accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazási kellékek csomagolási listája – nézd meg, milyen ruha nem hiányozhat a bőröndödből!

utazomajom /

A hátizsák bepakolása mindig is rémálom az utazásra való felkészülés során. Csak kézipoggyásszal körberepülni a világot nem kis teljesítmény olyan szempontból sem, hogy mindennek, amire szükséged lehet, el kell férnie egy hátizsákban. A cikkben arról diskurálunk, hogyan csomagolj egy kirándulásra, és mit érdemes egy nyaralásra magaddal vinni. Azt is megmutatjuk, hogy miért lényeges a csomaglista egy utazás előtt. Talán ennek köszönhetően a saját poggyászodat is karcsúsíthatod! Vágjunk bele, tarts velünk!

Miért érdemes korlátozni a poggyászunkat az utazás során?

Amikor elhagyjuk az otthonunkat, az a meggyőződésünk, hogy át kell vennünk a teknős taktikát, és az egész házunkat a hátunkra kell venni. Nyilván van egy nagy csomó attitűd, aminek felfogásában csomagolunk, de mégis ott csücsül a kisördög, és csak előhozza a félénk hozzáállást: „lehet, hogy ez is hasznos lesz”, „úgysem lesz időm mosni”, „hét pár fehérnemű hét nap utazáshoz”, és persze már itt megtöltöttük a hátizsák belsejét sok értékes helyet teljesen feleslegesen foglalva. Valójában, hidd el, nincs szükséged olyan sok dologra. A kulcs azon dolgok egzakt listája, amiket biztosan be akarsz pakolni az utazáshoz, ezzel az előkészületek jóval könnyebbnek bizonyulnak majd. A cikk további részében megmutatjuk, hogy pontosan mit érdemes magaddal vinni egy kirándulásra, és hogyan kell hátizsákot pakolni úgy, hogy a rendelkezésre álló helyet optimálisan kihasználjuk.

Hogyan csomagoljunk egy utazáshoz?

Amikor úgy döntesz, hogy egy expedícióra indulsz több száz kilométerre a civilizációtól, akkor tartsd észben, hogy az adott helyszínen mindig pótolhatod a hátizsák hiányosságait. Bár valószínűleg nem lesz rá szükséged – de legalább bírni fogod, amit a hátizsákodban magaddal hoztál. Alapszabály, hogy ha nem tervezed, hogy egy dolgot háromnál többször használsz, akkor ne tedd a hátizsákba! Ne gondolj arra, hogy az utazásra való felkészülés legunalmasabb része a pakolás. Kezeld ezt egy jól átgondolt folyamatként, melynek célja, hogy kompromisszumot találj a poggyász mérete és hasznossága között. Azon gondolkodni, hogy mit vigyél magaddal a nyaralásra, csak azt jelenti, hogy egyszerűen tisztában vagy a saját igényeiddel. A legegyszerűbb módja annak, hogy praktikusan csomagolj, egy jól elkészített csomagolási lista. Első körben, döntsd el, hogy mibe csomagolsz: hátizsák vagy bőrönd? Utána pedig, sorold fel magadnak azokat a dolgokat, amelyekre szükséged lehet az út során! Ez egy fontos lépés. Először is írd le azokat a dolgokat, amelyek hasznosak lehetnek számodra, de egyelőre ne tedd egyiket sem a hátizsákodba. Tudom, hogy ez egy radikális megközelítés, viszont egy teljesen új szintre emeli az utazásodat. Hidd el, az útra való felkészülés minimalizmusa a legjobb dolog, ami történhet veled. Ami biztos, hogy kihagyhatatlan, az egy The North Face férfi pulóver és egy pár valóban kényelmes cipő, amit könnyedén beszerezhetsz a MODIVO szortimentjéből a CMP cipő ajánlatok linken, viszont a mindig oly fontosnak ítélt esőkabát, esernyő, zseblámpa, könyvek, illetve a négynél több fehérnemű nélkülözhetetlenségét gondold át még egyszer!

Készíts, majd használj állandó készleteket, amelyeket könnyű magaddal vinni

Minden utazás egyedi, ez azonban nem jelenti azt, hogy az utazásra való felkészülés minden szakasza minden utazás esetében eltérő. A csomagolás ismétlődő és könnyen rendszerezhető. Persze most azt fogod gondolni: hogy van ez? Hiszen a hegyek, a tenger, a sátor és a luxusszálloda felszerelése teljesen más. Persze, ez más, de csak egy kicsit. Az alapvető dolgok viszont ugyanazok, az utazás jellegétől függetlenül. Ezért egyszerűen készíts három különböző készletet: orvosi, higiéniai, illetve praktikus, és ezeket tartsd mindig készenlétben! Ezzel sok időt takaríthatsz meg, így lesz lehetőséged elolvasni a „Hogyan viseljünk úgy női pulóvert, hogy stílusos megjelenést kapjunk?” című cikket is, kellemes időtöltést!

Ajánlatok