accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

TOP 10 + 1 ingyenes látnivaló Dubajban!

utazomajom /

Amikor Dubajról hallunk, mindig a luxus, a drága autók, nagy márkák, az arany, a megalománia és a fényűzés jut eszünkbe, holott aki már járt az Emirátusokban, az tapasztalhatta, hogy a pompa mellett olcsó étkezési és programlehetőségek is megtalálhatók. Nem is gondolnák sokan, hogy mennyi olyan ingyenes program van Dubajban, amiért máshol kemény összegeket kell fizetni.

Az alábbi összeállítással abban segítünk, miket tudsz megnézni ingyen a következő utazásod alkalmával.

1. Dubai Fountain Broadwalk

A Dubai Mall mellé épített szökőkút évek óta az egyik legnagyobb attrakció, amit minden Dubajba látogató megnéz. A Dubai Fountain minden este 6 órától zenés show-val várja az arra járó érdeklődőket és fél óránként újabb és újabb fényfestéssel és zenével egybekötött 5 perces előadást láthatunk. A háttérben a Burj Khalifa impozáns épületével fotózkodhatunk, amelyet szintén fényfestéssel látnak el.

Dubai Fountain a háttérben a Burj Khalifával.

2. Dubai Mall Aquarium

A hatalmas bevásárlóközpont bejárása önmagában egy teljes napi program lehet, azonban a legérdekesebb, hogy földszintjén található az Aquarium, ahol hatalmas üveglap mögött látható megannyi vízi állat, többek között cápák is. Természetesen a teljes vízalatti állatkert belépővel látogatható, azonban egy része a Mall-ban tett sétával is megfigyelhető. A gyerekek figyelmét biztosan leköti majd a különböző tengeri élőlény látványa a hatalmas üvegfelület mögött.

Dubai Mall Aquarium előtt sétáló emberek.

3. Jumeirah Public Beach

A Dubai Marina szomszédságában található a Jumeirah beach, amely hosszú, fehér homokos tengerparttal rendelkezik, így a turisták egyik kedvenc strandja. A háttérben a Burj al Arab látványát élvezhetjük, amely a naplementében még szebben kirajzolódik.

Burj al Arab látványa a Jumeirah beachről.

4. Arany- és fűszerpiac

Az óvárosban, Deira negyedben találhatók a híres piacok, mint a hal-, fűszer-, parfüm-, textil- vagy a legismertebb aranypiac, azaz a Gold Souk. A piackomplexum több utcából áll és egymást érik, így 5-10 perces sétával átérhetünk egyikből a másikba. Az arannyal teli boltokban szinte szemet kápráztató alkotásokat, viseleteket és ékszereket láthatunk és a szűk utcák kijelzőin mindig feltüntetik az arany aktuális világpiaci árát. Az ezt követő fűszerpiacon pedig a tipikus helyi fűszerek tömény illatta száll a levegőben.

Arany a kirakatokban minden mennyiségben.

5. Dubai Marina Walk

A mesterséges öböl mentén 3 kilométer hosszú yacht-kikötőben sétálgathatunk a felhőkarcolók alatt, amely tele van kávézókkal, hangulatos helyekkel, de akár egy fagyira is megállhatunk, hiszen fagyis- és hot-dog kocsik sora áll a sétálóutcán.

Dubai Marina Walk melletti hatalmas felhőkarcolók.

6.  Jumeirah Mosque (Dzsumeira mecset)

Dubaj nyitottságát jellemzi, hogy a Dzsumeira mecset turisták által is látogatható vallási hovatartozástól függetlenül, így a fotózás is engedélyezett az épületben. Azt viszont tiszteletben kell tartani, hogy a férfiak csak hosszú nadrágban, a nők hosszú nadrágban és hosszú felsőben, hajukat eltakarva léphetnek be a mecsetbe.

7. La Mer Beach

La Mer ingyenes strandja manapság a legfelkapottabb beach Dubajban. Azért is lehet nagyon trendi a fiatalok körében, mert színes, bohó dizájnú, jól megtervezett kabinokkal, színpompás játszóterekkel, modern éttermekkel és sok-sok pálmafával jó fotótémát biztosít. A strand jól felszerelt, hiszen köztéri tusoló és mosdó is megtalálható.

Színes bódék a La Mer beachen.

8. Bastakiya

A Bur Dubaiban lévő Al Fahidi erőd, vagy másnéven Bastakiya Dubaj legrégebbi épülete. Szeles sikátoraiban sétálva elfelejti az ember, hogy a felhőkarcolók és a fényűzés városában van. Ha valakit Dubaj múltja is érdekel, érdemes itt egy sétát tenni. A falak között titkos udvarokat találunk, és a házak között számos étterem, kávézó fedezhető fel.

9. Dubai Creek Harbour

A Dubai Creek kikötőjében számos építmény, szobor és játszótér található, valamint a kilátóból zavartalan rálátás nyílik a tóra, Dubaj belvárosára, és a szárazföld belsejébe, az Address Grand ikertornyok között. Érdemes naplementére érkezni, hiszen a piros minden árnyalatában úszva láthatjuk belvárost.

10. The Pointe -The Palm Fountain

2020 végén adták át a világ legnagyobb szökőkútja címet elnyerő The Palm Fountaint. Dubajban a Palm Jumeirah mesterséges szigeten található, tengeren kialakított zenélő-táncoló szökőkutat a The Pointe bevásárlóközpont elé építették, amely hasonlóan a Dubai Fountain-hez, este 6 órától félóránként vár zenés, fénnyel koreografált víz-show-val.

+ 1 Al Marmoom Dubai Camel Race Track (teveverseny)

A dubajiak életében fontos szerepet töltenek be a sólymok és a tevék, így a Közel-Kelet egyik régi tradícióját, a teveversenyt is még mindig tartják. Akit érdekel ez a verseny, ingyenesen megnézheti a reggeli órákban tartott tevefutamot a Dubai Camel Racing Club-ban, ami a tevekórház mellett található.

A fenti felsorolás a leginkább keresett ingyenes helyeket mutatja be, de természetesen továbbiakat is taláhatunk, amelyek fillérekért igénybe vehetők, vagy kipróbálhatók. (Például: hajókázás abrával: 1 AED;  Dubaj múzeum belépő: 3 AED; stb.)

Ajánlatok