accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Soha nem látott történelmi helyet tettek látogathatóvá Rómában!

utazomajom /

Julius Caesar megölésének helyszíne az olasz főváros legújabb turisztikai látványossága.

A Rómában található i.e. 52-ben épült Theatrum Pompeium épületmaradványa látogatható a rómaiak és a turisták számára is – számolt be az euronews.

A szenátus gyűlésének otthont adó Theatrum Pompeiumba érkezett Julius Ceasar, amikor időszámításunk előtt 44. március 15-én megtörtént a történelem egyik legismertebb politikai merénylete, amelyben az ismert ókori római hadvezér Brutus vezetésével 23 késdöfés által életét vesztette. Innen ered a a híres mondás: „Te is, fiam, Brutus?” („Et tu, mi fili, Brute?”)

Az érdeklődők most először láthatják közelről a Theatrum Pompeium épületmaradványait, valamint azt a múzeumi teret, amelyben az ásatások során gyűjtött tárgyakat állították ki. Bár a régészeti helyet az 1920-as években fedezték fel, amely Curia külső fala még napjainkban is látható, maradék részére azonban ráépült egy villamosmegálló és a szomszédjában emelt 18. századi színház. TÖbb mint száz év után, most tették a merénylet helyszínét a nagyközönség számára is látogathatóvá. Claudio Parisi Persicce archeológus, a Capitolium Kulturális Örökség Felügyelőségének főfelügyelője hozzátette, hogy a megnyitott régészeti lelőhelyen az ókori Róma új változatát láthatjuk, melynek épületeit szegényesebb anyagokból, például tufából vagy travertinből építették.

Egy külföldi nő azt mondta, sokat olvasott a történelemkönyvekben arról, hogy mi történt itt. Néhány lépésnyire állni a történelem jelentős helyszínétől igazán felemelő. Egy az olasz fővárosban élő férfi arról beszélt, hogy egy igazi római jól ismeri a várost és annak régészeti lelőhelyeit, amelyre a világ minden részéről érkezett emberek kíváncsiak.

Ajánlatok