accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hová ülj, ha nem szereted a turbulenciát? A szakértő válaszol!

utazomajom /

Bár sok fapados légitársaság, például az easyJet, Wizz Air és a Ryanair nem engedi, hogy az utasok ingyen válasszanak helyet, a nem diszkont légitársaságoknál többnyire ezt térítésmentesen megtehetjük. Anton Radchenko, az AirAdvisor munkatársa megosztotta azokat a legjobb üléseket, amelyeket érdemes foglalni, ha minél kisebb turbulenciát akarunk a repülést során átélni.

A repülőgép eleje

A gépeken a legkényelmesebb helyek a repülő elején vannak. Ráadásul a be-és kiszállási idő is akkor csökkenthető minimálisra, ha az repülő elején van a helyünk, hiszen ekkor elsőként szállhatunk be és ki is. Emellett a gép elején ülők kapnak ételt és italt először, kevesebb a turbulencia, és általában csendesebb.

Ablak melletti ülések

Az ablak melletti székek általában a legkedveltebbek, és persze okkal. Az ablaknál lévő ülések kényelmesek, mert a gép oldalát fejtámlaként használhatod, és senki nem ébreszt fel, hogy mosdóba szeretne kijutni. Az ott ülők élvezhetik a szép kilátást, látják a leereszkedésnél a várost.

Középső és hátsó ülések

A legtöbb ember nem szeret középen ülni, mert az szűk. De tudtad, hogy a középső, szárny fölötti rész a legkevésbé turbulens?

Jó tudni, ha rosszul szoktál lenni a gépen a turbulencia miatt, vagy félsz a hirtelen mozgásoktól, hogy a legkisebb hatás itt érződik. Előfordulhat azonban, hogy a gép közepén tartózkodó utasok utolsóként szállnak le egy nagy gépről, vagy utoljára kapnak enni.

A hátsó üléseket érdemes elkerülni, hiszen amellett, hogy a mosdóba várakozók sora áll mellettünk, még a turbulencia is itt a legnagyobb.

Forrás: www.express.co.uk

Ajánlatok