accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazások alatt is együtt

utazomajom /

Akár egy hosszú hétvégéről, akár egy éves világkörüli útról beszéljünk, az utazás egyik legnehezebb része, hogy az ember gyakran távol van a szeretteitől. Sajnos nincs mindig arra mód, hogy magunkkal cipeljük az egész családot, vagy az összes barátunkat. Ez persze nagyon jól is tud jönni, ha az ember épp egy kis szusszanásra vágyik, de néha azért annyira jó lenne, ha ott lennének velünk, mikor átélünk egy-egy felejthetetlen élményt, vagy látunk valami hihetetlen szépséget. Most, röviddel anyák napja előtt a Tchibo Family többek között az utazókra is gondolt, és egy jó lehetőséget kínál arra, hogy üzenj az édesanyádnak bárhol is leszel a világban!

Régen és most

Néhány éve (na jó, évtizede) még papír alapon írogattuk a leveleket egymásnak, alig vártuk, hogy megérkezzen a postás, hogy hírt kapjunk a hosszabb útra indult szeretteinktől, vagy épp képeslapot a nyaraló unokáktól.

A technika rohamos fejlődésének köszönhetően persze ma már számos lehetőségünk van arra, hogy ’zsebre vágjuk’ a családot és kvázi velünk utazzanak. Az okos kütyüjeink segítségével már nem csak e-mailben mesélhetjük el nekik, hogy miként telik az utazásunk, hanem élő közvetítéseken keresztül megoszthatjuk az élményt, app-ek segítenek hozzá minket a minél biztonságosabb utazáshoz, sőt, még virtuális ajándékot is küldhetünk. Így hát sem mi nem maradunk ki az ő életükből, sem ők a miénkből.

Éppen ezért mára lecsökkentek a távolságok, már ami az utazás pszichés részét képezi és akár minden nap jelen lehetünk egymás életében akkor is, ha csak a szomszédos városig utaztunk, de akkor is, ha a világ másik felére.

Íme a mi 4 kedvenc ötletünk arra, miként legyünk az utazások alatt online is együtt szeretteinkkel:

Skype, viber, whatsapp, facebook

Együtt lenni az adott pillanatban: Ezek azok a szolgáltatások, amelyeket vélhetően ma már minden utazó rutinosan használ. Ráadásul annyira egyszerűek, hogy akár még a 85 éves nagyi is könnyedén meg tudja tanulni, így állj akár egy vízesés lábánál és jelentkezz be onnan élőben, vagy egyik kezedben egy pohár pezsgővel, másikban a mobiloddal ünnepeld a szilveszter éjjelt a déli féltekén, nem fognak lemaradni a szeretteid semmiről.

Flightradar24

Biztonságban tudni a szeretteinket: Ez az okos kis app azt a célt szolgálja, hogy soha ne kelljen a barátnődnek, férjednek, vagy a szüleidnek amiatt izgulnia, vajon szerencsésen landoltál-e. Előfordulhat, hogy nem tudsz egyből hírt adni magadról, mert nem találsz azonnal wifit, vagy a telefonod nem akar az adott országban működni. Szerencsére ezzel a nagyon könnyű app-el nem csak azt tudják a szeretteid lekövetni, hogy merre jár a géped, van-e bármi csúszás, vagy hogy milyen magasságban repülsz, hanem akár még a pilótafülkébe is bepillanthatnak.

E-post card-ok

Ha lusta vagy képeslapot küldeni (vagy csak elfelejtettél): Számos olyan oldal létezik már, ahonnan egyetlen gombnyomással meseszép virtuális képeslapot küldhetsz haza, amennyiben nem vagy az a nagy képeslap vásárlós, bélyeg felnyalós és posta után kajtatós típus. A mi egyik kedvencünk pl. a travellerspoint.com oldal.

Ajándék az éteren át

Ha valami igazán egyedivel szeretnél előrukkolni Anyák napja alkalmából: Oké, nézzen mindenki magába! Még ha 50-60 évesen is utazol, akkor is Anyu az első, akinek lejelentkezel, hogy minden rendben. De minimum a top 3-ban van, mert hát az Édesanyák már csak ilyenek, hogy tövig rágják értünk a körmüket még akkor is, ha csak egy napra is ugrottunk ki mondjuk Pozsonyba. Így van ez jól, ezért is szeretjük őket annyira. Éppen ezért találjuk szuper ötletnek az alábbi kezdeményezést, amivel megköszönthetitek Édesanyátokat legyetek a világ bármely pontján: mondjatok virtuális verset. Nincs más teendőtök, mint felmenni a Tchibo Family oldalra és Nagy Ervinnel együtt szavalhatjátok el a verseteket. Vigyázat, tuti könnyzápor lesz a monitor mindkét oldalán!

És Te hogy szoktál kapcsolatban lenni az utazások során a szeretteiddel? Ha van még ötleted, bátran oszd meg velünk!

Ajánlatok