accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 látnivaló Zakynthoson

kristofeszter /

Zakynthos Görögország és a Jón-tenger egyik gyöngyszeme, a sziget természeti kincsei, vizes élményei és emblematikus látnivalói hamar belopják magukat a szívünkbe. Városnézésre, strandolásra, hajózásra és búvárkodásra egyaránt van lehetőség, a sziget tökéletes választás családi és baráti kikapcsolódáshoz. Mindössze 2 órát kell repülni ahhoz, hogy magunkhoz ölelhessük a 123 km hosszú partvonal homos és sziklás szakaszait, a hegyi falvakat, kolostorokat és az ízletes helyi ételeket. Mutatjuk, melyik az a top 10 program és látnivaló Zakynthoson, amit mindenképpen érdemes felfedezni egy utazás során.

Top 10 látnivaló Zakynthoson

Navagio-öböl (Hajóroncs-öböl)

Zakynthos egyik szimbóluma és Görögország egyik legnépszerűbb látnivalója az ikonikus Hajóroncs-öböl, amely a sziget észak-nyugati oldalán található. Az MV Panagiotis nevű csempészhajó 1937-ben futott ki a tengerre, és 1980 október 2-án feneklett meg az öbölben, amelyet hatalmas sziklák vesznek körül. A roncs megtekintésére csoportos hajókirándulásokat is szerveznek, ha pedig a magasból szeretnénk letekinteni az öbölre, a közeli kilátót bérelt autóval, quaddal vagy robogóval is megközelíthetjük. Így biztosak lehetünk benne, hogy szabadon, időkorlát nélkül is gyönyörködhetünk a sziklák, a fehér kavicsos part és a kéklő víz látványában, ami kihagyhatatlan látnivaló Zakynthoson.

Zakynthos, Navagio-öböl
Navagio-öböl

Anafonitria kolostor

A Navagio-öböltől mindössze 5 kilométerre fekszik a kis méretű, de látványos Anafonitria kolostor, amely Anafonitria faluban található. A 15. században épült kolostor falai között még Zakynthos védőszentje, Szent Dionysos is élt szerzetesként. Érdemes tudni, hogy a kolostor egyik épülete egy egykor védelmi funkciót is betöltő őrtorony volt.

10+1 varázslatos sziget Görögországban >>

Kék-barlangok (Blue Caves)

A Kék-barlangok (Blue Caves) Zakynthos legészakibb részén fekszenek, különlegességük abban rejlik, hogy bejáratuknál varázslatosan kék és áttetsző a víz. A barlangokat hajóval lehet megközelíteni, sőt, akár üvegaljú hajóval is érkezhetünk, ennek köszönhetően a bámulatos kékség mellett a fantasztikus vízalatti élővilágban is gyönyörködhetünk. A hajók gyakran fürdőzésre is lehetőséget adnak, de bérelhetünk motorcsónakot is a látogatáshoz.

Zakynthos, Kék-barlangok
Zakynthos, Kék-barlangok

Marathonisi-sziget

A Marathonisi-sziget a Laganas-öbölben fekszik Zakynthos déli partjainál, ahova bérelhető csónakokkal vagy hajókkal juthatunk el Agios Sostis és Laganas falvakból. A sziget, amelynek teknősbéka formája van, az egyik fészkelő otthona a híres Caretta-caretta teknősöknek, ezért a teknősök védelmében táblák jelzik, merre sétálhatunk, és mely területeket kell elkerülnünk.  A kicsi, de látványos sziget egyik oldalán tengeri barlangok is vannak, keleti része egyben Nemzeti Park is Zakynthoson.

Marathonisi-sziget
Marathonisi-sziget

Zante város látnivalói

Zante, vagy ismertebb nevén Zakynthos, a főváros kihagyhatatlan látnivaló Zakynthoson minden kiránduló számára. A várost 1953 után újítottak fel hagyományos velencei stílusban, mert sok épület elpusztult a földrengésben.

 • A főváros híres a virágzó helyi művészvilágról, a vízpart mentén sorakozó halászhajókról és a kikötőnél található templomról.
 • Az Agios Dionysios templom belsejét a Jón-szigetvilág egyik legszebb templombelsőjeként tartják számon a festmények és a díszítőelemek miatt, emellett itt temették el Zante védőszentjét is.
 • A főváros magasra törő harangtornyát is érdemes felkeresni a templomnál.
 • El Greco és Damaszkinosz mesterműveit a Városháza melletti Bizánci Múzeumban találjuk.
 • A Solomos-tér a főváros ikonikus, tágas tere, amely zöldellő növényekkel fogad a  kikötő északi felén.

Keri

Aki a lenyűgöző panorámában gyönyörködne, annak a Myzithres-sziklák és Keri bakancslistás látnivaló Zakynthoson. Keriben a naplementék látványa is mesébe illő, ráadásul a tengeri barlangok szépsége hasonlít a híres Kék-barlangokéhoz. A falu mellett kávézó és étterem is található, az étteremnél lobog Görögország legnagyobb, 60 négyzetméteres zászlója.

Keri
Keri

A velencei őrtorony

A Zakynthos nyugati partján emelkedő sziklafalak rejtik az egykori velencei őrtorony romjait. A velencei toronyhoz sokan látogatnak el naplemente idején, de a nappali órákban is mesés kilátás nyílik a tengerre és a környező dombokra. Aki nem riad vissza egy kis sétától, az felkeresheti a világ egyik legöregebb olajfáját is, amely a toronytól mindössze 4 kilométerre fekszik.

Cameo-sziget

Zakynthos déli partvonalától mindössze 100 méterre található a sokak által diszkószigetként emlegetett Cameo-sziget, ahova Agios Sostis falu kikötőjéből akár át is úszhatunk. Bár a belépésért fizetni kell, de a szigeten DJ zenél és mindig szenzációs a hangulat. Aki szereti a jó bulikat és semmi pénzért nem hagyna ki egy zenés élményt a nyaralás alatt, annak a Cameo-sziget bakancslistás látnivaló Zakynthoson.

Cameo-sziget
Cameo-sziget

Porto Limnionas

Zakynthos nyugati oldalán, Ag. Leon faluhoz közel fekszik a sziget egyik legszebb természeti kincse, a Porto Limnionas. A bájos öböl kristálytiszta vízzel és meredek sziklákkal csalogat, a terület ideális választás úszáshoz, búvárkodáshoz és sznorkelezéshez egyaránt. A szigetet bérelt autóval lehet a legkönnyebben megközelíteni.

Sznorkelezés Zakynthoson
Sznorkelezés Zakynthoson

Hajókirándulás Zakynthoson

Egy kirándulóhajó fedélzetéről úgy gyönyörködhetünk Zakynthos természeti kincseiben, ahogyan a szárazföldről biztosan nem. A sziklák, a kéklő tenger és a barlangok látványa miatt érdemes hajójegyet váltani, de ügyeljünk rá, hogy elkerüljük a nagy tömeget. A 10 fős kishajók éppen olyan élvezetes utazással ajándékoznak meg, ráadásul ezeken általában több idő jut a nézelődésre, fotózkodásra vagy akár a fürdésre, sznorkelezésre is.

Hajókirándulás Zakynthoson
Hajókirándulás Zakynthoson

Hasznos tudnivalók

 • Zakynthos repülővel egyszerűen és gyorsan elérhető, a repülési idő 2 óra.
 • Utazhatunk önálló szervezéssel és utazási irodával is, érdemes kiszámolni a költségeket és ezt összevetni az elvárásainkkal, igényeinkkel, nyelvtudásunkkal.
 • Zakynthoson jó áron találhatunk szállást, érdemes sokat nézelődni, mert egy jó döntéssel sokat spórolhatunk.
 • Célszerű átgondolni a szállásfoglalás előtt, hogy bulizós, kirándulós, városnézős vagy éppen strandolós pihenésre vágyunk, majd ez alapján döntsünk egy-egy település mellett.
 • A repülőtér előtt buszmegálló, taxiállomás, és számos autóbérlő cég irodája található.
 • Autóbérlésre mindenképpen szükséges költeni, ugyanis tömegközlekedés nincs a szigeten, ezért a legtöbb látnivaló Zakynthoson autóval megközelíthető csak.

Fotók: unsplash

Ajánlatok