accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Teljes zárás és kötelező oltás Ausztriában

utazomajom /

A koronavírus negyedik hulláma most Európában produkál rekordokat. Tegnap Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az itthoni számokat látva jelentett be korlátozásokat Magyarországon, amely előírta a maszk használatát a zárt terekben. Az osztrákok, a “laboratóriumunk” még ennél is tovább mentek. „Hétfőtől mindent és mindenkit bezárunk, ez szomorú, de a számok ismeretében szükséges következménye is az aktuális koronavírus-helyzetnek” – jelentette ki Alexander Schallenberg osztrák szövetségi kancellár – írja a Telex.

Az egyik legmeglepőbb kijelentés, hogy habár nem szerették volna meglépni, de az oltásellenes propaganda és az álhírek terjedése elriasztja a lakosságot a védőoltás felvételétől, így viszont nem érik el a megfelelő átoltottságot. Éppen ezért 2022. február 1-től általános védőoltási kötelezettség lesz érvényben. Ennek részleteit még nem közölték.

Hétfőtől 10 napon keresztül általános zárlatot rendeltek el, amely értelmében az iskolák online oktatásra térnek át, illetve csak a létszükségletű boltok tarthatnak nyitva.

A Konzuli Szolgálat oldalán található információk szerint Ausztria 2021. november 22. 0:00 órától szigorítja a beutazási szabályokat, ettől kezdve az ún. 2,5G-szabály (oltott vagy betegségen fél éven belül átesett vagy érvényes negatív PCR-teszt birtokában) lesz az irányadó. A részletek ide kattintva tekinthetők meg. Ha valaki mostanában tervezett osztrák kirándulást, esetleg a bécsi reptérről indol a járata, vagy oda érkezik, mindenképp tájékozódjon mihamarabb.

Összehasonlításképpen egyébként a teljeskörűen beoltottak aránya Ausztriában 64,8%, míg Magyarországon 59,3%.

Ajánlatok