accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Több száz járatot törölt a Ryanair Európa szerte! Budapest is érintett

lanymajom /

A belga, a spanyol és a portugál személyzet is sztrájkol július végén a Ryanairnél, ami több száz járattörléshez vezetett. A cég ma értesítette az érintett utasokat. Budapestről induló járatokat is töröltek.

A Ryanair Twitteren tette közzé a legfrisebb információt a személyzet július végére tervezett sztrájkjáról, ami szerintük teljesen szükségtelen, hiszen a légiutas-kísérőik éves fizetése elérheti a 40.000 eurót is, továbbá 900 óránál többet nem is repülhetnek a törvényi előírások szerint egy évben. A cég úgy gondolja, hogy ők mindent megtettek azért, hogy elkerüljék a sztrájkot és nem is értik a stewardess-ek követeléseit, hiszen szerintük így is átlagon felüli munkakörülményeket biztosítanak a légiutas-kísérőknek.

Az érintett járatok

A sztrájkot július 25-én, szerdán és 26-án, csütörtökön tartják a légiutas-kísérők. A Belgiumba, Portugáliába és Spanyolországba induló, illetve érkező járatok érintettek. Az utasokat ma értesítették e-mailben és sms-ben a hírekről.

  • A spanyolországi járatok 24 %-a
  • a portugáliai járatok 27%-a
  • a belgiumi járatok 31 %-a
  • Európa szerte a járatok 12%-a került törlésre.

Melyik budapesti járatokat törölték?

Belgium esetén

Spanyolország esetén

Figyelem! Ha július 25-én vagy 26-án utaznál az említett országokba és nem kaptál értesítést, akkor megnyugodhatsz, a te járatod indulni fog. 

Mit lehet tenni ha te is érintett vagy?

Akinek a járata törölve lett, az ingyenesen átfoglalhat egy másik járatra, ami leghamarabb egy héttel az eredeti előtt vagy legkésőbb egy héttel utána indul, de a teljes összeg visszatérítésére is lehetőség van.

A közlemény alapján több ügyfélszolgálatos fog dolgozni a következő napokban, így előre felkészülnek a légitársaságnál a növekvő hívásszámra és ügyfélpanaszra.

Itt tudod leellenőrizni a törölt járatokat:

https://www.ryanair.com/hu/hu/travel-updates

Ajánlatok