accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezekre érdemes odafigyelned, ha szállást foglalsz.

utazomajom /

Csupán néhány perc, pár kattintás és máris lefoglalhatjuk a szálláshelyünket akár a világ másik végére is. Azonban nem árt tudni, hogy amennyire könnyűnek tűnik a foglalás folyamata, annyi buktatója is lehet. Lássuk, mi mindenre érdemes odafigyelni, mielőtt szállást foglalunk!

Szállást foglalni csak megbízható oldalon keresztül

Manapság rengeteg szállásfoglaló oldal közül válogathatunk, akár Európában, akár más földrészen szeretnénk utazgatni és világot látni. Bár a közvetítő oldalak áraiban nagy különbségek adódhatnak, és ez sokszor csábító lehet, mi mégis azt javasoljuk, hogy a nemzetközileg elfogadott és jól ismert internetes szállásközvetítő cégeket (pl. booking.com, Airbnb, Agoda stb.) részesítsétek előnyben.

Ezekre figyelj oda, mielőtt szállást foglalsz
Fotó: caroline voelker / Unsplash

Mi alapján válasszuk szállást?

Egy szállás kiválasztásának legfőbb szempontjai: ár, elhelyezkedés, szállástípus. Érdemes alaposan átolvasni a szobák felszereltségét, pl. tengerre vagy tűzfalra néz a szobánk, megnézni a képeket és úgy eldönteni, mit is szeretnénk. Kérünk-e reggelit vagy inkább a közeli pékségben fogunk reggel kávézni? Teljes ellátás vagy inkább félpanzió szükséges? Fontos, hogy legyen medence a szálláshelyhez vagy inkább a vízpart közelében szeretnénk lakni? Tartozzon ingyenes parkolás a szálláshoz vagy a reptéri transzfert fogjuk igénybe venni?

Így spórolj a költségekkel!

1. Időpont

Ahogy a repülőjegyek foglalásánál, úgy a szálláshelyek árai esetében is lehetnek lényeges különbségek attól függően, hogy mikor érkezünk, illetve távozunk. A nyári szezonban a hétvégék általában drágábbak, mint a hétköznapok, de több tízezer forint különbség lehet egy augusztus végi, illetve szeptember eleji szállásfoglalás esetében is.

2. Ellátás

Érdemes összehasonlítani az árakat az alapján, hogy kérünk-e reggelit vagy sem. Sokszor a szomszédos kávézóban 1-2 Euróból megoldható a kávé + croissant, ám lehet, hogy a szálláshely ezért 10 Eurót is felszámol. Ugyanez érvényes a félpanziós/teljes ellátásra is.

3. Elhelyezkedés

A Booking.com oldalán be lehet állítani a kereséseknél, hogy vízparti vagy belvárosi szállást keresünk, netán valamelyik nevezetesség közelében szeretnénk eltölteni pár napot. Van különbség az árakban, érdemes erre is odafigyelni!

4. Törzsvásárlói kedvezmények

A legtöbb szállásfoglaló oldalon lehetőség van törzsvásárlói kedvezményeket igénybe venni. Tehát minél gyakrabban használjuk az oldalt és foglalunk azon keresztül, annál olcsóbban tudjuk majd intézni a következő foglalásokat. A Booking.com népszerű kedvezményrendszere az ún. Genius program, amelynek különböző szintjeit „elérve” akár 15 %-ot is megtakaríthatunk a foglalások összegéből. Sőt, ingyenes reggeli is kérhető a szállásokhoz. Ezért már megéri hűségesnek lenni, nem igaz?

Ezekre figyelj oda, mielőtt szállást foglalsz
Fotó: Reynier Carl / Unsplash

Még több spórolási tipp

Foglalj szállást a Bonusway oldalán keresztül és zsebeld be a további 4 % kedvezményt. Hogyan?

Ha Bonuswayen keresztül foglalsz szállást pl. a Booking.com, Agoda vagy Hotels.com oldalán, a foglalásaidra költött pénz egy részét (max. 4 %-ot) visszakapod. De nem csak szállást, hanem akár autót is bérelhetsz a Bonusway oldalán, így egy teljes utazásszervezés során néhány ezer forintot is megspórolhatsz.

Fontos: ahhoz, hogy a bónuszok regisztrálva legyenek, a Bonusway oldaláról közvetlenül kell a booking.com/Agoda stb. oldalára lépni és a foglalást is ezen átkattintás alatt kell elvégezni. Így a sikeres foglalást követően néhány héten belül jóváírják a számládon az összeget, amelyet aztán újabb és újabb utazásokra költhetsz el.

„A booking.com az egyik kedvenc kiindulási pontom, mikor utazást tervezünk. A bónusz meg csak a hab a tortán!” (vendégértékelés)

Tovább a bonusway.hu-ra >>

Lemondási feltételek, apróbetűs rész

A legnagyobb oldalak egyértelműen és jól látható helyen feltüntetik a lemondási feltételeket. Ezek tanulmányozásával elkerülhetjük a meglepetéseket és a nem várt kiadásokat is. A Booking.com oldalán például jóval alacsonyabb áron foglalhatunk szállást akkor, ha biztosak vagyunk az utazásban és azonnali fizetés lemondás nélküli (vagyis vissza nem térítendő) lehetőséget választunk. Ebben az esetben lemondás, módosítás vagy távolmaradás esetén is ki kell fizetni a teljes árat. Ha azonban úgy véljük, hogy még bármi közbe jöhet és talán az időponton is változtatni kell, választhatjuk az ingyenes lemondás feltételeit is, nyilvánvalóan drágább szobaár fejében.

Utazómajom TIPP:

Mi sokat adunk mások véleményére, tapasztalataira, így mindig elolvassuk (és írunk is) vendégértékeléseket az adott szálláshely kapcsán. A szöveges értékelések és a pontozások alapján elég jól körvonalazódik, hogy melyek a gyenge pontjai és melyek az erősségei a szálláshelynek. Így túl nagy meglepetés nem érhet, amikor elfoglaljuk a szállást 😊

Nézz körül a bonusway oldalán és válaszd ki a következő úti célod! >>


Szponzorált tartalom.

Ajánlatok