accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Komoly verekedés tört ki a Wizz Air tegnapi járatán, a kapitány is közbeavatkozott!

utazomajom /

Olvasónktól tudjuk, hogy a tegnap esti Bázel-Budapest járaton komoly verekedés tört ki.

Elmondása szerint már útközben furcsán viselkedett egy fiatal srác, mindenáron közlekedni szeretett volna a folyosón, ahol épp a stewardessek elkezdték a fedélzeti kiszolgálást. Mivel a kocsitól nem fért el, ezért egyre közelebb húzódott a légiutas-kísérőhöz, aki többször felszólította, hogy ne álljon annyira közel hozzá, hiszen ez zavarja a munkájában. Néhány centis közelségből nem engedett az utas, kötekedni kezdett.

Hova volt a nagy sietség? A barátnőjéhez indult volna hátra a srác. Azért ültették szét a párt, mert korábban a férfi többször megütötte a hölgyet. Erről az utasok értesítették a légiutas-kísérőket, akik közül egy férfi próbálta leállítani, megnyugtatni a verekedő srácot, de ő egyre agresszívabb lett. Többször “lefejelte” a steward-t, egymaga nem bírt vele. Ekkor két másik utas sietett a segítségére. Próbálták lefogni, lekötözni a rendbontót, de kiszabadult.

A kép illusztráció.

A gép ekkor már süllyedni kezdett, körülbelül 10 perc volt már csak az útból. A gép hátsó felében ülő utasok nagyon idegesek voltak, mindenki arra várt, hogy vajon mi fog történni. Ekkorra már a teljes személyzet a srác körül volt, aki leült a helyére.

Úgy tűnt, hogy minden rendben van, már gurult a gép amikor ismét felpattant a randalírozó. Ahogy megállt a gép, kirohant a kapitány, hátrament és ő küzdött tovább a sráccal. Egy utas segítségével a kapitánynak sikerült az utas hátára térdelni és így tették mozgásképtelenné. Közben az utasokat arról tájékoztatták, hogy mindenki maradjon a helyén, mert rendőri intézkedés következik.

Körülbelül 15 perccel később odagurítottak egy lépcsőt, és egy rendőrnő egy “vékonyka” rendőrsrác jelent meg a fedélzeten. A kapitány hangosan kikérte magának, hogy ilyen sokára érkezett meg a rendőri segítség. Az utasok az első ajtón elhagyhatták a gépet, a személyzetet pedig kihallgatták.

Olvasónk elmondása szerint a légitársaság a körülményekhez képest jól és korrektül kezelte a helyzetet.

Wizz Air közleménye az Utazómajomnak

2018. október 1-én a Wizz Air W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet  – több utas támogatásával –  a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet. Miután a járat leszállt Budapesten, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges fontosságú számunkra. A Wizz Air zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik.

Ajánlatok