accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

10+1 varázslatos sziget Görögországban

utazomajom /

Festői tengerpartok, eldugott öblök és bájos halászfalvak sorakoznak a görög szigeteken és csak arra várnak, hogy felfedezzük és megismerjük ezeket. A görög szigetvilág tökéletes helyszíne lehet családi nyaralásoknak, romantikus pihenéseknek, de a baráti társaságok és magányos utazók is találnak kedvükre való elfoglaltságot Európa ezen részén. Indulhatunk?

Korfu

Mesés partszakaszok, kavicsos öblök, hangulatos halászfalvak és remek kirándulási lehetőségek jellemzik Korfut, a Jón-tenger gyöngyszemét.

A természeti látnivalók mellett építészeti remekekből sincs hiány, elég csak az Achilleion hófehér villájára vagy az egyik legtöbbet fotózott épületre, a Vlacherna kolostorra gondolni.

TIPP: Top 10 látnivaló Korfun, térképpel!

Kréta

Görögország legnagyobb szigetén drámai hegyek, homokos partok és festői falvak váltják egymást, de ha valaki jobban érdekel az ókori kultúra, Krétán szintén megtalálja a számításait. A varázslatos sziklaöblök és lagúnák kékje mellett a zöld is jellemző szín a szigeten: a végtelen olajfák látványa talán itt, Krétán a legzöldebb egész Görögországban.

Balos, Kréta

TIPP: a sziget észak-nyugati partján fekvő Balos lagúna éke egy vízből kiálló szikla, amely mentén fehér és rózsaszín homok, valamint türkizkék víz terül el – ameddig a szem ellát.

Délosz

Délosz szigetén járva lépten-nyomon tanúi lehetünk a gazdag görög történelemnek, hiszen az UNESCO Világörökségét képező szigeten régészeti ásatások, ókori romok és múzeumok sorakoznak.

Ókori romok Délosz szigetén

Népszerű látnivaló a Kr.e. 600-ban épült Naxian Terasz és a hatalmas Delos Színház, de érdemes megnézni a fantasztikus régészeti múzeumot is, amely a sziget történetét mutatja be. És egy görög szigeten mítoszokban sincs hiány: tudtátok, hogy a görög mitológia szerint Déloszon született Apollón isten és Artemisz istennő is?

Szími (Symi)

Rejtett strandok, hangulatos tavernák és színes kikötők helyszíne Szími, ez az aprócska sziget az Égei-tengeren, amely a török partok közvetlen közelében helyezkedik el.

Szími partjainál

A 2600 lakosú szigeten jelentős a turistaforgalom, de egyre több külföldi dönt úgy, hogy házat is vásárol ezen a varázslatos helyen. Meg tudjuk érteni 🙂

Santorini

Santorini (magyarosan Szantorini) a képeslapok és utazási prospektusok kedvelt témája, hiszen a kék kupolás, harangtornyos fehér templomok és házak minden utazót elbűvölnek.

Santorini

Az Égei-tengerben található sziget egy vulkánkitörés eredményeként jött lére, ezért fehér homokos partokat itt ne nagyon keressetek. A sziget fővárosa Fira, amely a kikötőből felvonóval, szamárháton vagy gyalogosan közelíthető (utóbbinál kb. 600 lépcsőfok megmászása szükséges, ezért a jó kondi elengedhetetlen).

Chios

Nem kap akkora nyilvánosságot, mint Santorini vagy Korfu, és olyan legendás homokos partjai sincsenek, mint Krétának, de Chios mindenképp megér egy látogatást.

Templom Chios szigetén

A török partok közelében fekvő sziget bájos hegyi falvakkal, érintetlen partszakaszokkal és bozótos szárazföldi részekkel csábítja az utazókat. Egyik legizgalmasabb művészeti látnivaló a szigeten a Nea Moni kolostor 11. századi mozaikja.

Kefalónia

A Jón-szigetek legnagyobbika, Kefalónia igazi paradicsom a természet szerelmesei és a falusi idill kedvelői számára.

kefalonia

A sziget, amely a Corelli kapitány mandolinja című filmből is ismerős lehet, halászfalvak, hatalmas olívaültetvények és fenyőkkel borított hegyek helyszíne. A legnagyobb vonzerő kétségkívül a partvidék és a festői strandok (pl. Myrtos, Skala Beach), ahol a  krétafehér sziklák szinte összeérnek a kristálytiszta vízzel. Lenyűgöző látvány!

Míkonosz (Mykonos)

Görögország Ibizájaként is emlegetik Míkonoszt, az Égei-tenger egyik drágakövét, hiszen a sziget természeti szépsége mellett szórakozási lehetőségből is bőven van itt választék.

Míkonosz, Görögország

De ha valaki nem csak bulizni és koktélozni szeretne, feltétlenül nézze meg a különleges Chora-szélmalmokat, az Elias Beach csodás homokos partját vagy a titokzatos Ano Mera fehér kolostorát is.

Kosz (Kos)

Egy karnyújtásnyira, vagyis inkább rövid hajóútnyira fekszik a török partoktól Kosz sziget, amelynek füge- és olívaligetei, pazar hegycsúcsai és mesés strandjai (pl. Lambi, Limnionas) csábítják a turistákat.

Türkizkék tenger Kos szigetén

A szigeten jól megfér egymás mellett a török és görög kultúra, amely mind a gasztronómiában, mind az építészeti stílusban megmutatkozik.

Lefkada

Túrázók egyik kedvelt úti célja a Jón-szigetek tagja, Lefkada, amely tökéletesen alkalmas a vidéki Görögország életének megismerésére és felfedezésére.

Lefkada, Görögország

Az idilli hegyvidéki falvak mellett a keleti partvidék  is tartogat meglepetéseket: rejtett öblök, álomszép strandok (pl. Porto Katsiki és  Kalamitsi) és különleges halászfalvak sorakoznak.

 

+1 Zakynthos

A velenceiek Kelet virágának nevezték Zakynthos szigetét, amelynek minden részén találunk eldugott lagúnákat, hajóval megközelíthető strandokat vagy érintetlen partszakaszokat.

A sziget kedvelt látnivalói a Kék barlangok, amelyek bejáratánál varázslatosan kék a víz, valamint a Navagio-öböl. Ki ne ismerné a különleges öblöt az emblematikus hajóronccsal, amely turisták ezreit vonzza a világ minden tájáról? A sziget északnyugati részén található természeti csoda csak a tenger felől közelíthető meg, mivel mögötte egy hatalmas sziklafal magasodik, de érdemes felülről, egy kilátóból is megnézni!


Fotók: pixabay

Forrás: theculturetrip.com 

Ajánlatok