10 percre lévő hotel első ránézésre egy csinos szálláshelynek tűnik, ahol üzletemberek és átutazók szállnak meg. Valójában a hotel meglehetősen jó hírnévnek örvend, ám a múltban itt is történtek bizarr dolgok. 1999-ben ugyanis egy szekta elfoglalta az 1272-es szobát és nem voltak hajlandók elhagyni azt, egészen addig míg a rendőrség nem kényszerítette őket. Ám ekkor találtak egy rothadó, mumifikálódó holttestet is. A holttest egy 66 éves férfié, Shinichi Kobayashié volt, aki négy hónappal korábban hunyt el egy vérrög miatt. A fia a szekta tagja volt és megtagadta apjától az orvosi segítséget, helyette a szekta vezetőjéhez, Koji Takashashihoz vitte őt.

Az ellátás hiánya miatt a férfi meghalt, de Takahashi meggyőzte híveit arról, hogy még mindig él és érintéssel „gyógyította”. Az egyik tag egy ponton még meg is jegyezte, hogy Kobayashi mosolygott. A rendőrség végül a fiút és a szektavezért is letartóztatta és vád alá helyezték. Később kiderült, hogy más szektatagok is a rituálék miatt lelték halálukat. Azóta a vendégek gyakran panaszkodnak arra, hogy a csöpögő csap hangjára ébrednek, egy itt megszálló stewardess pedig hangos lépésekre panaszkodott, melyek az emeletről jöttek, de másnap rájött, hogy a hotel legfelső szintjén aludt. Azonban nem ő az egyetlen, aki hasonló zajokra panaszkodott.

The Shanley Hotel, Napanoch, New York

A hotel annyira rémisztő, hogy 13 évesnél fiatalabbak nem is alhatnak itt és minden vendégnek alá kell írnia egy lemondó nyilatkozatot, ha bármi probléma adódna. A The Shanley Hotelben ugyanis nagyon sok haláleset és tragédia történt már és többségében gyerekek voltak az áldozatok. Mivel a tragédiák nemcsak a Shanley család tagjait érintették, hanem bárkit, aki ott megszállt, a hotel maga állítja azt, hogy elátkozott. A ház eredeti tulajdonosai, James és Beatrice Shanley három gyermeküket vesztette el itt, mindhárman az első születésnapjuk előtt haltak meg. Beatrice testvére szintén itt lelte halálát influenzában. 1911-ben, Rosie, a hotel borbélyának hároméves gyerekét is holtan találták, miután lesett a szálloda kútjába.

Az épületnek számos titkos folyosója is van és már 20 tulajdonosváltáson is túl van. A vendégek maguktól ringatózó hintaszékeket láttak, csilingelő órákat, füttyszót, gyermeknevetést hallottak. Olyan is volt, hogy ételek illatát érezték, miközben senki sem főzött. Sokan véltek látni egy nőt viktoriánus ruhában, akinek a parfümjét is érezték és úgy tartják, Beatrice szelleme lehet. A vendégek arról számoltak be, hogy egy testetlen hang hívja őket a nevükön.  Fényképes és hangi bizonyítékok is vannak innen, melyek az árnyékból szűrődő suttogást és hangokat rögzítettek. A szállás számos szellemvadász műsorban is szerepelt már, mint például a Ghost Hunters. A vendégek is jelentkezhetnek szellemvadászatra vagy akár privát nyomozásra is, ahol szellemvadász eszközöket is adnak (de sajátot is lehet vinni), valamint szeánszra is lehet jelentkezni.

Fairmont Banff Springs, Alberta, Canada

A Fairmont Banff Springs egy hegyi üdülőhely, mesés, UNESCO világörökségi helyszínnél. Még olyan neves vendégek is jártak itt, mint Marilyn Monroe vagy II. Erzsébet királynő. A hotel hírnevét azonban kísértethistóriák árnyékolják be. Az egyik szobájuk például egy családi gyilkosság, majd öngyilkosság színhelye volt, de a vendégek találkozhattak már egy halott menyasszony szellemével és egy hűséges egykori alkalmazottal is. A gyilkosság helyszíne a 873-as szoba volt, ahonnan sokan hallottak vérfagyasztó sikolyokat, riadtak fel arra, hogy éjjel valaki kihúzza a fejük alól a párnát és egy láthatatlan entitás löki le őket az ágyról, hogy végül a hotel személyzete befalazta a szobát. Korábban a takarítónők is rendszeresen találtak véres, letakaríthatatlan ujjlenyomatokat is a fürdőszoba tükrében. Ennek ellenére a hotel tagadja, hogy bármilyen szörnyű eset történt volna a szobában, sőt, azt is, hogy egyáltalán lenne szoba a téglafal mögött, habár minden másik emeleten található 73-ra végződő szoba…

Azonban más paranormális lakói is vannak a hotelnek. A szellem menyasszony állítólag az 1920-as években halt meg, amikor leesett a lépcsőn és a nyakát törte. A személyzet és a vendégek többször látni is véltek egy fátyolos alakot és egy furcsa, fehér ködöt is le-fel mászkálva a lépcsőn és a bálteremben. Ezen kívül furcsa zajokat is hallani a menyasszonyi lakosztály felől, még akkor is, ha az éppen szabad.

A legbarátságosabb szellem Sam McAuley, egy vidám skót férfi, aki az 1960-as ’70-es években a londinerek vezetője volt. 1975-ben halt meg és annyira szerette a hotelt, hogy visszatért kísérteni. Legtöbbször, amikor felbukkan a vendégeknek segít, a régi, hatvanas évekbeli uniformisába öltözve. Az egyik látogató állítása szerint, amikor borravalót akart adni neki, egyszerűen eltűnt, míg egy másik történet szerint egyszer két hölgy hívta a recepciót, hogy nem működik a kulcsuk. Mire megérkezett a segítség, a szobájuk már nyitva volt. A hölgyek arról számoltak be, hogy egy idősebb londiner érkezett segítségükre és tökéletes leírást adtak Samről, akit leggyakrabban a kilencedik emeleten látnak.

Parks Bowman Mansion, New Orleans

Nemcsak a hoteleknek jár a kiváltság, hogy saját kísértetük legyen. Ennél a New Orleans-i Airbnb-nél például gyakorta feltűnik egy sárga ruhás, sötét hajú, sánta lány. 130 évvel ezelőtt a házban egy tehetős család élt. A legfiatalabb lányuk kocsis balesetet szenvedett, ez vezetett a lesántulásához és nem sokkal az eset után el is hunyt. A telken temették el apja mellé és időnként fel-feltűnik a ház körül, valamint gyakran hallani őt dúdolni is. A szobát The Haunted Bedroom néven lehet lefoglalni Airbnb-n, a képeken jól látszik, hogy a ház lakói odáig lehetnek a gótikus tárgyakért és ijesztő díszekért. Az értékelésekben egyébként csupa jókat írnak a helyről, sőt, némelyik bejegyzés szellemészlelésről is tanúskodik…

Hotel del Coronado, San Diego

A hatalmas tengerparti üdülőhely kívülről gondtalan helynek tűnik, ám a hotel régi részét kísérteties események sújtják. 1892-ben egy fiatal nő jelentkezett be a hotelbe, álnéven és azt mondta a személyzetnek, hogy egy férfira vár. Öt nap várakozás után azonban bement a városba, vásárolt egy fegyvert, majd szobájában véget vetett az életének… A rendőrök később megállapították, hogy a 24 éves Kate Morgan jelentkezett be álnéven. Egy valójában férjes nő, aki a szeretőjét várta a hotelben. A személyzet elmondása szerint a nő szomorúnak és betegnek tűnt.

Az eset óta a személyzet és a vendégek is furcsa, paranormális jelenségekről számoltak be, mind Kate egykori, harmadik emeleti szobájának közelében. Rázkódó ágyakról, hirtelen becsapódó ajtókról, önmagától be és kikapcsolódó tévéről szólnak a beszámolók, de hallani hangokat és lépteket is, valamint az üdülőhely ajándékboltjában többen látták, ahogy a tárgyak maguktól lerepülnek a polcról. Paranormális kutatók bizonyítékot is találtak természetfeletti aktivitásra a lány szobájában. A hotel könyvet is kiadott Kate-ről és a halálát kísérő furcsa jelenségekről és manapság az ő szobája a legkeresettebb a hotelben. Azonban, ha nem sikerül lefoglalni a szobáját, akkor sincs gond, ugyanis itt is rendszeresen indulnak szellem túrák.

Forrás: Buzzfeed

Ajánlatok