accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Vendégposzt – 4 nap Barcelona

utazomajom /

A fapados légitársaságoknak köszönhetően egyre több lehetőség nyílik arra, hogy Európában pár napos utazásokat tegyél, ha úgy tetszik akár munkahelyi szabadság felhasználása nélkül is.

Most megosztom veletek mit lehet csinálni például Barcelonában 4 nap alatt télvíz idején, amikor az idő kevésbé meleg (10-15 fok), viszont napsütéses, és jóval melegebb van mint hazánkban.

Ha csak 3 napod van Barcelonára, olvasd el hogyan tudod kihozni belőle a legtöbbet!

A látnivalókkal kapcsolatos háttérinformációkat szándékosan nem részletezem ebben a posztban, hiszen ez az írás csupán iránymutatás azoknak, akik nem tudják hogy kezdjenek hozzá barcelonai városnézésükhöz. Az interneten vagy útikönyvekben úgyis benne van minden fontosabb információ.

Optimális időkihasználás

A Wizzair járata reggel 6.05-kor indul és 8.35-re már Barcelonába is ér. Vissza pedig Ryanairrel is jöhetsz ami délután 5-kor indul vissza, ezzel három és fél napnyi Barcelonázást tudhatsz magadénak. Mi nem utaztunk ugyan haza, mert azóta Espollában (Barcelonától kb. 160 kilométerre) töltjük az időt, de pont ennyi időnk volt a városnézésre.

Közlekedés

Barcelonában a közlekedés legegyszerűbb módja a séta, vagy a metró. Metrózáshoz egy bizonyos T10 nevű gyűjtőjeggyel több napon keresztül is utazhatsz, ennek az ára 10 EUR. Ezt a jegyet a reptérről a városba való bejutáshoz is felhasználhatod.

Szállás

A szállásunkat Airbnb-vel oldottuk meg, mert az egyik legfelkapottabb európai város lévén a barcelonai szállás árak rettentő magasak. A couchsurfing pedig szinte lehetetlen. Ketten próbáltunk paralel hostot szerezni, de ennyi visszautasítással ezidáig csak Hong Kongban kellett szembenéznem. Senki sem tudott minket elszállásolni. A helyzetünkön nem segített, hogy pont a szilveszter-újév időszakában érkeztünk.

Kuponfüzet

A reptérről a városba tartó buszon vagy ha adott esetben befizetsz a “Hop-on Hop-off” városnéző busz valamelyik túrájára, akkor kapsz egy apró füzetet, amelyben 1-2 eurós kedvezményre jogosító kuponokat találsz, így spórolhatsz a helyben vásárolt belépők árából.

Íme tehát a példánk arra, hogyan lehet eltölteni kellemesen ezt a rövid időt.

1. nap
Érkezés reggel, bejutás a szállásra, lecuccolás a szálláson. A délután folyamán Barcelona érzését az óvárosban (Gothic quarter) sétálgatva könnyen magadba szippanthatod, mialatt a szűk, kis utcácskákat járod, apró süteményes boltokkal, tapas bárokkal, régi épületekkel, ahol minden apró részletnek jelentősége van.

A séta végén a kikötőbe vagy a tengerpartra érkezve további sétával pompásabbnál pompásabb yachtokat lehet megcsodálni, vagy a tengerparton fejezni be a napot, ahol a nap végén összegyűlnek az emberek.

2. nap
A napot Barcelona egyik régi kórházának a felfedezésével kezdheted, ami a világon az egyik legcsodálatosabb szecessziós kórházépület, ami nemcsak hogy az Unesco Világörökség része, de a világ legnagyobb szecessziós helyszíne is egyben. Ez a Sant Pau Hospital (belépő: 10 EUR), amely 2009-ig funkcionált kórházként.

Innen pár lépés távolságra van csak a Sagrada Familia (belépő 15 EUR), Barcelona legikonikusabb látnivalója, szintén az Unesco Világörökség része, amelynek építését kb. száz évvel ezelőtt kezdték el és a mai napig nem fejezték be. Érdemes interneten előre megvenni a jegyet, hogy ne kelljen sorba állni.

Az estét érdemes az El Bunkers nevű dombtetőn zárni, ahol a naplemente kíséretében láthatod hogy gyúlnak ki a város fényei.

3. nap
A Güell Park (belépő 7 EUR) látogatásával indíthatod a napot, amely szintén az Unesco Világörökság részét képezi. A park látogatását érdemes a reggeli órákra időzíteni, amikor még nincs akkora tömeg és jó pár órát szánj rá, mert rengeteg a fotótéma. Nekem ez az egyik kedvenc helyem Barcelonában.

A napot a Tibidabo hegy tetején folytathatod, ahová ha nincs kedved, vagy időd felgyalogolni, akkor felvonóval könnyedén feljuthatsz a tetejére (ára: 7.7 EUR).

A domb tetején a Sagrat Cor templom kilátójába liftezve (ára: 3.5 EUR) fantasztikus kilátás nyílik a városra, de akár az itt lévő Tibidabo vidámparkot is kipróbálhatod, vagy újra a naplementében gyönyörködhetsz.

4. nap
A Montjuic domb tetején kezdődhet ez a nap, ahol szintén remek panoráma nyílik a városra.

A panoráma mellett itt található a Nemzeti Palota épülete, amely a Nemzeti Művészeti Múzeumnak ad helyet a Táncoló vagy Mágikus szökőkút hátterében. Ez utóbbi este lép működésbe, amely fényjátékkal és zenével kápráztatja el a nagyérdeműt.

A domb oldalában épült falumúzeumban (Poble Espanyol) pedig Spanyolország különböző részeinek építészeti hagyományait lehet felfedezni, miközben elveszel az apró utcák zegzugos járatain.

A dombról lesétálva épp elég idő marad arra, hogy felvedd a csomagjaidat a szálláson és kiérj a reptérre.

A cikkben szereplő fotókat Schweitzer Szabolcs (Riker | Vision) készítette. 

Ajánlatok