accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Varázslatos Azori-szigetek – 14 nap alatt bejárható a 6 sziget?

utazomajom /

Az Azori-szigetekre való látogatással egy álom valósult meg. Két hetet töltöttünk el hat szigeten: Flores, Corvo, Faial, Sao Jorge, Pico, Sao Miguel, ami nagyon sűrű programnak tűnik (az is volt). Mindegyik szigetről hoztam most nektek praktikus tanácsokat, ha épp ide készültök, vagy a jövőben tervezitek valamelyik Azori-sziget felkeresését.

Szombati Orsolya élménybeszámolója.

Varázslatos Azori-szigetek
Varázslatos Azori-szigetek, tele hortenziákkal

Varázslatos Azori-szigetek – 6 sziget 14 nap alatt

Flores, Európa édenkertje

Európa édenkertjeként is emlegetik, nem véletlenül. Ez a legtávolabbi sziget és egyben Európa legnyugatibb pontja. Ide csak a SATA Airlines gépeivel lehet (kb. 60-70 €) eljutni Ponta Delgadából, de megéri. Nekem személyes kedvencem, mert olyan érintetlen a vízeséseivel, tavaival, mintha egy elveszett világ lenne. Erre a szigetre 2-3 napot minimum érdemes rászánni.

Corvo, a legkisebb

 A legkisebb Azori sziget, mindössze 400-an lakják. Corvóra a legegyszerűbb komppal átjutni Floresről (35 €) és bejárni a hatalmas vulkáni kalderát a szigeten. A kaldera azért különleges, mert az aljára is le lehet menni, amelyben két tó van és rengeteg tehén. Egy nap alatt bejárható.
Varázslatos Azori-szigetek
Corvo, a legkisebb azori sziget

Varázslatos Azori-szigetek

Utazómajom-ajánlatok az Azori-szigetekre >>

Faial, a vulkáni kalderák szigete

Nyüzsgő vitorlás város (Horta) és vulkáni kalderák szigete. A Capelinhos vulkán az óceán mellett a fő látnivaló, de járjátok körbe a 8 km-es kalderát is a sziget közepén. Hatalmas a kráter, tele van hortenziával a széle és egészen az óceán partjáig ellátni fentről, csodás. Két nap alatt a sziget felfedezhető.

Sao Jorge és a kávéültetvény

Komppal 16 €-ért Faialról jöttünk át ide. Kihagyhatatlan program Európa egyetlen kávéültetvényének megtekintése, a Simao Diasban (természetes óceáni medence) való fürdés és az itt készült sajtok megkóstolása. Gyönyörű túraútvonalak és egy vulkáni kráter van az óceán szélén. Két nap javasolt erre a szigetre. Nekünk csak egy volt, utólag már bánom.

Pico és a vulkán

Komppal 3,5 €-ért lehet Faialról eljutni ide és a fő attrakció a 2351 méter magas Pico vulkán, de van itt 2 lávabarlang, UNESCO világörökségi szőlőültetvény, 7 tó és számos túraútvonal is. Ha szeretnéd megmászni a vulkánt, ami közepes, de inkább nehéz terep, előtte aludj a szigeten egy éjszakát. Két nap alatt a sziget bejárható.
Lagoe do Peixinho (Pico)
Varázslatos Azori-szigetek
Lagoa Seca, Pico

Sao Miguel, a fősziget

Ez a fősziget, a legtöbben ide érkeznek és töltenek el rajta hosszabb időt. Nekünk 4 napunk volt rá, amiből két nap szakadt az eső, így kevés volt. Ha csak egy heted van az Azori-szigeteken, ide gyere. Gyönyörű tavak (Sete Citades, Lago di Fogo), vízesések, gejzírek, forró termálfürdők (a legjobb a Caldeira Velha) és hangulatos óceáni városok szigete. Ne menj el anélkül, hogy Furnasban ne töltenél el legalább egy teljes napot a Terra Nostra parkban és kóstolnád meg a forró, föld alatti lyukakban készített ételspecialitást (Cozido das Furnas), ami csak itt kapható.

Még több fotó a szigetekről:

Fotók és beszámoló: Szombati Orsolya

(Instagram-oldal: @Traveladdict.hu)


Ha neked is van fényképes beszámolód különleges helyekről, egzotikus úti célokról, oszd meg az Utazómajmok világmegváltó csoportja -ban! 

Ajánlatok