accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Tegucigalpa – videó

utazomajom /

Tegucigalpa, Toncontín reptér

Izgalmas leszállásokat és megközelítéseket bemutató összeállítást olvashattatok már nálunk kétszer is (itt és itt), most azonban egy olyan reptérről hoztunk videót, ahol utazó majom még nem járt és nem is szeretne.

A közép-amerikai Hondurast a világ legveszélyesebb országai között tartják számon, a gyilkosságok aránya a világon itt a legnagyobb, mindennapos errefelé az emberrablás és az erőszak. A főváros, a bájos nevű Tegucigalpa azonban a repülőgép-fanatikusok körében más miatt volt ismert.

Mint a videón látható, egy Boeing–757-es érkezik a hegyek felől és landol a Toncontín reptér mindössze 1863 méteres aszfaltcsíkján. (Emlékeztetőül: Ferihegy két pályája 3707 és 3010 méteres.) A pilótának szüksége is van minden rutinjára, hogy a gép ne akadjon bele a dombokba, és ne is érkezzen meg túl magasan, akkor ugyanis nincs más megoldás, csak az átstartolás. Átstartolásnak nevezzük azt a folyamatot, amikor a földet érés előtt nem sokkal újra a levegőbe emelkedik a repülő, hogy egy kör megtétele után a személyzet ismét megpróbálkozzon a landolással. Rutineljárás, nem kell tőle megijedni. Inkább két átstartolás, mint hogy egyszer a szakember a betonra erőltesse a gépet.

Aki csak a reptere miatt látogatná meg Tegucigalpát, ne tegye, egyrészt az első bekezdésben leírtak miatt, másrészt a pályához 2009-ben hozzáépítettek 300 métert, és a domb egy részét is elbontották.

Ajánlatok