accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Velencei karnevál – 2017. Február 25

utazomajom /

Szerettél volna a középkorban élni? Kipróbálni, hogy milyen nemesként, elegáns kabátban, színpompás ruhában végig sétálni egy vásári forgatagon, ahol együtt mulat, a nép, és nem lehet tudni, hogy ki rejtőzik az álarc mögött?

Nos, ugyan az időutazást még az Utazómajom sem találta fel, de a Velencei Karnevál célja, hogy visszarepítsen minket a középkorba. Ennek érdekében a Velencei-tó partján lévő Velence Korzó egy részét középkori vásártérként rendezik be a szervezők, ahol – többek közt – arcfestés, karneváli kézműves kuckó,  kirakodó vásár, reneszánsz táncház, tűzzsonglőrök, no meg finom ételek is italok várják a megfáradt vándorokat.

Hasznos is lehet megpihenni a Korzón, hiszen a program ebéd után kezdődik, és Velence városában a tópartig vonulhatnak az érdeklődők, akik a karnevál központi helyszínén jelmezt is kölcsönözhetnek. Érdemes azonban saját maskarát is tervezni, hiszen a legjobb jelmez tulajdonosa két fős utat nyer az olaszországi Velencébe, az ottani karnevál after partyjára.

Kora délutántól indulnak az igazán látványos attrakciók. A bátrabbak kipróbálhatják a jégszobrászatot, vagy megnézhetik M. Tóth Zsoltot, aki úgy faragja a jégtömböt, mintha csak otthon darabolná cikkcakkra a zöldségeket. A jégszobrok mellet egy hatalmas máglya is helyet kap a tóparton, ahol télboszorkát égetnek a szervezők, amelyre mindenki feltűzheti a rossz tulajdonságait, vagy éppen azokat a dolgokat, amelyektől fél, hogy aztán ezektől megszabadítsa majd a tűz.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott karneválra idén már a harmadik alkalommal kerül sor, tavaly például mintegy háromezren vettek részt rajta, és egyöntetű vélemény volt, hogy a rendezvény színt vitt a tó életébe, kifejezetten attraktív program volt a hideg télben. A tüzes programok után télűző karneváli party zárja a napot, a piactér tánctérré alakul, és lehet mulatni, ameddig csak bírjuk szusszal.

A Velencei Karneválra nincs belépő, a rendezvény ingyenesen látogatható és bármely napszakban érdemes csatlakozni a középkori kavalkádhoz.

Ajánlatok