accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazz télből a nyárba és spórolj a költségeken!

utazomajom /

Szeretjük a telet minden előnyével és hátrányával együtt, de azért hóból is megárt a sok. Vége a karácsonynak, már végigjártuk Európa legszebb adventi vásárait, találkoztunk a Mikulással, korcsolyáztunk és hóembert építettünk, éppen itt az ideje, hogy melegebb tájak felé vegyük az irányt. Ha Te is így érzel, talán már gondolatban ki is találtad a következő úti célt. Már csak az a kérdés, hogyan gyűjtsd össze a rávalót!

A takarékoskodás nem ördögtől való, most megosztunk néhány spórolós tippet, amivel az utazás előtt és alatt is tízezreket tehetsz félre.

Úti cél kiválasztása

Olvastál egy beszámolót a Seychelle-szigetekről és most azonnal szeretnél odarepülni? Ne vedd meg rögtön, első felindulásból a repülőjegyet, inkább figyeld az akciókat már hónapokkal az utazás előtt!

Seychelles

A hirtelen fellángolásnak nagy koppanás lehet a vége, ezért minden esetben tájékozódj az árakról és a helyi időjárási viszonyokról is, mielőtt fejest ugranál a nyaralásba. Sőt, még az is előfordulhat, hogy néhány nappal később más egzotikus országba jóval olcsóbban tudsz repülőjegyet vásárolni, így a Seychelle-szigeteket nyugodtan elhalaszthatod egy évvel. Hidd el, megvár!

Hová utazzunk télen? 3 hideg hónap – 15 meleg úti cél >>

Pénzváltás

Minden tapasztalt utazó tudja, hogy a reptereken történő pénzváltás nem épp gazdaságos megoldás. De akkor hol és hogyan érdemes váltani? A nagyvárosok kisebb valutaváltói általában verhetetlenek, de a bankoknál is elcsíphetünk 1-1 jó ajánlatot.

Pénztárcabarát lehetőség lehet az a banki megoldás is, amikor a bankszámla egyenlegének terhére történik meg a váltás, valaki pedig arra esküszik, hogy csak bizonyos napokon (pl. kedden) érdemes a pénzváltókban váltani. Aki inkább bankkártyát használ készpénz helyett, szintén járjon utána, milyen költségek terhelik számláját a kártya használatakor.

Vásárolj okosan!

A Bonusway.hu egy teljesen ingyenes szolgáltatás, ami abban segít, hogy az online vásárlásaid után némi pénzt visszaszerezz. Csak annyit kell tenned, hogy regisztrálsz az oldalon és azon keresztül látogatsz el az online boltokhoz. Minden vásárlás után egy bizonyos százalékos vagy fix bónuszt kapsz vissza a felhasználói számládra. Amint a bónuszaid összege elérte a 3000 forintot, a pénzt visszautalhatod a megadott bankszámládra vagy PayPal-odra. Ugye jól hangzik?

A Bonusway segítségével akár több tízezer forintot is megtakaríthatsz éves szinten azzal, hogy okosan vásárolsz. Az oldalon keresztüli foglalás nem emeli meg a termék vagy szolgáltatás árát és mivel ingyenes a szolgáltatás, csak nyerni tudsz vele.

Használd mobilon is!

Az oldalon kb. 200 helyi és nemzetközi boltot találhatsz, ahol ruhát és cipőt, könyvet és játékot vehetsz, ételt rendelhetsz, vagy szállást és utazást foglalhatsz, akár már mobilon is. Foglalj szállást a Booking.com vagy a Hotels.com oldalán, utazz a Flixbusszal vagy a Lufthansa járataival!

  1. Töltsd le az applikációt a Google Play vagy AppStore áruházakból!
  2. Böngéssz kedvenc üzleteid között!
  3. Vásárolj egyszerűen a boltra kattintva!
  4. Szerezd vissza a pénzed egy részét a vásárlásodból!

Regisztrálj és élvezd a Bonusway előnyeit! >>

 

Utazz kézipoggyásszal!

Természetesen nem a több hetes thaiföldi nyaraláshoz javasoljuk ezt a megoldást, ellenben egy máltai hétvége esetében megfontolandó lehet a kézipoggyásszal való utazás. Csak a legszükségesebb ruhákat csomagold be, így sokat spórolhatsz azzal, hogy nem adsz fel a gépre plusz bőröndöt.

Légy spontán, de ne mindenáron!

Sokan esküsznek a spontán utazásra, de nem mindig ez a legolcsóbb választás. Néha lehet megérzések alapján éttermet választani vagy shoppingolni, de rengeteg pénzt megspórolhatunk, ha inkább tudatosan előe tervezünk.

Olvass el minél több (blog)beszámolót, útikönyvet és útikalauzt és még utazás előtt gyűjtsd össze az általuk ajánlott olcsó éttermeket, kávézókat, szabadstrandokat és boltokat! Így mindig kéznél lesz egy lista (vagy térkép), amihez bátran hozzányúlhatsz, ha az utazás alatt faragnál a költségeken.

+1 Nem gyerekjáték: pénzgyűjtő persely

A január a legjobb időpont arra, hogy elkezdd a tárcádat lehúzó aprópénzt egy perselyben gyűjteni. Ma egy 100 Ft-os, holnap egy 200 Ft-os érme kerül a malacba, és év végére akár komoly összeg (egy repjegy ára) is összegyűlhet a „feleslegessé vált” apróból.

(fotók: pixabay)

szponzorált tartalom 

Ajánlatok