accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Szomorú fotókat kaptunk a Balatonról – jelentősen csökkent a vízszint

utazomajom /

A hosszú ideje tartó száraz időjárás nem kedvez a tavainknak. A Balaton különösen nagy veszélynek van kitéve, hiszen néhány hónap alatt kap óriási terhelést a turisták által. A tó körüli városok hétvégére teljesen megtelnek és a téli időszakhoz képest sokszorosára nő a fogyasztás minden tekintetben. A tó sérülékenységét jól jelzi, hogy a Balaton Sound után a vízből vett mintákól a kábítószerek jelenlétét is kimutatták.

A legnagyobb problémát az teljes vízmennyiség csekély mértéke okozza. A Balaton átlagos mélysége csak 3 méter körüli. Habár már arra is volt példa, hogy teljesen kiszáradt a tó, legutóbb 1866-ban volt annyira alacsony a vízmélység, hogy egész egyszerűen keresztül lehetett rajta gyalogolni.
Most nem ennyire rossz a helyzet, de ha az időjárás így folytatódik, még ezeknél a fotóknál is szomorúbb lesz a helyzet.

Balatonfenyves, 2022 július – Györkő Zsombor
Balatonfenyves, 2022 július – Györkő Zsombor

Siófok 2021 július, előtte fotó:

Siófok 2021 július, előtte – Györkő Zsombor

Siófok 2022 július, utána fotó:

Siófok 2022 július, utána – Györkő Zsombor
Siófok – Györkő Zsombor
Siófok – Györkő Zsombor

Ajánlatok