accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 romantikus helyszín Európában, nem csak lánykéréshez

utazomajom /

Európa telis-tele van romantikus városokkal, elég csak Párizsra, Velencére vagy Rómára gondolni. De vajon merre induljon az, aki konkrét céllal, például lánykéréssel szeretné felejthetetlenné tenni az utazást?

A Ryanair légitársaság február 11-én, Valentin-nap előtt pár nappal hozta nyilvánosságra azt a top 10-es listát, amelyben a legnépszerűbb eljegyzési helyszínek szerepelnek. Több mint 5000 szavazat döntötte el a végső sorrendet, amelynek élén a London Eye végzett, Júlia erkélye a második, míg a Plaza de España a harmadik lett. Urak, figyelem: íme top 10 romantikus helyszín Európában, ahol akár a lánykérést is megejthetitek! 

Top 10 romantikus helyszín Európában, nem csak lánykéréshez

1. London Eye, London, Nagy-Britannia

London szemének nevezik azt a gigantikus óriáskereket, amely 2000-es átadását követően az egyik legnépszerűbb látnivaló lett a brit fővárosban. A 135 méter magas, 32 zárt fülkéből álló építmény a Temze keleti partján, Lambethben fekszik és tetejéről csodás kilátás nyílik a városa. A szavazók szerint ez a legromantikusabb lánykérő helyszín Európában és nekünk nincs okunk kételkedni ebben. Ki kell próbálni!

London Eye

2. Júlia erkélye, Verona, Olaszország

Júlia erkélye a szerelmespárok egyik kedvenc helye. Évente több tízezren utaznak Veronába, hogy leróják tiszteletüket a világirodalom leghíresebb szerelmespárja előtt. A legenda szerint a via Cappello 23. alatti házban zajlott a Shakespeare-darab erkélyjelenete (a valóságban sajnos nem, az erkély ugyanis csak évszázadokkal később, 1936-ban épült ide turistacsalogatónak). Ez azonban mit sem von le az értékéből, a helynek varázsa van! Szelfizzetek Júlia szobrával, hagyjatok üzenetet a szerelmesek falán vagy kérjétek meg a barátnőtök kezét Júlia erkélyén. Életre szóló élmény lesz!

Júlia erkélye Veronában

3. Plaza de España, Sevilla, Spanyolország

Az 1929-es világkiállításra épült fel Sevilla és egész Spanyolország egyik legszebb tere, a Plaza de Espana, amelynek különlegessége, a “vizesárok” tökéletes helye lehet a lánykérésnek. A téren érdemes csónakot bérelni és a hidakkal övezetett csatornán csónakázni. Közben pedig sor kerülhet a mindent eldöntő kérdésre is.

Plaza de Espana, Sevilla

4. Schwerini kastély, Németország

“Észak Neuschwanstein-jaként” is emlegetik a Schwerini kastélyt, amely Németország északkeleti részén, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban található. A romantikus kastély 1845-1857 közötti többszöri át- és újjáépítések során nyerte el jelenlegi formáját, napjainkban a tartományi parlamentnek is otthont adó épület múzeumként működik.

Schwerini kastély

5. Eiffel-torony, Párizs, Franciaország

Párizs a szerelmesek városa, az Eiffel-torony pedig az egyik legtökéletesebb helyszín a lánykéréshez. Apró szépséghibája a hatalmas tömeg, amely reggeltől estig elárasztja a környéket, de ha ezen sikerül felülemelkedni, tökéletes pillanatokat élhettek át akár a torony tövében, akár a tetején.

Utazómajom-ajánlatok Párizsba >>

6. Oia, Santorini, Görögország

Santorini szinte mindenkinek szerepel a bakancslistáján, így nagyon nem lehet mellélőni, ha ezt a görög szigetet választjátok a nagy napra. A képeslapokon látható fotók nagy része Oia településen készült, ahol fehér falú házak, kék kupolájú templomok és a végtelen kék tenger adják a díszletet. Ha pedig még tovább fokoznátok a romantikus hangulatot, érdemes megvárni a naplementét.

Santorini

7. Károly-híd, Prága, Csehország

Kevés romantikusabb programot tudunk elképzelni, mint egy prágai hosszú hétvége kettesben. Séta a történelmi belvárosban, finom ebéd valamelyik autentikus étteremben, sörözőben, majd lánykérés a naplementében, a Károly-hídnál. Bevállalnátok?

Prága és a Károly-híd este

8. Velence csatornái, Olaszország

Velence a szerelem városa. Ha ide utaztok, szinte bármelyik helyszínen megejthetitek a lánykérést. Mivel a Rialto-híd és a Szent Márk tér általában tele van turistákkal, javasoljuk a hangulatos gondolákat, ahol tényleg csak egymásra figyelhettek.

Velence gondolái

9. Spanyol lépcső, Róma, Olaszország

Róma egyik ikonikus helyszíne, a Spanyol lépcső is felkerült a top 10-es listára. Nem véletlenül! Az 1717-ben épült, összesen 138 lépcsőfokból álló lépcső a rómaiak egyik kedvenc találkozóhelye, nevét a ma is itt található Spanyol Nagykövetségről kapta. A lépcső tetején áll a  Trinita Dei Monti templom, az alján pedig egy hangulatos tér van barokk szökőkúttal. Bár 2019 óta tilos leülni a lépcsőfokokra, talán egy térdre ereszkedést és lánykérést még engedélyeznek az olasz rendőrök.

Utazómajom-ajánlatok Rómába >>

Spanyol lépcső, Róma

10. Moher-sziklák, Clare, Írország

Írország nyugati partjainál, 8 km hosszan húzódik a Moher-sziklák vagy Moher-szirtek nevű természeti képződmény. A függőleges sziklafal mellett már csak az Atlanti-óceán van, tiszta időben akár 30 km-re is el lehet látni innen. Legmagasabb pontján található az O’Brien-világítótorony, amely 214 méterrel emelkedik az Atlanti-óceán fölött. Mellettünk egy világítótorony, előttünk a végtelen óceán… Kell ennél romantikusabb hely a lánykéréshez? 

Moher-szikla

Mi ennyit tudtunk segíteni a tökéletes lánykérés megszervezésében. Az úti célok megvannak, a gyűrű (és a bátorság) a férfiak dolga. De ugye megosztjátok velünk is, ha a fenti 10 helyszín valamelyikén került sor a lánykérésre?

(fotók: pixabay)