accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Itt az újrainduló járatok teljes listája

utazomajom /

Nemcsak újraindulnak a járvány miatt szünetelő járatok, hanem új útvonalakat is köszönthet a Budapest Airport: az év egyik első új járatát az üzemeltető vízsugaras köszöntéssel és tortával ünnepelte. A LOT a héten két izgalmas desztinációba is elindítja új légijáratait: szombattól már a nyaralók paradicsomának számító horvát kikötőváros, Dubrovnik és a mesébe illő Várna is elérhető közvetlen légijárattal Budapestről. A közelmúltban a Wizz Air is jó híreket hozott: bejelentette három nyaraló desztináció – Santorini, Menorca és Mykonos – indulását, valamint július 1-jén már el is indult a közvetlen Budapest – Abu-Dzabi járatuk.

Utazásra fel! – Itt az újrainduló járatok listája!

 

Légitársaság Úticél Indulás dátuma
Tarom Bukarest július 1-től heti 3
Finnair Helsinki július 1-től heti 4 járat
Norwegian Oslo július 2-től heti 2 járat
Egyptair Kairó július 3-tól heti heti 1 járat
LOT Varsó július 1-től heti 1
  Dubrovnik július 4-től heti 1
  Várna július 4-től heti 1
Lufthansa Frankfurt június 1-től, napi járat
  München június 16-tól, heti 3 járat
Swiss Airlines Zürich június 8-tól, heti 3 járat
Brussels Airlines Brüsszel június 15-től, heti 4 járat
Eurowings Stuttgart június 11-től, heti 3 járat
  Düsseldorf már üzemel, heti 3 járat
Czech Airlines Prága június 18-tól, heti 3 járat
Ryanair London Stansted, Milánó, Dublin, Berlin, Róma, Brüsszel, Barcelona, Koppenhága, Edinburgh, Madrid, Manchester, Athén, Tel Aviv-Jaffa, Bari, Bristol, Párizs, East Midlands, Lisszabon, Nápoly, Páfosz, Pisa, Malaga, Cagliari, Korfu, Catania, Göteborg, Harkov, Lviv, Málta, Marseille, Odessza, Porto, Cork, Palma de Mallorca, Thesszaloniki, Sevilla, Manises júliustól fokozatos visszatérés
Air France Párizs június 1-től, heti 5 járat
KLM Amszterdam jelenleg is üzemel, napi 1 járat
Qatar Airways Doha június 15-től, heti 3 járat
Wizz Air Malaga, Alicante, Burgasz, Glasgow, Baku, Hannover, Kharkiv, Lisszabon, Lviv, Málta, Nizza, Odessza, Zaporizzsja, Palma de Mallorca, Pristina, Szarajevó, Szkopje, Tenerife, Podgorica, Tirana, Bari, Birmingham, Edinburgh, Liverpool, Malmö, Marosvásárhely, Stockholm, Barcelona, Berlin, Róma, Madrid, Milánó, Oslo, Tel-Aviv, Athén, Bázel, Brüsszel, London Gatwick, Eindhoven, London Luton, Abu-Dzabi Június és július folyamán

 

A koronavírus járvány nyomán országonként eltérő szabályozások vannak érvényben, amelyek függvényében a légitársaságok menetrendje is dinamikusan változhat. Az aktuális járatok közlekedéséről a légitársaságok weboldalán található naprakész információ.

Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Újra nyitva az utasok kedvenc üzletei

Immár teljes egészében újranyitott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér: a korábban lezárt terminálrészeket az üzemeltető átadta az utasforgalomnak. Kivételt képez a 2A Terminál indulási csarnoka, ahol jelenleg is zajlik a járólapok cseréje, ezért az utasfelvétel és a biztonsági ellenőrzés a 2B Terminálon történik. A megújult 2A check-in csarnok július végétől várja újra az utasokat.

Ezzel párhuzamosan újra normál időkeretben fogadják a vásárlókat az eddig bezárt, vagy rövidített nyitvatartással működő repülőtéri üzletek:

 

Jelenleg a következő üzletek tartanak nyitva:
FoodCourt nyitva 0-24-ig
KFC mindennap 7:00-21:00-ig
Burger King mindennap 4:00-20:00-ig
Ne’o Kiosk (a 2A Terminálon) hétfő, péntek, vasárnap: 4:00-20:00-ig
FloCafé 04:00-19:00-ig, szombaton 5:00-17:00-ig
Ritazza mindennap 4:00-19:30
Heinemann Duty Free nyitva tartása az adott napi menetrendhez igazodik
Gold elements mindennap 8:00-18:00
Leroy Bistro mindennap 5:00-20:00
Szamos mindennap 5:00-17:00
Café Frei mindennap 5:00-22:00
Spar (a 2B Terminál érkezési szintjén, a földi oldalon) változatlanul nyitva 6:00-tól
Disney/Budapest&Music/Living Toys nyitva tartása az adott napi menetrendhez igazodik
Posta hétfőtől péntekig: 8:00-12:00-ig és 12:30-15:30-ig
Relay – T2B indulási csarnok mindennap 5:00-18:00
Relay – SkyCourt mindennap 5:00-19:00
Interchange – 2A érkezés (földi oldal) mindennap 08:00-12:00
Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Átlagosan 70%-kal nőtt a mosdók száma a repülőtéren

Nemcsak megújultak a repülőtéri vizesblokkok, hanem számuk is több, mint duplájára nőtt: a SkyCourt galériaszintjén, az éttermeknél immár kétszer annyi mosdó áll rendelkezésre, mint korábban, és a 2A Terminálon 2016-ig lezajlott kapacitásbővítései után a 2B Terminál érkező csarnokában is megújulnak a vizesblokkok – itt a munkálatok befejeztével háromszoros mosdókapacitás áll majd rendelkezésre. A Budapest Airport folyamatos fertőtlenítő takarítással biztosítja a kellemes környezetet és a mellékhelyiségek tisztaságát.

 Megújult Uniform gurulóút

Több ütemben, első körben most 2600 négyzetméteren újul meg a repülőtér egyik legforgalmasabb, U jelű gurulóútja. A munkálatok során kicserélik a betonburkolatot, az alépítményi szerkezetet, és altalaj erősítést végeznek. A nagyfokú terhelhetőségre szükség is van, hiszen a Uniform gurulóúton jelentős a forgalma az úgynevezett „E kategóriás”, szélestörzsű repülőgépeknek is, amely az elkövetkező években tovább növekedhet.

Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A Budapest Airport egyébként – a minél fenntarthatóbb működést szem előtt tartva – „újrahasznosított betont” alkalmaz a gurulóút kialakításához: a Uniform most elbontott, mintegy 35 cm vastag beton pályaszerkezetét ledarálták, és tört beton formájában visszatöltik a gurulóút teherelosztó rétegébe. Ez körülbelül 910 köbméter felbontott betont újrahasznosítását jelenti, nem kell elszállítani, hulladéklerakóba vinni, hanem ezt a mennyiséget újra beépítik!

Kiemelt kép: Budapest Airport/Baranyi Róbert