accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Vajon miért nem látsz kerek-perec árakat az autósiskolák honlapján?

utazomajom /

Miért van az, hogy az autósiskolák honlapján nincs egy összegben feltüntetve a jogosítványod megszerzésének anyagi vonzata? Hogy néz ki egyáltalán az árazás kérdése a jogosítvány megszerzésének folyamatát tekintve?

Ez a cikk bizony teljes mértékben a „piszkos anyagiakról” fog szólni, mégpedig a jogosítvány megszerzésének a témakörét tárgyalva. Lerántjuk tehát a leplet a jogsiszerzés anyagi vonzatát befolyásoló tényezőkről, elősegítve ezáltal a minél pontosabb előzetes kalkulációt.

Tényleg „titkolják” előled a jogosítványszerzés árát az autósiskolák?

Természetesen ilyesmiről nincs szó. Tehát nincs köze semmiféle megtévesztéshez annak, hogyha egy-egy autósiskolánál nem látod kerek-perec kiírva a választ a „mennyibe kerül ténylegesen a jogosítvány megszerzése” kérdésre.

Az ok ugyanis egészen racionális. A jogosítvány megszerzésének a folyamata komplex, soktényezős procedúra. Vagyis sokféle tényező és történés függvényében alakulhat a végösszeg akár pozitív, akár negatív előjellel. Mindjárt össze is gyűjtjük ezeket a tényezőket.

Mi mindentől függhet egyáltalán az, hogy végül mennyibe jön ki a jogsiszerzés folyamata?

Először is befolyásolja a végösszeget az, hogy sikerül-e elsőre átmenned a KRESZ vizsgán. Ha elsőre megvan a dolog, akkor nem kell újból vizsgadíjat fizetned a KRESZ tanfolyam ára mellett. Hasonló egyébként a képlet az elsősegély tanfolyamra vonatkozóan is, ahol szintén elsőre sikerül a vizsga az ideális forgatókönyv alapján.

Persze a legtöbb változó a vezetési órák tekintetében mutatkozik. Kiemelten sok múlik ugyanis azon, hogy a kötelező vezetési órák ideje alatt sikerül-e magadra szedned a jogosítvány megszerzéséhez elengedhetetlen tudást és tapasztalatot.

Hogyha nem, akkor plusz órákat kell vásárolnod, ami értelemszerűen további kiadást jelent majd. Mindezen felül az lesz még a döntő tényező, hogy a forgalmi vizsgát sikerül-e elsőre abszolválni. Nyilván a sikertelen vizsga újbóli kiadásokat generál maga után.

Nem árt, ha a jogosítvány megszerzésének költségeiről a következőket is tudod

Először is az egyik legfontosabb tudnivaló az, hogy a jogosítvány anyagi vonzatát akár részletekben is kiegyenlítheted. Talán mondanunk sem kell azt, mennyire nagy könnyebbséget jelenthet mindez. Egyébként ha egyben nem is, de részletekben sok autósiskolánál láthatod megjelenítve a költségeket.

A LikeDrive autósiskolánál a jogosítvány árak például többféle lehetőség, illetve csomag formájában kerülnek megjelenítésre. Vagyis azt is szabadon át tudod gondolni, hogy adott esetben melyik opció kínálhatja számodra az optimális döntést.

Ennek köszönhetően azért nagyvonalakban sikerülhet előre feltérképezni azt, hogy ténylegesen mennyibe is kerülhet a jogosítvány megszerzése. Tehát előre kalkulálhatsz az árakkal és díjakkal, elősegítve ezáltal a folyamat gördülékeny előrehaladását.

Ajánlatok