accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazómajom fotópályázat és naptár

utazomajom /

Arra gondoltunk, hogy kiadunk egy falinaptárat, amelyen a kedvenc, relatíve olcsón elérhető, de izgalmas, sokszor ajánlott célállomásainkról készült fotók lesznek a díszítőelemek. Minden oldalán egy fotó lesz, na és persze az adott hónaphoz tartozó naptár, ami szintén nem lesz hétköznapi, ugyanis jelölni fogjuk rajta, hogy melyek azok az időszakok, amikor kevés szabadságból hosszú időre el lehet menni utazni, nyaralni. Merthogy 2018 ilyen szempontból kivételesen szerencsés év.

Tudtad például, hogy 2018-ban szabadság kivétele nélkül is összesen 34 napot tudsz utazással tölteni, 9 alkalomra szétosztva? Vagy azt, hogy már 11 nap szabadság kivételével összesen 56 napot tölthetsz távol – vagy ahol szeretnél. 18 szabadság felhasználásával pedig már több mint két hónapot tölthetsz utazással, 8 alkalomra szétosztva. Azoknak, akiknek pedig 35 nap szabadságuk is van egy évben, és ezt hajlandóak feláldozni az utazás nagyszerű oltárán, összesen több mint három hónapnyi időt tölthetnek szabadon a világban, 9 alkalomra szétosztva, vagyis átlag 10 nap hosszú utazásokkal töltve. Na jó, azt azért eláruljuk, hogy kicsit csaltunk, mert 2017 szilveszter hétvégéjét és 2019 január elsejét is beleszámoltuk e kalkulációkba. Azt nem számoltuk ki, mikor lesz legközelebb ilyen év, de nem is akarjuk, hiszen jó a mában élni, és éppen elég egy évre előre álmodni, tervezni és várni a következő utazásainkat. A naptárral tehát az is a célunk, hogy felhívjuk rá a figyelmet, hogy az idő pörög, és véges, mindannyiunknak csak 24 órából áll egy nap, az viszont rajtunk múlik, mivel töltjük ki azt. Itthon maradunk, vagy elutazunk olcsón valami nagyszerű helyre, hogy új élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodjunk, amiket aztán már nem vehet el tőlünk senki. Amik után egy kicsit új emberként, egy kicsit többként jövünk haza, mint ahogy elindultunk.

Először úgy terveztük, hogy a saját fotóinkkal díszítjük a naptárat, de aztán rájöttünk, hogy sokkal nagyobb buli lenne, ha kiírnánk egy fotópályázatot. Elvégre nagyon sokan utaztatok már az ajánlatainkat felhasználva, és már számtalan nagyszerű képet küldtetek nekünk kérés nélkül is (Amiknek örülünk és köszönjük őket, és elnézést, hogy nem bírjuk mindet publikálni!), miért is ne lehetne mindezt egy kicsit szervezettebben is csinálni, és nyomtatásban is megjelentetni a legszebbeket?

Ha van olyan fotód, amit szívesen látnál ezen a naptáron, küldd el nekünk az utazomajomnaptar@gmail.com-ra, pontosan megjelölve, hogy ki készítette a képet, hol készült azt (a helynév mellett akár koordinátáikat is használhatsz), és mit ábrázol, illetve hogy milyen Utazómajom, vagy egyéb ajánlattal jutottatok el oda (mennyibe került a repjegy és a szállás, mennyi időre). Ha felismerhető módon (arccal) emberek is szerepelnek a képen, kérd ki a hozzájárulásukat és küldd el nekünk aláírva. Amennyiben a Te fotódat választjuk ki a naptárba, küldünk Neked a naptárból három tiszteletpéldányt, és persze szerepeltetjük rajta a nevedet. Ha nagyon sok jó fotó érkezik be, lehet, hogy közönségszavazást is kiírunk, illetve felosztjuk a naptár képes részét, és egy rövid sávban a nagy kép alatt 3-4 kisebb képet is berakunk. Természetesen a kis képek gazdáinak is jár majd a 3-3 naptár. A határidő október 13. péntek éjfél, a fotókat eddig az időpontig várjuk. Igyekezz nagy felbontású, éles, világos, élettel teli, az adott helyre jellemző, de nem elcsépelt témájú képet küldeni. Az e-mail témája legyen “Utazómajom Fotópályázat – fotód neve/helyszíne”. Az e-mail elküldésével hozzájárulsz, hogy a fotódat a 2018-as Utazómajom naptáron szerepeltessük.

A nyertes fotók legkésőbb október 27-ig ki fogjuk választani, és a készítőiket e-mailben ki fogjuk kiértesíteni. Ha elég fotó érkezik be és elég nagy lesz az érdeklődés iránta, néhány nappal később már előrendelhető is lesz, és legkésőbb december 15-éig minden vevőhöz el is juttatjuk.

A naptárat nem titkoltan a Karácsonyra pozicionáljuk, hiszen ez egyben egy nagyszerű ajándék is, utazni szerető vagy vágyó barátaidnak, családtagjaidnak, szeretteidnek – vagy saját magadnak. A naptár ára bruttó 2.000 forint lesz + kb. 6-700 forint postaköltség. A naptárat A/3-as méretben tervezzük kiadni, álló formátumban, vagyis 29,4 × 40,5 cm méterben, 13 lappal (borító + 12 hónap), természetesen színes nyomtatásban, felül spirálos, akasztós kivitelben, merev hátlappal.

Mivel a fotók terén közösségi alapokra tettük a naptár designját, részben ezért, a bevételeivel is így szeretnénk bánni, ezért minden egyes megvásárolt naptár árának 20%-át egy karitatív célra fogjuk fordítani. Elsőre a Jótékonymajmok zárt csoportjára gondoltunk, akik nehéz helyzetű családoknak segítenek közösségi alapon finanszírozott utazások szervezésével és egyéb más módokon, az utolsó fillérig minden beérkezett támogatással pontosan, transzparens módon elszámolva. Ha van ennél jobb ötleted, ahol jó helye lenne ennek a 20%-nak, írd meg nekünk, mindenre nyitottak vagyunk, csak tényleg olyan helyre kerüljön a pénz, ahol szükség van rá, és boldogságot nyújt másoknak.

Tehát egy részben általatok készített fotónaptárat szeretnénk kiadni, ami nem csak szép, hanem még hasznos és inspiráló is azoknak, akik szeretnek utazni, és legfőképpen még jó célt is szolgálunk vele.

Kérünk, azon túl, hogy elküldöd a kedvenc fotódat, amire a legbüszkébb vagy, mondd el őszinte véleményedet az ötletünkről! Mi nagyon lelkesek vagyunk iránta, és szeretnénk, hogy összejöjjön, ám ez csak Veletek sikerülhet.

Ajánlatok