accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Úti célok, ahová nyugodtan elküldheted a szüleidet is!

utazomajom /

Ha azt gondolnád, hogy az utazás a Te generációd hobbija, az idősebbek inkább már csak otthon szeretnek üldögélni a foteljükben és maximum az unokákat látogatják meg időnként? Nos, ez egy nagy tévedés! A szüleid, nagyszüleid is szeretnek új helyekre eljutni, új kultúrákkal megismerkedni és különleges környezetben pihenni. Az viszont tény, hogy jobban igénylik a biztonságot és a kiszámíthatóságot, így összeválogattuk azokat az európai úti célokat, ahova gyorsan, könnyedén eljuthatnak, és ahol garantáltan jól fogják magukat érezni.

1. Málta, Valletta

Málta alig 2,5 óra alatt elérhető Budapestről, kényelmesen, átszállás nélkül. Ráadásul az ország egyik hivatalos nyelve az angol, így ha már az alap szavakkal és kifejezésekkel felkészülve indítod útjára a szüleidet, nem lesz probléma. Most pedig, hogy már a roamingot is eltörölték, csak egy telefonhívás haza, ha mégis fordításra lenne szükségük.

Mivel az ország tele van történelmi látnivalókkal, izgalmas konyhával bír és az időjárás igazán kellemes, így biztos, hogy remekül fogják tölteni a nyaralásukat az idősebb korosztály képviselői is.

Malta

2. Olaszország, Róma

Az örök városért kevesebb, mint 2 órát kell utazni, ide is közvetlen fapadosok indulnak Budapestről. Ez az a város, ahol minden négyzetmilliméterből árad a több ezer éves történelem, ahol minden fal és kút ezernyi sztorit ont magából és ahol bármelyik kis kávézó teraszán órákig el lehet ücsörögni. Mi más kellhetne egy kellemes nyaraláshoz, vagy hosszúhétvégéhez? Róma igazán remek úticél a középkorúak, vagy nyugdíjasok számára is és az olasz mentalitás biztos, hogy feltölti őket pozitív energiával.

Rome

3. Belgium, Brugge

Igazi kis ékszerdoboz a Belgiumban található Brugge, ami sikeresen megőrizte eredeti hangulatát. Amolyan kézenfogva andalgós hely, ahol napközben kellemesen eltévedhetünk a csatornák labirintusában, este pedig gyönyörködhetünk az óváros fényeiben. Ha pedig fogytán az energia, egy kis belga sör, vagy csokoládé biztos, hogy dob a hangulaton. Meseszép templomjai, kis parkjai és terei könnyűszerrel bejárhatóak gyalogosan is, mintha csak egy időutazásban lenne részük a szüleidnek. Ennél pedig még nagyobb kaland, ha hajókázásra adják a fejüket!

Utazómajom-TIP: Ne a csokit kérd szuvenírnek, hanem vegyél inkább magatoknak is két jegyet az árából. Ez tényleg egy kihagyhatatlan úticél!

brugge-2115760_1280

4. Dánia, Koppenhága

A ’Hygge-életérzés’ nem csak a fiataloknak jár! Dániában ugyanis duplán igaz, hogy nem csak a húszéveseké a világ. Ez a kellemesen letisztult, nyugodt, ugyanakkor laza és lendületes főváros jó pár napra nyújt látnivalót a szüleid számára is. Amennyiben biztosra akarsz menni, hogy jól érezzék magukat, akkor nézz utána, hogy mikor kellemes az időjárás, mert a városban igencsak tud fújni a hideg szél. Ettől eltekintve azonban meseszép parkokban sétálhatnak, kipróbálhatják a legmenőbb egészséges fogásokat áruló éttermeket, vagy akár átruccanhatnak Malmö-be is egy kis vonatos kirándulás keretében.

Copenhagen

5. Bulgária, Burgasz

Ez egy olyan desztináció, amivel nem lehet hibázni. Egyrészről a repjegyárak általában nagyon alacsonyan vannak, másrészről itt minden a turizmusról és a tengerparti pihenésről szól. A Fekete-tenger partján fekvő város tele van élettel, könnyen megközelíthető a reptérről is és biztos, hogy bőven fognak találkozni más magyar házaspárral is, így a kellemes társaság is hipp-hopp adott. Ha pedig már elunnák magukat a tengerparti heverészésben, akkor Burgasz, és a tőle alig 40 km-re lévő Neszebár is bővelkedik a történelmi látnivalókban.

Burgas

És a Te szüleidnek melyik desztináció a kedvence?

Ajánlatok