accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazómajom olvasók tapasztalatai a bőrönd lopásokkal kapcsolatban

utazomajom /

Ismét felkapott lett a budapesti reptéren dolgozó szarkák tevékenysége. Korábban már készítettünk egy interjút a csomagdézsmálásról Hardy Mihállyal, aki akkor megnyugtatóan nyilatkozott. Lássuk, mi történt azóta.

Néhány napja az Utazómajmok világmegváltó csoportjába Szilvia posztolta történetét. Kézipoggyászát helyhiány miatt a beszálláskor le kellett adnia, amit szerencséjére lelakatolt, mégis a zárat megrongálva kapta vissza.

Zár rongálás

A bejegyzés lavinát indított, sokan osztották meg a tapasztalataikat a reptéri lopásokkal kapcsolatban. Az egyik olvasónk 3 bőröndöt adott fel, közte volt egy márkás darab, amit kinyitva, feltúrva kapott vissza. Ebből arra következtetett, hogy a drágább darabokat dézsmálják meg elsőként.

Beatrix bőröndjét is feltörték, azonban Ő elővigyázatosságból már nem tartott értékeket benne.

Sokan nem is veszik észre amikor megérkezik a bőrönd, csak otthon, vagy esetleg a szállodában, hogy néhány értéknek nyoma tűnt. Ezért célszerű minden esetben már a repülőtéren átnézni a csomag tartalmát. Amennyiben hiányos, azonnal jegyzőkönyvet kell íratni a lopásról. Érdemes lefóliázni is, aki teheti, otthonra vásároljon hozzá anyagot, így megspórolhatja a repülőtéri fóliázás magas költségét.

Manapság sok esetben a fapadosoknál helyhiányra hivatkozva nem engedélyezik a nagyméretű kézipoggyászok felvitelét díjmentesen. Ezt nem fogod előre tudni, így ha nem készülsz fel, könnyedén lopás áldozatává válhatsz. A légitársaságok megengedik, hogy értékeid a poggyászból kivéve magaddal vidd a fedélzetre, ezért célszerű egy plusz vászontáskát is magadnál tartani.

Anna bőröndje le volt lakatolva, így azt nem nyitották ki, de a külső zsebben tartott fogkefe és fogkrém közül utóbbi azért eltűnt. Valószínűleg a fogkefe már használt volt! : ) Emellett számos hozzászólást olvasni értékek eltávolításával kapcsolatban.

Lakat

Bármennyire is zárod le a bőröndöd, ha nem csatos, akkor a cipzárnál egy közönséges golyóstollal pillanatok alatt kinyitható. Vannak olyan számzáras (TSA) bőröndök, amelyeknél a cipzár húzója fix helyre pattan, ott a visszahúzás nem lehetséges.

Sérült bőröndök

A poggyászok pakolása közben sokszor megsérülnek a táskák, leesnek a kerekek, fogantyúk, ezt még a reptéren azonnal be kell jelenteni. Az esetek többségében rugalmasak, és vagy újat ajánlanak fel, vagy díjmentesen megjavítják.

Ha az elmúlt időszakban Te is lopás áldozatává váltál, írd meg nekünk a történeted az info@utazomajom.hu címre!

Ajánlatok