accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Útmutató a megfelelő paintball golyó kiválasztásához

utazomajom /

Akár speedball, akár woodsball játékon veszel részt, ahhoz, hogy sikeresen vehesd az akadályokat, szükséged lesz egy sűrű, élénk színű, homogén töltetű paintball golyóra, amely az ellenfélen törik szét. Abban az esetben ugyanis, ha már a csőben megtörténik a törés, akkor ez a későbbi lövések esetén pontatlanságot eredményezhet, ami nagyban rontja a játékélményt.

Időjárás

Ha a játék hidegebb, esősebb időben zajlik, akkor mindenképpen egy keményebb festékgolyóra lesz szükség. Hogy miért? Mert a gömb alakú zselatinkapszula a festék mellett polietilén-glikolt illetve egyéb nem toxikus, vízben oldható anyagokat is tartalmaz.

Arról nem is beszélve, hogy a párás levegő a golyó megduzzadásához, illetve torzulásához vezethet, amelynek köszönhetően nem úgy száll majd a levegőben, mint ahogy kellene. Ez pedig pontatlan találatokhoz fog vezetni.

Jó választás lehet például a Combat Zone paintball lövedékek kínálatában is kapható, erős, keményített polimerből készült Kinetic a Byrnától, amely cég termékeit alapvetően a rendvédelmi szervek részére gyártották. De egyébként ez az említett lövedék a fás, bozótos paintball pályákra is teljes mértékben ideális, mivel a kemény héjának köszönhetően nem fog széttörni az első gallyakon.

Kaliber

Ahhoz, hogy megfelelően tudj választani, azt is le kell ellenőrizni, hogy milyen kaliberű paintball lövedék felel meg a csöved furatának. Az általános kaliber mérete a .68, ugyanakkor manapság másféle méretek is elérhetőek. Ott van például a .43 kaliber és az .50 kaliber is.

Szín

A vásárlást megelőzően fontos még a festék színét is megnézni. Ha az esetek többségében bokros, fás területen fogsz majd játszani, akkor érdemes a rikító és neon színeket előnyben részesíteni, mivel ezek jobban láthatók a terepmintás ruhán.

Egy biztos: piros színű verziót nem fogsz találni, mivel ilyet egyáltalán nem gyártanak. Ennek pedig igazán egyszerű oka van, ami nem más, mint hogy könnyen összekeverhető a vér színével.

Tippek a festékgolyó teszteléséhez

Bár a fentebb említett dolgok betartásával valószínűleg sikerül majd megtalálni a megfelelő paintball golyót, de ha szeretnél biztosra menni, akkor érdemes egy töréstesztet is végezned. Ejtsd rá kemény felületre körülbelül 1-1,2 méter magasból!

Abban az esetben, ha úgy látod, hogy könnyen törik, akkor nagy valószínűséggel a puskában is törni fog. Amennyiben viszont visszapattan, akkor konstatálhatod, hogy egy keményebb festékgolyóval van dolgod.

Továbbá érdemes még azt is megnézned, hogy a lövedékben nincsenek-e horpadások vagy sorják! Ezek a deformitások ugyanis nagyban befolyásolhatják a pontosságát.

Reméljük, hogy az útmutatónkban leírtak hasznosnak bizonyulnak majd számodra, és sikerül megtalálni a tökéletes golyót a paintball fegyveredhez.

Ajánlatok