accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazás Kiállítás + 10. Járatlan Utakon Fesztivál

utazomajom /

Február 27-március 1. között rendezi a Hungexpo a 43. Utazás kiállítást és vele egy időben a 29. Budapest Boat Show-t. Idén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatja be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. Ezek között a látogatók több mint 20 ország önálló megjelenésére számíthatnak a világ minden tájáról. A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendég Eger és térsége lesz.

A kiállítás négy napja alatt a látogatók inspirációt gyűjthetnek közelgő utazásaikhoz, megismerhetik a különböző országok kultúráját és ízeit.

Különleges programok

A nemzetközi trendeknek megfelelően a kiállítás egyik központi témája az aktív kikapcsolódás. Idén harmadik alkalommal rendezik be az Utazáson az Aktív szigetet, ahol a fő témák a kerékpározás, a gyalogtúrázás, az evezés és a nyaralóhajózás lesznek.

Tipp: készíts ékszereket, kulcstartót kerékpáralkatrészekből a helyszínen!

Utazási Blogger Találkozó

Ezúttal is a hétvégi napokon várja az érdeklődőket a Blogger Találkozó, a Blogger Meeting Point-on. Itt ismert hazai bloggerek tartanak előadásokat, úti- és élménybeszámolókat és adnak hasznos utazási tanácsokat az érdeklődőknek.

Az Utazás kiállításon ünnepli jubileumi, 10. jubileumát a független és extrém utazók legjelentősebb hazai eseménye, a Járatlan Utakon Fesztivál, ahol előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken ismerhetik meg a különböző országok, desztinációk kultúráját, szokásait, helyszíneit. Többek között velünk is találkozhattok, még az egyik kerekasztal beszélgetésen is részt veszünk! Jegyek a hungexpo oldalán!

Az előadók között szerepel Rakonczay Gábor is, aki az extrém transzatlanti expedíciókról tart előadást. A pontos programbeosztást ide kattintva éred el.

2020-ban ismét visszatér az Utazás kiállításra az Afrika Expo Budapest, mely máig Közép-Kelet Európa egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma. A rendezvény sikere 2011 óta töretlen, ez idáig 295.000 látogató volt kíváncsi a 26 afrikai ország képviseletében részt vevő 158 cégre, szervezetre.

A kiállítás nagyszínpada a megszokott módon, péntektől három napon át színes forgataggal, zenés, táncos és gasztronómiai előadásokkal várja a látogatókat. A legutóbbi nagy sikerre való tekintettel ismét fellép a Momentán Társulat. Az előadások minden alkalommal a közönség bevonásával, a nézők ötletei alapján születnek, így aki részt vesz ezeken, egyedi és megismételhetetlen előadásban lesz része.

Díszvendégek: Eger és Olaszország

Az idei Utazás kiállítás belföldi díszvendége Eger. 2019-ben Heves megye székhelye kapta a legtöbb szavazatot az Év Turisztikai Települése kategóriában a legnagyobb hazai szállásfoglaló oldal versenyén, az ágazat jól teljesít, Eger továbbra is meghatározó szerepet tölt be Magyarország turizmusában. Eger látogatottsága az elmúlt öt évben folyamatosan emelkedett, 2013-hoz képest 71%-os a vendégéjszakák növekedése, 2019-ben ez a mutató megközelítette a 700 ezres álomhatárt.
A város és térsége standján színes programok várják a látogatókat. Minden nap lesz borkóstoltatás az Egri Borvidék boraiból, február 29-én szombaton, pedig megízlelhetők lesznek a Hatvany Serfőzde világos, barna és búza sörei. A kóstolást követően a látogatók virtuális sétára indulhatnak a városban, fotózkodhatnak az egri vitézekkel vagy részt vehetnek a város által szervezett nyereményjátékon.

Az Utazás kiállítás minden évben egy különleges külföldi turisztikai célpontnak is kiemelt bemutatkozási lehetőséget nyújt. Idén ez Olaszország. „A magyar turisták által kedvelt országunk, Olaszország örömmel vállalja el az Utazás kiállítás külföldi díszvendégségét. Tájaink szépsége, tengerpartunk, napfényes klímánk, jellegzetes olasz konyhánk, kitűnő síelő helyeink és hegyvidéki szállodáink mellett az Utazás 2020 kiemelt témája a kulturális- és vallási turizmus országunk további értékes vonzerejét is lehetővé teszi bemutatni. A kiállításon a történelmi városainkra, műemlékeinkre és zarándokhelyeinkre is szeretnénk felhívni a látogatók figyelmét” – mondja Terjék Máté, az olasz Enit Budapesti Képviseleti Iroda munkatársa.

Nyereményjáték

Az Utazás kiállítás 2020-ban is két nyereményjáték várja a látogatókat. A hagyományos nyereményjáték fődíjai egy 2 fő részére szóló Kanári szigeteki félpanziós szállás, egy egyhetes olaszországi nyaralás és egy egri hosszú hétvége, melyek a kiállításon, a játékban résztvevők között kerülnek utólag kisorsolásra. A Pecsételj és Nyerj játékon pedig egy hetes két főre szóló egyiptomi út lesz a fődíj, szintén utólag kisorsolva. A részletekért látogass el az Utazás kiállítás honlapjára.

szponzorált tartalom

Ajánlatok