accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Tudd meg, hogy mi a különbség a kollagén és az elasztin között!

utazomajom /

Bőrünk fiatalos és üde megjelenéséért többféle összetevő felelős. Az idő előrehaladtával a szervezetben található természetes anyagok mértéke csökken, ezáltal változásokon megy keresztül bőrünk is.

A feszes és rugalmas bőr fontos összetevőjeként a kollagént és az elasztint említhetjük. Mindkét fehérjére szüksége van szervezetünknek ahhoz, hogy bőrünk fiatalos maradjon. A két anyag közötti különbségeket fedi fel cikkünk, és ezek pótlásának módjáról is szót ejtünk.

Bőrmegújító kezelések

Amennyiben a kollagén és elasztin hiánya okozza bőrünk öregedését, a non-ablatív, kíméletes kezelések hatásosan tudják ezt orvosolni. Az Aesthetica Orvosi Központban többféle arcfiatalító és bőrmegújító kezelést végeznek, melyek akár preventív módon a megelőzés érdekében alkalmazhatóak, vagy az anti-aging kezelések esetében öregedésgátló hatásuk van.

A szervezetünkben található kollagén és elasztin külön-külön is fontos szerepet játszik az egészségünkre nézve, de a bőrben végzett együttes hatásuk miatt lehet rugalmas és feszes arcunk. Ezen fehérjék mértékének csökkenésével ráncosodni és lógni kezd a bőr.

A kollagénről bővebben

Testünkben a legnagyobb mennyiségben megtalálható fehérje a kollagén, mely a csontok, inak, bőr, porcok, kötőszövetek rugalmasságáért és feszességéért felelős anyag. Szervezetünk maga is előállítja, de az idő múlásával és a környezeti behatások miatt (mint például az UV-sugárzás), szervezetünkben a mértéke egyre csökken.

Ez a fehérje nagyon erős rostokból áll, jó alapja a bőr külső rétegeinek rögzítésére. A kollagén magas szakítószilárdsága biztosítja, hogy bőrünk ellenálló legyen a külső behatásokkal szemben. Akkor következik be a bőr megereszkedése, amikor a szervezet lévő kollagén az öregedés hatására merevebbé válik, így már nem tud megfelelő támaszt adni a bőr felső szöveteinek.

Az elasztin olyan, mint a gumi

Hasonlóan a kollagénhez, az elasztin szintén természetes fehérje, melynek mértéke a kor előrehaladtával csökken. Ez a hihetetlenül rugalmas anyag biztosítja, hogy bőrünk visszaugorjon a helyére, például egy összenyomódás után.

A kötőszövet egyik fontos összetevőjeként számos belső szervben megtalálható. A szervezet saját termelése már 25 éves korunk után leáll, így mindenképpen pótolnunk kell. Ezzel ugyan megállítani nem tudjuk a csökkenést, de kompenzálhatjuk azt.

Együttes hatásuk

A kollagén és az elasztin együttesen felel bőrünk fiatalos, ruganyos megjelenéséért. Mindkét fehérjére szüksége van szervezetünknek, így érdemes már azelőtt megkezdenünk a külső pótlásukat, mielőbb beindul a saját termelésünk csökkenése. A prevenciós eljárások között találunk néhányat, melyek kíméletes módon késleltetik az öregedési folyamatok beindulását.

A lézeres bőrmegújítás vagy a mikrotűs rádiófrekvenciás kezelések segítenek a szervezet saját kollagén- és elasztintermelésének fokozásában, és így feszes és rugalmas bőrünk hosszú távon megőrizhető.

Ajánlatok