accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

2018 legsokkolóbb repülős eseményei

Medvemaki /

Gondoltad volna, hogy közel 4 milliárd ember szállt repülőre a világon a 2018-as évben? Noha ezeknek az utazásoknak a túlnyomó többsége eseménymentesen telt, volt mégis jónéhány eset, ami címlapra került – ezekből válogatunk most.

Elszabadult utazó majom

Chicagoból egy san Antonioi rezervátumba szállították egy repülő csomagterében azt a majmot, aki valahogyan megszökött a ketrecéből a landolást követően, majd fel-alá sétálgatott San Antonio repülőterén. A még márciusban történt eset happy enddel zárult: a szökevényt végül sikerült befogni és késéssel ugyan, de sikeresen elérte úticélját.

Ki “kopog”?

Alsónadrágban bukkant fel Atlanta repterén egy ember, aki némi szaladgálás után felugrott egy repülőgép szárnyára. A 19 éves férfi a szárnyon az ablakokhoz mászott és azokon dörömbölni kezdett, közben pedig ordítozott, ezzel halálra rémítve a már a gépen helyet foglalt utasokat. A férfit hamar elfogták a rendőrök, és közszeméremsértésért, birtokháborításért és a hatóság munkájának akadályozása miatt is letartóztatták.

Önkényes ülésfoglaló

A Korean Air Szöulból San Fransiscoba tartó járata majdnem 2 órás késéssel tudott csak felszállni, egy amerikai nő ugyanis önkényesen elfoglalt egy business class ülést és nem volt hajlandó onnan felkelni. A nőt – aki mindeközben folyamatosan összefüggéstelenül beszélt – végül levonszolták a fedélzetről.

Fekvőtámaszok a kifutón

Átugrott a Los Angeles nemzetközi repülőterét körülvevő kerítésen, a kifutópályára futott, majd fekvőtámaszokat kezdett csinálni egy férfi még augusztusban. A repülőtéri rendőrség később úgy nyilatkozott, hogy az illető drogok hatása alatt állt és elmebajjal is küzdött egyidejűleg.

Állati szerencsétlenség

Októberben egy nőt azért szállítottak le a Frontier Airlines egyik járatáról, mert a mókusával, mint érzelmi támogatást nyújtó állatával kívánt utazni. A légitársaság azzal érvelt, hogy bár az utas előre jelezte, hogy egy ilyen állatot kíván magával hozni, azt nem tüntette fel, hogy ez egy mókus lesz. A hölgyet a járat személyzete megkérte, hogy szálljon le a gépről a mókussal, az utas azonban ezt megtagadta. Végül rendőrt kellett hívni, a nőt pedig csak úgy sikerült távozásra bírni, hogy az összes többi utast is kénytelenek voltak leszállítani.

(Kutya)piszkos ügy

Novemberben a Delta Air Lines egyik utasa kutyapiszokba lépett a repülőgépre történő beszállás közben, a légitársaság pedig nem segített neki a cipője megtisztításában. A kutyapiszok jelenléte miatt más utasok is felkapták a vizet, olyannyira, hogy nem voltak hajlandóak leülni, amíg azt fel nem takarítják. A szerencsétlen helyre lépő utas, Matthew Meehan számára az utaskísérők azonban csak két papírtörlőt és egy kis üveg gint adtak neki, amikor szeretett volna a cipője és ülése megtakarításához szükséges eszközökhöz jutni.

 

Forrás: Business Insider

Ajánlatok